Babytijd Babytijd

Babytijd

Eenkennig [vier maanden oud]

mijn dochter van vier maanden, is zo éénkennig. niemand kan haar aanpakken of het is gillen, brullen, schreeuwen.
mijn moeder komt haast elke dag wel langs, elke keer als mijn moeder haar op schoot neemt dan is het weer zo ver. en ze houdt ook niet meer op, hoofd loopt rood aan het zweet parelt van haar af. het is eigenlijk heel erg zielig om te zien, maar ik kan zo niet even snel weg, ik ga wel weg omdat het moet maar maak me de hele tijd zorgen. nu moet ik volgende maand op cursus voor twee dagen in de week voor acht weken lang, en dan zal mijn moeder de hele dag oppassen, zie er nu al tegen op. wat moet ik hier nu mee???
heeft iemand nog handige tips?
liefs merry

Geen tips

Ik heb dat gehad met oudste. Enorm eenkennig, wilde absoluut niet bij een ander op schoot, vaak zelfs niet eens bij zijn vader. Raakte compleet hysterisch. Het eerste jaar met hem heeft mijn leven een beetje stil gestaan. Kan vaak maar een uurtje of 2 weg.
Sorry, ik heb geen tips dus, alleen maar herkenning. kan heel zwaar zijn!

Hanne.

Hanne.

23-03-2010 om 09:34

Wat gebeurt er als jij weg gaat?

Houdt het wel op als jij weg gaat? Ik weet van mijn oudste nog dat het huilen vaak door bleef gaan als ik er bij bleef, maar dat als ik weg ging het binnen 5 minuten over was.

En wat als je moeder haar bv uit bed haalt zonder dat jij er bij bent (dat ze het eerste gezicht is wat ze ziet dus)?

Ik vind 4 maanden overigens heel erg vroeg voor eenkennigheid, dat begint meestal toch pas bij 6-8 maanden. Bij mijn dochter (volgens mij bijna op de dag af even oud als de jouwe) heb ik niet het idee dat ze uberhaupt al voorkeur voor specifieke mensen heeft.

Vroeg

Mijn oudste had dit eenkennige gedrag al toen hij een maand oude was. Het was hier dus anders dan de 'normale' eenkennigheid die in boekjes worden beschreven. Maar ja, hij is in alle opzichten een apart kind ;)

merry

merry

23-03-2010 om 10:56 Topicstarter

Tutjehola

dat is ze wel hahahah. als mijn moeder haar uit bedje haalt is het eerst goed, wel wat rustiger als normaal. maar zodra ze haar oppakt en wat dingetjes gaat doen (aankleden flesje geven enz) dan begint het feest weer. bij haar andere oma is het nog veel erger. papa is geen probleem die vindt ze helemaal geweldig wat eerst ook anders was. al heeft ze het liefste haar mama.
mijn moeder krijgt haar uiteindelijk wel stil, maar daar gaat wel even wat tijd overheen. ik vind het zo zielig voor mijn kleine meid, ze raakt zo overstuur. dus ga ik ook niet lekker weg.gelukkig vind mijn moeder het niet erg en wil ze nog steeds wel eens oppassen, maar ik vind het sneu voor beide partijen.
wanneer is jou kindje geboren hanne? die van mij op 26 nov 2009. die van jou ook??
liefs merry

Hanne.

Hanne.

23-03-2010 om 12:14

Zelfde dag

Mijn dochter is ook van de 26e, (ik heb in het oktober/november draadje in gezellig meegelezen, maar omdat ik in december was uitgerekend heb ik nooit de behoefte gehad om mee te schrijven)

Grapig dat de verschillen op die leeftijd zo groot zijn. Hier kan iedereen kan hier op een dikke glimlach rekenen (gevolgd door een golf melk in je nek als je pech hebt, maar dat terzijde)

merry

merry

23-03-2010 om 14:09 Topicstarter

Grappig

op de zelfde dag, mooie datum vind ik het wel.
hier kan iedereen ook een mega glimlach krijgen zolang ze haar maar niet oppakken. voor de rest is het zo'n makkelijk en lief en vrolijk kind, het is elke dag weer genieten. ze kletst de oren van mijn kop de hele dag door. ze gaat zitten, als ze op mijn arm ligt wil ze omhoog, dus buikspiertjes is ze al best aan het trainen hahah. ze wil alles zien en vind daarom de kinderwagenbak niet zoveel meer aan. ze huilt eigenlijk nooit, alleen als ze de broek vol heeft of honger heeft (en dan nog valt het mee). ze gaat echt alleen over haar toeren als iemand anders haar oppakt....raar kind hahah.
liefs merry

merry

merry

27-03-2010 om 20:05 Topicstarter

Gelukt

ze heeft bij opa en oma gezeten zonder te huilen, ze heeft zelfs gelachen en uitbundig. het was dus echt een fase.
liefs merry

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.