Babytijd Babytijd

Babytijd

'driekwart van de nederlanders denkt dat het beter is om baby te laten huilen dan hem te troosten'

Dat was een kop in de Volkskrant waar ik vanochtend mee wakker werd (naast "Babysterfte in Nederland hoogst in West-Europa"). Als je vervolgens het hele artikel leest, blijkt dat ze voor dit onderzoek slechts 1000 Hagenaars hebben ondervraagd over hun kennis over opvoeden, waarvan er 750 zelf kinderen hebben, en dat de Volkskrant dat vervolgens 'driekwart van de Nederlanders' noemt op de voorpagina.

Ik vind dit echt tendentieuze berichtgeving, maar misschien weet iemand of dit statistisch te rechtvaardigen is?

Chris

Guinevere

Guinevere

11-12-2008 om 13:10

Hmmm

Hmmm, mijn man heeft de vragenlijst ook ingevuld (hij is niet uit DH trouwens). Hij zei dat de vragen regelmatig raar gesteld werden. Erg zwart-wit bijvoorbeeld en onduidelijk gedefinieerd. Hij nam de vragen dus niet erg serieus. Dus mogelijk dat de resultaten daardoor beïnvloed zijn.
Als ik hier op het forum lees, krijg ik helemaal niet de indruk dat iedereen zijn baby zomaar laat huilen, en om me heen zie ik dat ook niet. Kan me dus ook niet voorstellen dat het klopt.

1000 hagenezen

ja ehh ik vond het ook al zo'n beperkt aantal. Hebben ze het plaatselijke bejaardencentra geinterviewd ? Die 1000 vinden ook dat een pedagogische tik erbij hoort, ik geloof er niets van. beide uitslagen komen op mij erg ouderwets over.

Doe maar eens een landelijk onderzoek onder ouders die nu kinderen hebben tussen de 0 en 18 jaar.

Sunja

Sunja

13-12-2008 om 00:17

Bovendien

Staat in alle bladen nu vanalles over dat troosten beter is dan laten huilen, en ook dat dat de hechting ten goede komt - en het veilig voelen. Het komt op mij als zéér tendentieuze berichtgeving over inderdaad. Net als dat gedoe rondom die zogenaamd 'twee uur laten huilen'-richtlijn die uitgevaardigd zou worden door cb's en Ria Blom. Ook tendentieus, want als je je erin verdiept, blijkt het allemaal heel anders in elkaar te zitten en draait het allemaal wederom om troosten. Vervelend wel, dit soort berichten in toch wat je beschouwt als serieuze media.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.