Babytijd Babytijd

Babytijd

Marleen

Marleen

31-03-2011 om 20:51

Even zeuren

Hoi dames, ik heb niet een heel bijzonder verhaal vrees ik, ik wilde vooral even melden dat ik zo moe ben. Ik was het toch een beetje vergeten hoeveel werk het ook al weer was een baby met een baan er naast en zo. En dan is het nog een relatief makkelijke baby! Maar op dit moment wordt ze vaak wakker 's nachts, soms alleen voor een speen maar zeker 1 keer en na een onrustige dag 2 keer om wat te drinken. Ze valt daarna wel gelijk in slaap maar ik niet altijd. Ze wil alleen maar bv, of bv in een fles maar dan ook alleen maar van de oppas. En het kolven ging deze week heel slecht (was ongesteld) terwijl ik nou net en voorraadje nodig heb omdat ik volgende week weg moet. En ze krijgt tandjes. En ik heb het heel druk met werken waardoor ik voor mijn gevole haar tekort doe. En toen kreeg ik ook nog ruzie met mijn vriend! Kortom, ik was er helemaal flauw van. Maar ja, die baby die blijft wel :) Dus ik moet een andere manier zoeken om een beetje bij te komen. Vorig weekend heb ik een heel weekend niks gedaan, dat was wel heel erg fijn. Maar dit weekend is er al weer een familiefeest en zoon moet naar een feestje. Ik merk ook dat mijn hoofd overloopt, ik vergeet echt alles. Ok ok, ik houd op met zeuren. Ik merk dat ik eigenlijk vooral baal omdat ik zo'n lieve baby heb maar het zo'n beetje te druk heb en te moe ben om er van te genieten. Zonde! Jullie nog wat te klagen? Of gaat het bij jullie allemaal perfect!!! Groetjes, MArleen

Valkyre

Valkyre

31-03-2011 om 22:55

Och

Marleen, het is niet zeuren. Een baby is leuk inderdaad, maar het is ook heel zwaar! Zorg goed voor jezelf - probeer zoveel mogelijk dutjes mee te pakken als de baby slaapt, als dat tenminste kan. Diep ademhalen en je familiebezoekjes kort houden. Thuis lekker uitrusten zoveel je kunt. Bijtanken is echt zooo belangrijk.

Ik had ook een heel makkelijke baby, maar toch heb ik weleens huilend boven de wieg gehangen van "ga nou slapen, mamma is zo moehoehoe!" Sterkte. Zorg goed voor jezelf want "if momma ain't happy, ain't NOBODY happy..."

dc

dc

01-04-2011 om 11:21

Praat me er niet over

Ik heb het idee dat ik echt 4 jaar MOE ben geweest. En toen voelde ik me eindelijk weer fit, en werd ik weer zwanger! Die kan nu elk moment komen, dus over een paar maanden kunnen we samen zeuren ;-)

Laat trouwens eens je bloed prikken. Ik bleek na 4 maanden echt enorme bloedarmoede te hebben. Ik denk dat ik een stuk sneller fit had kunnen zijn als dat gelijk geconstateerd was geweest.... Ik ga het nu echt in de gaten laten houden hoor (en heb nu alweer bloedarmoede, zelfs voor de bevalling, zucht).

dc

dc

01-04-2011 om 11:22

in die 4 jaar heb ik dus wel 2 kinderen gekregen, het is dus niet zo dramatisch als het nu overkomt :-)

Biene M.

Biene M.

01-04-2011 om 13:18

Mag ik ook even?

Dat de middelste peuterstreken heeft en niet wil gaan slapen en daardoor vreselijk drakerig is, dat de jongste nog minstens twee nachtvoedingen heeft, dat gaat nog. Maar dat ik al vier weken pijn in mijn rug heb en dat ik steeds op en neer moet om te voeden omdat jongste geen flesje wil, en tussendoor nog kolf om te proberen waarna dat witte goud weer door de gootsteen moet, die optelsom maakt het killing.

