Babytijd Babytijd

Babytijd

karin

karin

21-08-2010 om 00:09

Ervaringen trip trap stoel nieuwe babyset kunststof of oude van hout met leertje

Wie kan me zeggen welke babysety fijn is voor de trip trap stoel,ik vond de oudere mooier kijken mvan hout met dat leertje,dan de kunsstof nieuwe,maar ik heb totaal geen ervaring,want ik krijg de stoel van mijn ouders(ik wil perse een rode stoel met rode beugel,maar mijn zus en moeder zeggen dat ik spijt krijg,dat ik op rood uitgekeken raak en dat ik beter bijv. een witte kan nemen met een rode babyset,maar rood zit al tijden in mijn gedachten en eerlijkgezegd vind ik wit niet zo mooi en je ziet er denk ik ook meer op!

En vinden jullie zo'n kussentje erbij idiaal of is het meer omdat de stoel dan meer uitstraling heeft enz.(omdat ze toch nog zacht zitten op de pamper in het begin!)

Ervaring

Geen ervaring met de nieuwe maar de oude was prima, behalve dat het een pokkenwerk was om alles in elkaar te zetten. Kussentje had ik we'll maar uiteindelijk niet gebruikt want erg practisch was het niet. Stoel neem je af maar kussen elke keer wassen? Wij gebruikten het tt tuigje en daar paste het zitvlakkussen sowieso al niet bij. Verder zou ik kiezen wat jij wil. Je kan altijd oververfen denk ik?

liora

liora

21-08-2010 om 08:42

Stoel

Hoi,

Ik heb ook alleen ervaring met de oude met het leertje en houten beugel. Ik vind het kussentje heel handig, vooral in het begin, het zit wat beter. En ik heb het kussentje nog niet gewassen, zit er nu al een maand of zeven op..... Ga het meteen in de machine gooien!

Oh ja, als jij zo graag een rode wil, doen! Anders heb je altijd een stoel waar je eigenlijk niet superblj mee bent. Zelf verven zou ik zeker niet doen. De stoelen verkopen heel goed via Marktplaats maar een overgeverfde stoel raak hè denk ik niet zo makkelijk kwijt.

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

rozenstruikje

rozenstruikje

21-08-2010 om 08:57

Stoel

Ik heb die rode stoel nu drie jaar en vind hem nog steeds prachtig! Ik kan je dus echt aanraden voor de rode te gaan.
De babyset ken ik niet, ik had de beugel. Als je die beugel mooier vindt, neem je die toch?
Het kussentje was in het begin handig omdat hij anders toch wat weggleed maar onhandig omdat het kussentje snel vies werd van morsen en zijn handjes. Daarom heb ik het er een poos afgehad. Nu, hij is net drie, is hij erg gesteld op het kussentje en wil het er perse op. Oudste van 6 zit ook liever met kussen dan zonder, haar kussen begint nu slijtageplekken te krijgen.

Rozenstruikje

Mayte*

Mayte*

21-08-2010 om 09:41

Kunststof rugleuning bij houten beugel

Hoi,

Ik heb ook een rode tripp trapp, met houten beugel, leertje en een speciaal kunststof rugleuninkje. (Hij lijkt daardoor wel op de nieuwe tripp trapp). Ik heb ook geen kussentjes. Maar ik kan me voorstellen dat die wel handig zijn in het begin als de baby nog niet zo stevig zit. Ik deed toen vaak een opgerolde handdoek tussen beugel en babybuik in om hem een beetje klemvast te krijgen. En dat lijkt me meteen ook het voordeel van die nieuwe, kunststof beugel; volgens mij zit de baby daar wel wat vaster in. Maar goed, de periode dat ze wat wiebelig zitten is maar heel kort. Als ik voor de keuze stond, zou ik toch weer voor de houten beugel kiezen.

Witte hier

Inderdaad beter niet doen. Wordt vies en je ziet er alles op (uit hygienisch oogpunt misschien beter). Je ziet ook het hout er doorheen (3 jr oud) dus ik zou geneigd zijn voor een houtkleurige te gaan. Heb je dat risico niet.

Kleintje van 8 mnd zit nu in een plastic Ikea stoel (kost bijna niks). Dat is toch handiger als ze echt klein zijn. Trip trap is beter als ze wat ouder zijn n.m.m.

Goh, is ie veranderd?

Hier een blankhouten triptrap. Ik wist niet dat-ie tegenwoordig van kunststof was, weer wat geleerd.

Ik zou wachten met dat kussentje. Naar mijn idee is het vooral handig als je kind klein is, dan vult het wat op. Tegen de tijd dat mijn zoon goed stabiel zat was hij groot genoeg om zonder kussentje in de stoel te kunnen. En toen hebben we dat ding maar niet meer aangeschaft, ook later voor dochter niet, die toch kleiner is. Maar die moe(s)t in een tuigje omdat ze anders op tafel klom/klimt.

Ik zou ook denken: zo'n stoel is afneembaar, dat kussentje niet. Als je kind lijkt op mijn dochter zal je blij zijn dat je dat kussentje er niet in hebt zitten.

En inderdaad, neem een rode. Zo'n triptrap gaat eeuwig mee, en als je de witte neemt (besmettelijk!!) zit je jarenlang te denken "ik had me verdikke ook niet moeten laten ompraten". Het is jouw huis, stoel, en kind, tenslotte.

Groeten,

Temet

Ook rood!

..maar ik had er na een tijdje wel genoeg van. De oranje van jongere broer vind ik veel vriendelijker van kleur. Hangt natuurlijk helemaal van de rest van je interieur af..

We hebben hem via Marktplaats verkocht, opbrengst viel me wat tegen (man heeft hem voor minder meegegeven omdat ze het niet gepast hadden meegenomen???|). Achteraf had ik 'm liever wat langer gehouden want gewone stoel is niet bevorderlijk voor de tafelmanieren.

Yaron

Yaron

23-08-2010 om 11:02

Ook rood

HIer een rode en een blankhouten stoel, ik vind de rode nog steeds mooier, maar de verf gaat er op sommige plaatsen wel af en dat heb je bij de blanke stoel niet. Met spijkerbroekjes met sierknopen en zo komen er wel duidelijke krassen in de verf.

Krassen en blank hout

Ook onze Triptrap zit vol met krassen van schoengespen etc. Bij de blankhouten uitvoering zie je dat alleen niet van een afstandje, maar ze zitten er dus wel degelijk.

Inderdaad, een gewone stoel is niet bevorderlijk voor de tafelmanieren. Zoon moest zijn triptrap afstaan aan babyzus, en zelf zit hij nu op een gewone stoel met een dik kussen, maar dat gaat lang zo goed niet als de triptrap. Zus - een veel grotere knoeier dan broer ooit was - blijft in de Triptrap tot ze naar het VO gaat, schat ik zo (gaat wel het beugeltje eruit ;-) )

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.