Babytijd Babytijd

Babytijd

Kiki

Kiki

09-01-2010 om 12:53

Drinken uit de fles

Afgelopen maandag ben ik weer begonnen met werken en gaat mijn zoontje naar de oma's toe.
We hebben keurig geprobeerd met een flesje afgekolfde melk en dat leek goed te gaan.
Hij dronk er redelijk uit, wel hele kleine beetjes iedere keer en dan wilde hij niet meer. Maar ik maakte me geen zorgen, want als ik een hele dag weg zou zijn zou hij vast wel meer drinken. Maar niet dus, hij drinkt nau-we-lijks op de dag en valt mijn borst aan als ik er weer ben en drinkt dan de hele avond door.

Hij krijgt dus op de dag nog geen 100cc binnen en dat is dan van half tien tot kwart over zes. Nu werk ik gewoon nog op kantoor en kan ik op de ouderschapsverlofdag van mijn man heen en weer fietsen, ik werk deze maand ook nog maar drie dagen, maar ga in februari weer gewoon vier dagen werken.

En mijn ouders en schoonouders wonen daar wat te ver voor, dat niet alleen. Ik ga in februari weer afspraken rijden, waar ik soms nog later dan zes uur terug ben.

Wat we al hebben geprobeerd: andere fles, andere speen, ik geef hem sowieso niet want van mij blieft meneer het niet, ik ben niet in de buurt, de hele dag kleine beetjes aanbieden, warm, koud

Het is niet alsof hij vervelend is en krijst van de honger. Hij is gewoon lief en gezellig, hij drinkt alleen dus niet.
Kan dat kwaad? Dat hij dus de hele dag niet drinkt, want dan laat ik het gewoon los en is het nu eenmaal zo
Hij krijgt dan alleen wel vier dagen veel te weinig op een dag binnen en ik vraag me af of hij dat wel kan inhalen 's avonds

Primavera

Primavera

09-01-2010 om 16:27

Ik ken het probleem

Oudste was een absolute flesweigeraar en toen ik toen ze 3 maanden was weer nachtdiensten ging draaien moest ze minstens 10,5 uur en soms langer overbruggen. Ik liet altijd wel voldoende afgekolfde melk achter, maar uit de fles dronk ze geen druppel. De babysitter kreeg er wat in met een theelepeltje. Voor de rest gedijde ze er prima op, genoeg plasluiers en meer dan genoeg gewichtstoename per week, dus heb ik het maar losgelaten met de gedachte dat ze er niet dood van zou gaan.
Ik denk dat op zich een baby wel net zo lang zonder voeding zou moeten kunnen als ze op die leeftijd eventueel kunnen doorslapen. Ik bedoel als er baby's zijn die 8 uur of langer doorslapen op die leeftijd, dan kunnen ze vast ook wel dezelfde periode overdag zonder voedsel mits ze 's nachts voldoende de gelegenheid krijgen om het in te halen als dat 's avonds niet lukt.
Meestal worden baby's vrij snel zeer efficiënt en kunnen ze met een paar keer aanleggen snel de schade inhalen. Ik zou hem 's avonds gewoon wat vaker de borst aanbieden. Ik ben alleen geen expert op het gebied, slechts een ervaringsdeskundige.

We hebben het toen nooit geprobeerd, maar baby's kunnen vaak ook al heel vroeg leren drinken met een glas of beker zoals we bij de tweede merkten. Dus misschien kun je dat ook nog proberen, eventueel met een klein cupje.
Als je pech hebt heb je een baby die het om een één of andere reden in zijn hoofd heeft gezet dat hij alleen melk uit de originele verpakking wil. Die exemplaren bestaan ook. Dat is geen probleem meer zodra hij ander voedsel mag, maar de tijd ervoor zul je met wat schipperen moeten overbruggen.
Groeten Primavera

Rembrand

Rembrand

10-01-2010 om 12:15

Op mijn borst lijken ze niet!

Verkooppraatjes ! Ik heb die "speciale" speentjes wel eens naast mijn eigen "zuigtuit" gehouden en die lijken er echt niet op ( of ik heb een afwijking haha ).
Het "materiaal" is sowieso al niet na te bootsen.
Ik hoor tegenwoordig wel goede geluiden over de Breastflow. Hierbij zou de techniek van het drinken enigszins lijken op de techniek van het borstdrinken.
M.

Anna3

Anna3

10-01-2010 om 21:22

Tommee tippee

Hallo Kiki,
Wij hadden hetzelfde probleem. Van alles geprobeerd, en uiteindelijk 'pakte' de Tommee Tippee. Die inderdaad qua vorm op een vrouwenborst lijkt. Al durf ik niet te beweren dat dit daardoor (in ons geval) de oplossing was.
Maar het is te proberen. Te koop bij Etos en tegenwoordig ook bij (ons) Kruidvat.
Succes, hoe dat ook - het komt goed.

Hier zelfde probleem gehad

Wij zijn overgestapt op Avent en op het kdv hebben ze hem eruit leren drinken door iedere keer wat melk in de speen te laten lopen en dat dan in zijn mond te spuiten.

Zo kreeg ie tenminste toch nog wat binnen en na een tijdje (x aantal dagen) begon ie het zelfs te snappen.

Is hier dus uiteindelijk wel goed gekomen.