Ik ben deze week de draagstang van de kinderwagen kwijtgeraakt, heb een grote pan hachee (waarin een fles goede rode wijn zat) laten aanbranden, beschadigde net de lak van onze gloednieuwe auto in de parkeergarage, heb mijn zoontje een tik gegeven en daarover ruzie gehad met mijn man. Op mijn werk is nog niets door mijn toedoen mis gegaan, maar dat zal wel komen doordat ik daar bijna niet ben, vanwege het voeden en de bezoeken aan de fysio en de huisarts.

Massi Nissa

Massi Nissa

01-04-2011 om 17:21

O biene

Biene, Marleen en anderen, ik weet zeker dat ik over een maand of vijf (als ik weer vier dagen aan de bak moet) eenzelfde draadje ga openen. "Help, ik krijg het allemaal niet rondgebreid". Het is gewoon zwaar, die eerste twee jaar met een kind en een gezin en een baan. En niet te vergeten een ontzwangerend lichaam en hersencellen die permanent met vakantie gaan. Ik leef mee maar heb helaas geen gouden tip. Ja, heel makkelijk worden met dingen als vuilgraad van het huis (torenhoog), avondmaaltijd (als het maar vult) en sociaal leven (komen jullie maar hier, ik kan en wil de deur niet uit).
Groetjes
Massi (maakt borst alvast nat)

Jaaaaaaaaa!

oh!, zo herkenbaar. Marleen, nee hoor, ik vind het geen zeuren, t is gewoon barlastig (super en wondermoeders daargelaten).
En wat heerlijk om daar even over te mogen spuien! Ik doe graag mee :)
Hiet gaat het ook niet van een leien dakje. Remy al dagen ziek (de derde keer in de afgelopen 2 maanden). Crèche die hem niet wil met 38,1 en dus ten einde raad maar mee genomen naar werk, want werkgever ziet het niet zitten dat ik "zo veel" verzuim. Oh, je kunt prima een groep draaien met hem erbij zei ze... Dat was 1 keer en niet meer; groep draaien ging nog wel (de mensen vonden het prachtig), maar vergaderen in een veel te kleine, warme ruimte... en hij had er toen al niet zo veel zin meer in en de koorts kwam weer op zetten...! En dan achteraf nog te horen krijgen dat het toch niet zo gewaardeerd wordt en waarom ik niet een "beter" vangnet regel?! Aiiii... Ik vind de combi werken en moederschap zo lastig soms, een echte spagaat!
En manlief die echt zo zijn best doet, maar niet die hormonen heeft waardoor hij het slaapgebrek echt minder goed aan kan, waar het ook niet gezelliger door wordt. En Remy die alleen nog melk wil van 38+ waardoor hij moeizaam aan de borst drinkt, maar hij heeft juist die weerstand van mij zo hard nodig denk ik dan.
Gelukkig is Misha van haar, al twee maanden aanhoudende buikpijn genezen: de boosdoener was de appel(sap).

Oh en Biene; hier ook in de begin periode met de nieuwe baby, een tik aan peuter verkocht (en ooo wat voelde ik me rot), maar in mijn geval komt er toch een beschermd stukje leeuwinnen instinkt boven als ik aan het voeden ben en er wordt geëtterd!
En Marleen, wat herkenbaar dat je je dan ook nog schuldig voelt dat je niet voldoende geniet... Ik merk zelf dat het me goed doet als ik regelmatig even een kwartiertje (of langer) echt even snoezel met de kleine, dan kom ik echt weer ff in contact!
Maar soms wenste ik dat ik in Zweden woonde...
succes voor allemaal!
Groetjes lunamaya

Ely

Ely

01-04-2011 om 21:38

Dank marleen!

Zit ik uitgeteld op de bank, lees ik dat ik niet de enige ben. Sneu voor jou/jullie maar het helpt me wel even!
Als ik ook nog even mag klagen; heb vannacht niet langer dan vijf kwartier achter elkaar geslapen; ziek kind. Ik loop achter met werk (ziek kind en te veel werk op me genomen) en mijn huis is een bende (all of the above). De tuin is onbegaanbaar terwijl het morgen juist heerlijk weer wordt om met kleine in tuin te zijn. pfffft. En dan zeg ik nog niks over de wissel die het trekt op relatie, of beter relaties. Want ik ben ook minder sociaal dan ik zou willen.....
Maar baby is superlief hoor :)

