Babytijd Babytijd

Babytijd

Marleen

Marleen

14-01-2011 om 21:51

Eerst wel doorslapen, nu niet meer

Hallo. Mijn dochter is nu ruim 4 maanden. In de eerste maanden schoven de nachtvoedingen steeds verder op tot ze voor kerst doorsliep tot 6 of 7 uur. Helemaal perfect natuurlijk! Maar na een week was het afgelopen en werd ze weer om 3:00 oid wakker, soms zelfs ineens weer 2 keer. Ik weet het aan alle drukte met de kerstdagen (toen begon het) maar het blijft zo, wakker om3 of 4 uur, even drinken en weer verder slapen. Geen ramp, maar ik was eigenlijk wel erg blij met dat doorslapen. Kent iemand dit? Het lijkt ook wel of ze meer honger heeft sinds ze 4 maanden is. Hoort dat erbij? Ze drinkt niet minder vaak dan een maand of 2 maanden geleden voor mijn gevoel. Kan ik hier nog invloed op uitoefenen of gewoon zo laten? Groetjes, Marleen

dc

dc

15-01-2011 om 00:03

Accepteren

Leg je er maar bij neer dat tot een kind 6 of 7 ofzo is, je regelmatig weer slapeloze nachten hebt hoor. Soms is het een groeispurt, dan weer nachtmerries, dan tandjes die doorkomen, verkouden, ongelukjes wanneer ze zonder luier leren slapen, etc etc etc.

Mijn tip is, maak er een gewoonte van om zelf op tijd naar bed te gaan, dan kun je het veel beter hebben!

liora

liora

15-01-2011 om 07:50

Iets rooskleuriger

Nou DC, dat vind ik wel somber gesteld. Misschien heb ik enorme mazzel, maar mijn oudste ging toch echt rond twee jaar echt doorslapen hoor. En dan bedoel ik echt: dus gewoon niet meer wakker worden.

En natuurlijk bij ziekte kunnen ze wel wakker worden. Ook was er een periode dat hij rond de drie jaar wascen 's nachts zelf naar mijn bed wandelde en daar dan verder sliep, maar ik had mijn lange nachten torn dus wel terug.

Liora

dc

dc

15-01-2011 om 08:10

Mazzel

Het hangt inderdaad van het kind af. Mijn oudste, nu 4, is altijd een slechte slaper geweest. Mijn jongste enkel als hij ziek is of nachtmerries heeft. Maar op een of andere manier, is het altijd om de beurt :-) En als ze doorslapen worden ze gewoon om 6u wakker. Ook periodes gehad dat het 5u was. Klaarwakker... Dus ik ben inderdaad niet zo optimistisch over dat slaapgebeuren!

En je kunt maar beter uitgaan van het ergste, dan kan het alleen maar meevallen. Ik vond het veel vermoeiender om er tegen te vechten zeg maar.

Rembrand

Rembrand

15-01-2011 om 13:28

Overdag wat vaker aanleggen?

Hoi Marleen,
Misschien kan je haar overdag wat vaker aanleggen ?
Kindjes van deze leeftijd zijn vaak zo druk bezig met het ontdekken van de wereld dat ze "vergeten" vaker om een voeding te vragen. Heeft ze wellicht een speen of is ze een fervent duimzuigster ? Die kindjes leven soms zo fanatiek hun zuigbehoefte op speen of duim uit dat ze overdag te weinig voedingen krijgen, en dit dus in de nacht gaan compenseren. Best slim eigenlijk ;-)
M.

vlinder72

vlinder72

15-01-2011 om 15:16

Periodes

Al mijn kinderen sliepen met periodes slecht. Wel balen want dan ben je net weer gewend aan doorslapen en dan begint het gedoe 's nachts weer. Onze jongste zit nu weer even in een goede slaapperiode. Ik geniet er nu maar van. Eindelijk weer eens uitgerust.

Maar ik heb goede hoop. Mijn oudste drie sliepen allemaal vanaf 2 - 2,5 jarige leeftijd goed door.

Sunja

Sunja

15-01-2011 om 17:03

Verandering

Hoi Marleen, je bent toch ook net weer gaan werken en met opvang begonnen? Dat kan er ook alles mee te maken hebben. Was bij mijn oudste zo in elk geval, we hebben een maand of 2 gedoe gehad en toen ging het weer langzaam beter. Tot er weer een grote verandering kwam (van gastouder naar kinderdagverblijf), toen was het weer een maandje raak! Ach, het blijft lastig te zeggen, onder de 4 is het in elk geval wel gebruikelijk er 's nachts af en toe uit te zijn.
Sterkte, Sunja

Marleen

Marleen

16-01-2011 om 10:57

Accepteren

Hoi dames! Ja accepteren dat het zo is, dat heb ik nu wel gedaan. Is wel een hele goeie! Want de eerste dagen was ik alleen maar aan het balen, en had ik het idee dat ik iets fout deed. Hielp natuurlijk allemaal niks, en op een gegeven moment dacht ik onderdaad: het is gewoon zo, klaar. We hebben we een tijdje een extra fles erbij gegeven voor het slapen gaan, dat hielp wel iets (scheelde een uurtje of zo), maar daarvoor moet ik dan weer extra kolven en daar heb ik niet zo'n zin meer in. Mijn zoon sliep trouwens door met 8 maanden, 2 1/2 jaar vind ik ook wel lang. Maar ja, wat doe je eraan! Jullie doen er in ieder geval niet actief iets aan begrijp ik. Mijn schoonmoeder roept gelijk: van dat poeder door de fles (eeeh welke fles, ik geef de borst). Ik heb het wel gekocht, maar het staat vooralsnog ongebruikt in de kast. Hebben jullie dat ook niet geprobeerd? Groetjes, MArleen

dc

dc

16-01-2011 om 11:42

Wel

wel geprobeerd. Het hielp toen 2 dagen, en toen maakte het niets meer uit. Ik kolfte er ook express voor, dusseh... snel weer laten varen. Mijn baby's (beide) sliepen opeens regelmatig door bij 7 maanden. Daarvoor was het standaard 1 of 2 keer per nacht. Zoals boven uitgelegd, daarna niet meer elke nacht, maar nog wel regelmatig.

liora

liora

16-01-2011 om 12:17

Ach

Hier kreeg de jongste vanaf twee maanden al geen bv meer maar dat maakte niks uit voor het doorslapen.

Johannesboombroodpitmeel of zoiets dergelijksq

bedoelt je schoonmoeder dat. Dat hielp hier redelijk, maar mijn ervaring is dat doorslapen op de leeftijd van jouw kindje niet een garantie is van eenmaal doorslapen, altijd doorslapen. Tandjes die doorkomen kunnen dat verstoren, onrustige darmpjes, zeg het maar.

groetjes van Purk

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.