Kiki

Kiki

11-01-2010 om 11:48

Nou van het weekend nieuwe flessen gekocht

gisteren geprobeerd, maar ging niet echt van harte.
Maar ja, toen was ik natuurlijk ook nog in de kamer

Vandaag is hij bij mijn moeder, met de nieuwe fles.
Ik ben benieuwd!

Aïda

Aïda

11-01-2010 om 13:37

Allemaal geprobeerd

Ik heb Avent, tommee tippee, difrax, alle soorten die de da in huis had geprobeert. En er was er geen 1 die ze wilde. Uiteindelijk nog een Nuby gehaald en ja daar dronk ze meteen uit. Ze was toen wel inmiddels 11 maanden. Daarna elke dag vol gehouden met een beetje drinken.

Het is zoeken naar de gene waar de baby wel uit wil drinken.
Hopelijk wil je zoon vandaag wel drinken. Succes

Kiki

Kiki

11-01-2010 om 23:56

Nou de tommee tippee en de difrax

werken beide vandaag niet. Maar we blijven oefenen

Ik ben op een gegeven moment maar naar mijn moeder gereden om hem zelf te voeden. Hij krijgt gewoon te weinig binnen zo.

Wel irritant, want mijn moeder woont toch een half uur van mijn kantoor

Tango

Tango

12-01-2010 om 12:56

Kiki

Het is zeker lastig, maar je hebt wel recht op een aantal uren kolf ofwel voedingsverlof. Ik zou het dus gewoon met je werkgever bespreken dat het niet anders kan op dit moment. Intussen wel blijven proberen met de fles, maar als het niet gaat dan gaat het niet. Het is misschien niet heel erg als hij overdag te weinig binnen krijgt, maar hij gaat dit inhalen als jij er bent en dat gaat ten koste van jouw nachtrust w.s.
Als hij oud genoeg is kun je hem gaan bijvoeden met een lepeltje, fruit en pap bijvoorbeeld. Dan wordt het weer makkelijker.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

12-01-2010 om 13:11

Kiki

Over het algemeen kunnen babies die borstvoeding krijgen volgens mij wel overdag met wat minder voeding toe, als ze het 's avonds maar weer kunnen inhalen.

Overigens is het ook relatief wat veel en weinig drinken is. Mijn oudste kreeg als ik werkte twee keer overdag een flesje van 100 ml, en dat dronk hij meestal niet helemaal op. Hij groeide wel als kool en had ook echt van de dikke babybenen, dus kwam niks te kort. De baby van een vriendin dronk meer dan 200 ml per keer. De ene baby drinkt gewoon meer dan de ander, misschien is de samenstelling van de moedermelk ook wel verschillend ofzo.

Als hij gewoon vrolijk is en goed groeit zou ik me niet zo druk maken over wat minder melk overdag.

Maar goed, makkelijker gezegd dan gedaan. Mijn baby van 4 maanden heeft drie weken terug voor het eerst (en laatst) een flesje gekregen en dronk met pijn en moeite 50 ml, daar bleef ik ook niet heel relaxt onder toen ik dat hoorde ;-) 'Gelukkig' zit ik nog thuis met bekkeninstabiliteit, anders zou ik misschien ook wel tijdens het werk naar huis moeten om te voeden.

Kiki

Kiki

12-01-2010 om 13:59

Dank voor de tip tango

maar ik ben eigen baas, ik neem kolfverlof wanneer ik dat wil

Maar goed, praktisch is het niet natuurlijk.

Ik ga gewoon elke dag met hem oefenen, nou ja man dus

Dan gaat het vanzelf beter, hoop ik.

Hoi kiki

Heb ik ook wel eens gedaan hoor. Gewoon 40 kilometer rijden voor een borstvoeding: met recht een gouden voeding...

Ach als je het daarmee redt. Ik heb het zowel bij mijn dochter als bij de jongste gehad en bij allebei is het min of meer goed gekomen. Maar bij de jongste zijn we nu wel zo ver dat ie wel de fles accepteert maar de melk niet lust. Altijd weer een nieuwe uitdaging dus hier :-(.

Dit herken ik ook.

wij haden dit probleem ook met de jongste,als ze niet uit de fles zou gaan drinken moesten ze haar gaan opnemen.
ze wilden alleen maar bostvoeding maar had helaas niet voldoende,zodat ze er goed van kon groeien,met heel veel gepush pakte ze even de tommy tippi. maar dronk ongeveer 40 ccpffffffffffffffffffff
dodi ook geprobeerd lukte niet/nu drinkt ze uit een difrax fles met transparant speen die je alleen nog via web shop bij difrax kan kopen.pffff maar ze drinkt nu tenminste moesten haar echt in een voedingshouding legen en bijna die fles naar binnen propen/vind ik heeeeeeeeel vervelend om te doen hoor.
ze is nu ruim 8mnd en drinkt nog steeds maar hoogstens 135 cc uit de fles.je moet helaas echt blijfen doorzetten.

Sterkte safana

Morgana Fata

Morgana Fata

14-01-2010 om 23:18

Eigenwijs

Mijn baby was enorm eigenwijs. Wilde van de een op de andere dag ook geen fles meer en tot nu toe ( 8 maanden) heb ik er geen fles ingekregen. Hij moest honger hebben, maar was even vrolijk als altijd, dat is dus niet altijd een goede graadmeter.
Het belangrijkste lijkt me het gewicht. 4 dagen in de week zo weinig drinken lijkt me niet goed. Dat is wel heel vaak te weinig drinken. Maar verder heb ik er ook geen verstand van...
Succes!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.