Marleen

Marleen

02-04-2011 om 11:45

Blij

Nou dames het doet me goed dat jullie het bij jullie ook zo gaat :) Ja stom he maar gedeelde smart is toch echt halve smart. Vannacht was het kleine mupje maar 1 keer wakker en dat scheelt al gelijk een heleboel. Maar ik heb het wel net verbruid bij man door een moeilijk relationeel onderwerp aan te snijden teriwjl hij net wat leuks wilde gaan doen. (Zijn verklaring voor het hele probleem was trouwens: 'Komt omdat ik moe ben', hij heeft er dus ook last van). Dat van dat sociale herken ik ook hoor, de eerste maanden had ik het nog niet zo druk en wilde ik overal wel heen maar daar heb ik nu geen zin meer in. In het weekend wil ik uitrusten en thuis zijn! Maar ja, woon buiten de stad, vriendinnen hebben geen auto, dus dan maar een tijdje wat minder sociaal. Komt ook wel weer (herinner ik me nu). Maar nu ga ik toch echt even in de tuin, want die zonnestralen van vandaag mogen we toch echt niet missen!!!! O ja wat ik nog wel even wil 'zeuren', de combi werk en klein kind (onder de 1 zeg maar) vind ik toch echt onderschat. AL die artikelen over dat je meer moet werken etc etc, volgens mij moeten we vooral eerst meer vrij :) Oude discussie, ik weet het, maar zeker zo in het begin met bv geven waar je ook wel moe en wazig van wordt, allerhande baby's die geen fles willen of wel een fles maar alleen bv, ga er maar aan staan. O ja en dat bedacht ik me ook nog: vrouwen doen gewoon zo hun best, die lossen gewoon al bovenstaande obstakels op en zetten door. Vind ik dus heel knap. Dus bij deze: een compliment aan ons allen. Liefs, MArleen

Asa Torell

Asa Torell

02-04-2011 om 20:44

Ojee

dit wil ik echt niet lezen... ik heb voor volgend jaar ambitieuze plannen op werkgebied. En ben de babytijd allang weer vergeten, dus ik zie het nu nog heel zonnig in ;-).
Sterkte allemaal, ik wens jullie snel meer slaap, beter flessengedrink en virusloze tijden toe!

Pfff asa

Ik wens je veel succes! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel heerlijk vind, zo geen baan nu. Tijdelijk geen druk om weer aan het werk te gaan na de geboorte. Al heb ik sowieso het geluk in Engeland te wonen waar een jaar verlof niet heel ongewoon is. Ik kan me echt niet voorstellen dat ik na 3 maanden weer aan het werk zou gaan.

Sunja

Sunja

03-04-2011 om 14:26

Biene, hier deel 2

De afgelopen 2 weken:
- ben ik mijn gloednieuwe prachtige en verschrikkelijk dure suede handschoenen kwijtgeraakt
- heb ik de wieldop van de auto afgereden
- heb ik minimaal 7x woorden gehad met mijn man
- heb ik de laatste stoofperen zo erg aan laten branden dat ik ze met pan en al heb weggegooid
- heb ik misschien 3 nachten meer dan 5 uur geslapen
- heb ik mijn peuter gedreigd met het terugbrengen van zijn twee lievelingsboeken + poppen naar de winkel als hij niet ging slapen (omdat hij onuitstaanbaar is na het overslaan van zijn middagslaapje met daarbij ook 's avonds klieren tot half tien)
En dan ben ik nog niet toegekomen aan het uitzoeken welke zakjes bv ik weg kan gooien omdat ze over de datum zijn en nu de vriezer alleen maar vullen voor niets gezien mijn jongste fles+pap weigert en ik daarom ook nooit meer pauze heb op mijn werk gezien ik op en neer moet racen - via 2 wegomleidingen - om te voeden. Ik kolf niet meer trouwens, dat flesje proberen heb ik opgegeven. Ik kolf alleen nog als ik sterf van de pijn omdat meneertje alleen maar ligt te bijten bijvoorbeeld.
O heerlijk, ik vind moeder zijn zooooooooo bijzonder! *&%$#*
[toch wel hoor, maar als Marleen dan zo'n draadje start is het wel lekker ook]

Sunja

Sunja

03-04-2011 om 14:31

Oja

vergeet ik nog te zeggen dat we getroffen zijn door het 138ste verkoudheidsvirus dit seizoen, terwijl we echt net herstellende zijn van een collectieve buikgriep!

Biene M.

Biene M.

03-04-2011 om 21:29

Sunja

Argh, ben jij mij? Het is heel erg allemaal, maar de overeenkomsten zijn toch inderdaad ook wel een klein beetje troostend. Gisteren heb ik er wel even wat tranen over geplengd, mocht ook wel een keertje, vond ik.

Nou ja, het weekend is bijna voorbij, ik ben nog net zo moe als toen het begon en ik haal maar weer wat mantra's van stal: het is allemaal tijdelijk en het wordt alleen maar makkelijker.

Overigens hebben we dit weekend vier keer de fles geprobeerd, dronk ze de tweede keer alle 30 ml op en heb ik de inhoud van de andere flesjes allemaal door de gootsteen gegoten.

Mag ik ook nog een klagende duit in het zakje doen?

Ik zie dit draadje al dagen staan en ben steeds van plan om eens met jullie mee te klagen, maar zelfs daar komt het niet van.
Wat is het soms zwaar om voor een baby te zorgen!! De afgelopen zes maanden heb ik één keer zes uur aaneengesloten geslapen en dat was de nacht na de eerste inentingen. Hier zitten we in het fantastische voedingsritme van om 23 uur, 2 uur en 5 uur drinken en daarna van 5 uur tot 12 uur niet. Op de vier dagen dat ik werk is het uit het flesje drinken nog steeds erg moeizaam. Het hoogst noodzakelijk gaat er in en dan is het 's nachts bijtanken. Voeden op het kdv is qua reistijd niet haalbaar.
Verder merk ik dat ik moe ben doordat ik me enorm irriteer aan mensen met allerlei opbeurende woorden. Als ik vertel dat ik zoooooo moe ben zeggen mensen meestal 'oh, maar je ziet er nog goed uit hoor!' (echt gelogen, als je mijn uitgezakte buik en voor altijd blijvende zwangerschapsacne ziet) en 'maar je bent nog wel vrolijk' (ja, wat moet ik dan, de hele dag huílen?). En wat ik helemaal niet kan hebben zijn jubelende verhalen van andere ouders over baby's die vanaf zes weken doorslapen. Echt, ik wil het niet weten!
In gedachten ben ik bij jullie allemaal!
Maanve

dc

dc

04-04-2011 om 16:05

Maanve

Die moeheid is echt echt echt vreselijk!!!! Sterkte hoor!

Ik zou je baby een paar nachten bij je in bed nemen en al half slapend voeden, dan trek je toch een beetje bij met die nachtvoedingen.

Biene M.

Biene M.

04-04-2011 om 21:59

"je ziet er zo goed uit!"

Ja, ik ben maar weer gestopt met het gebruiken van bronzer, een beetje pips zien kan geen kwaad.

En Maanve, hier gaat dochter ook vanaf de eerste nachtvoeding naast mij in bed, dat scheelt een hoop slaap (en schrik als ik wakker schrik van baby die van mijn schoot glijdt). Verder ben ik een klein beetje blij op avonden dat ze om de haverklap wakker wordt, dan ga ik gewoon al heel vroeg met haar naar bed en slaap ik wat extra. Voor wat het waard is.

Dc en biene,

Ik vind die vermoeidheid inderdaad heeeeeel zwaar.
Bij ons in bed slapen hebben we tot nu toe niet gedaan omdat ons bed hier te smal voor is (bed van 140 cm breed). Als we zoontje in het midden leggen tussen onze twee kussens in stoot een van ons snel tegen hem aan waardoor hij weer wakker wordt. Een groter bed zou een oplossing zijn, maar dan moeten we in het weekend naar een beddenwinkel en daar heb ik ook even helemaal geen zin in...
Ik ga vanavond denk ik ook op de babybedtijd naar bed. Hier is dat meestal rond 19.30 uur en dan wordt er geslapen tot 23.00 uur. Heb ik die uurtjes slaap tenminste binnen.
Verder is het overigens een heel lief mannetje met een enorm lieve lach met twee minitandjes. Heel schattig.
dc, sterkte nog met de laatste zwangerschapsloodjes! Ik ben bevallen met 41 weken en 5 dagen. Ik was het alle dagen na de uitgerekende datum enorm zat.

Massi Nissa

Massi Nissa

05-04-2011 om 19:55

Maanve

Dit is misschien niet zo'n orthodox voorstel, maar kan je man niet tijdelijk verkassen naar de logeerkamer? Onder het mom van "dan slaapt er tenminste iemand hier in huis goed"? Het is namelijk echt, echt superhandig om de baby gewoon in bed te hebben 's nachts. Voedingskussen naast jouw kussen, eigen dekentje, hoppa. Je zult er versteld van staan hoeveel soepeler je voedt (en weer inslaapt) als je je bed niet uit hoeft - ja, misschien 1 keer voor een schone luier of om zelf een halve liter water achterover te slaan (ik krijg altijd vreselijk dorst halverwege de nacht).
Mijn man ligt ook op het logeerbed, geheel uit eigen vrije wil, omdat hij dan veel beter slaapt. Hij durft namelijk niet goed te slapen met een baby in bed, wordt overal wakker van en slaapt moeilijk weer in. Als de baby nog maar een keer per nacht komt (ofzo), verhuist man weer naar jullie bed en de baby naar het eigen bedje. Ik zou het echt proberen, juist omdat die vermoeidheid zo slopend is.
Groetjes
Massi

dc

dc

05-04-2011 om 22:33

Maar massi

die liter water moet je ook naast je bed hebben staan, gekkie!

Mijn man slaapt nu al op de bank trouwens, want ik sta ongeveer elk uur op of vanwege de pijn, of om naar de wc te gaan, of om naar een van de kinderen te gaan, en ik vind het ook fijn als hij tenminste een beetje uitgerust is de volgende dag. Dan kan hij me op andere momenten weer laten slapen.

Massi Nissa

Massi Nissa

06-04-2011 om 10:34

Dc, grappig

Mijn man sliep een tijdje voor mijn bevalling ook al op het logeerbed - zelfde redenen, ik moest zeven keer per nacht plassen en was bovendien volslagen rusteloos (ik lag niet lekker meer). Grappig dat meer vaders het voor gezien houden tegen die tijd ;-).
Enne, ik houd niet van water op kamertemperatuur, dus ik moet er wel uit om ijskoud water te kunnen wegklokken.
Groetjes
Massi

Rosase

Rosase

06-04-2011 om 11:17

Was ook mijn idee

Man uit bed, baby erin. Hebben wij ook een tijdje gedaan. En was voor alle partijen de uitkomst. Heb nog steeds goeie herinneringen aan dat kleine hummeltje naast me in bed waar ik handje in hand mee sliep.

Mensen om ons heen dachten trouwens meteeen dat we op punt van scheiden stonden, dat was dan wel weer een nadeel.

Maar eigenlijk voelde het juist heel goed. Allebei veel beter uitgerust en net alsof we weer teruggaan waren naar onze verkeringstijd: 's avonds een braaf nachtzoentje bij de slaapkamerdeur ;-)

dc

dc

06-04-2011 om 11:39

Massi

Wat dacht je van een thermoskan vullen met ijskoud water? Of een fles in de vriezer leggen voor je hem 's avonds naast je bed zet?

En ik vind het veel fijner als mijn man uitgerust is, ik denk juist dat je daar veel scheidingen mee kunt voorkomen :-)

Ik vind het een beetje zielig voor man...

Jeetje, dat idee van mijn man ergens anders laten slapen was nog niet in me opgekomen. Misschien omdat we klein behuisd zijn en niet een echte logeerkamer hebben. Voor incidentele logeetjes blazen we een luchtbed op en die mogen op de werkkamer.
Tja, ik vind het een beetje zielig voor mijn man... Ik ga al veel op tijd naar bed en dan heb ik ook nog het gevoel dat ik hem uit ons bed bonjour in het voordeel van onze baby. En hij geeft 'zoontje 's nachts vaak aan voor het voeden. En na het voeden kruip ik tegen hem aan en mompelt hij halfslapend dat ik het goed heb gedaan. Ik zou hem ook wel missen 's nachts als hij niet naast me ligt.
Nou ja, ik ga het hem voorleggen, maar dan in de trant dat het voor hem nu ook zwaar is, en dat hij zelf misschien liever op het luchtbed wil. Ik wil niet dat hij denkt dat hij 'te veel' is in bed. Snappen jullie mijn gedachtengang?
Maanve

dc

dc

06-04-2011 om 19:18

Bespreken

Ik heb mijn man ook liever in bed, lekker warm en fijn om te knuffelen, het is echt tijdelijk om allebei genoeg slaap te krijgen. Nou ja, vooral hij, want ik sta toch tig keer op per nacht...

En anders kun je afspreken het avond om en om te doen bijvoorbeeld.

Ik zou wel even investeren in iets fijners om op te slapen dan een simpel luchtbed, want daar zou ik ook slecht op slapen, en dan schiet je nog niets op.

Wij zijn groot behuisd, maar mijn man slaapt op de dubbele slaapbank in de huiskamer, want die ligt het lekkerste.

Marleen

Marleen

06-04-2011 om 21:00

Dé oplossing

Dames, ik heb de oplossing voor doorslapende baby's. Nu zijn die van jullie soms nog te klein, maar die van mij zou volgens het cb moeten kunnen doorslapen (is 7 maanden). Ze zei: 'Je kunt ook denken: vanaf nu is 's nachts het luikje voor eten dicht, en dat straal je dan ook uit.' Dus jullie begrijpen, vanaf vannacht geen nachtvoedingen meer nodig hier!!!!
Over de man gesproken, ik kan totaal niet slapen met baby in bed dus baby ligt in eigen kamer. Ze maakte zoveel lawaai in haar slaap dat ze na een paar weken al op haar eigen kamer sliep, het was niet te doen :) Dat doet ze nu niet meer hoor. Man slaapt eigenlijk meestal overal doorheen. Is ook beetje doof aan één oor, dat scheelt :) Soms gaat hij eruit om een speentje te geven, maar daar wordt ze dan meestal zo wakker van (he jij hier!) dat ik er toch nog uit moet.
Maar soms denk ik wel dat ik strenger moet zijn 's nachts, ik geef eerst een speen maar als ze dan na een half uur alweer wakker wordt geef ik toch drinken. Ik weet eigenlijk niet wat er gebeurt als ik dat niet doe. Lijkt me zo zielig. Groetjes, MArleen

dc

dc

06-04-2011 om 21:51

Ja hoor

Dus omdat het cb het zegt, dan is dat zo? Nou sorry hoor, maar ik geloof dat een baby gaat doorslapen wanneer die daar aan toe is.

En voor luide babygeluiden, ten eerste wen je eraan, ten tweede kun je ook oordopjes gebruiken.

Ely

Ely

06-04-2011 om 22:08

Cb straalt luikje dicht uit

Ook hier sceptisch over cb en het uitstralen van dicht luikje.
Ten eerste heb ik alleen maar cb advies gehoord vanuit de theorie en nooit fijne ervaringsverhalen. En dat laatste heeft bij mij meer geloofwaardigheid.
Ten tweede moet je volgens mij gewoon je eigen gevoel volgen, als jij het zielig vindt, waarom zou je het dan doen? Er zijn andere oplossingen, die misschien beter bij jou passen. Ken je het boek Lekker slapen, zonder huilen? Dat vond ik fijn boek.
Dochterlief hier 11 maanden en niet meer aan de borst maar nog steeds is doorslapen niet vanzelfsprekend. Tandjes, oortjes, er is vaak wat. En als er zoiets is wil ik haar niet laten huilen ofzo dus vandaar dat ik laatst gezellig meeklaagde :o)
O en ik ben ook fan van samenslapen, was in de bv periode heerlijk! Maar ieder zijn ding hoor!
slaap lekker vannacht :o)!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.