Babytijd Babytijd

Babytijd

Fles weigeren

Mijn dochtertje is nu drie maanden en ik ben sinds vorige week begonnen om de borstvoeding af te bouwen en haar flesvoeding aan te bieden. Ik wil graag weer (zoals bij mijn oudste dochter) deel borstvoeding en deel flesvoeding geven. Alleen ze weigert flesvoeding te drinken. Mijn afgekolfde melk wou ze wel altijd uit de fles, dus ze kan wel als uit de fles drinken.

Ben benieuwd of iemand nog een tip heeft of dat ik gewoon wat meer geduld moet hebben en dat ze hem vanzelf een keer pakt? Heb al door iemand anders laten geven, in de wipstoel, andere voeding, andere fles en ik probeer zo'n 2x per dag en hou het dan een kwartier tot half uur vol. De ene keer klets ze een eind weg de ander keer huilt ze heel hard er om.

Heeft er iemand nog een tip?
alvast bedankt

Knaapje

Knaapje

20-01-2009 om 12:10

Gemengd?

Je schrijft dat ze wel afgekolfde melk uit een fles drinkt. Heb je die al gemengd met een beetje flesvoeding? Als dat goed gaat dan kan je steeds een beetje meer flesvoeding bij de afgekolfde borstvoeding doen.

Meer geduld

Je kind geeft aan wat zij wil en zo te zien weet ze wat het beste voor haar is. Wacht even met die kunstvoeding en probeer het over een paar weken weer.

Suzanne Rethans

Suzanne Rethans

23-01-2009 om 20:46

Net gelukt!

Ha Mamamiek,

Wij zaten met hetzelfde probleem. Mijn dochter is bijna vier maanden en over een week begin ik weer met werken. Omdat mij twee eerste kinderen ook moeilijk aan de fles gingen, heb ik vanaf het begin af aan een flesje gegeven. Gewoon 10 cc, voor het idee. En dat ging goed. Het ging zo goed dat de klad erin kwam en toen ik een maand geleden weer eens probeerde, ging het al wat minder goed. Drie weken geleden begon ze met wennen bij de oppasmoeder, dus toen moesten we echt aan de slag. Ze deed het niet meer.
Ik heb het hele assortiment flessen en spenen, alle kunstvoedingen én afgekolfde melk geprobeerd. Uiteindelijk heb ik gekozen voor één fles (Tommee Tippee - net een borst, echt!) en één voeding (Friso). Afgelopen week voor elke voeding een beetje geoefend, zonder druk, zodat ze iig aan de smaak en de speen kon wennen. Laat ik het zo zeggen: ze stond er niet afwijzend tegenover, maar drinken ho maar. Gister ging ze weer wennen bij de oppasmoeder en we hadden afgesproken dat ik niet tussendoor zou komen voeden. Om 14.00 had ze nog niks gedronken en ben ik haar met een bijna gebroken hart gaan halen, ik vond het zó zielig!
Gistermiddag weer wanhopig rond lopen surfen (nog één week te gaan!!!) en toen vond ik de gouden tip: de avondvoeding in de fles geven. Dan slapen ze nog en gaan ze door de zuigreflex automatisch drinken. Althans, dat hoop je. Maar het werkte! Hele fles zonder problemen naar binnen. Vandaag heeft ze bij de oppasmoeder twee flessen gedronken. De eerste ook half slapend en de tweede wakker. Ik heb het rond zevenen nog even geprobeerd en dat werkte niet helemaal, maar vanavond om 23.00 uur gaat er weer een fles in. En zo zal het steeds makkelijker gaan!

mee1977

mee1977

27-01-2009 om 18:19

Hier ook gelukt

mijn dochter is nu 10 weekjes en vanaf dat ze 4 weken was hebben we steeds het flesje geprobeerd zonder succes.
Nu las ik gisteren het berichtje van Suzanne over de tommee tippee fles. Die ben ik vandaag gaan halen en jawel na eerst wat spelen pakte ze zo ineens wel de fles en heeft ze het beetje wat ik erin had gedaan (afgekolven melk, 20 cc) helemaal opgedronken. Dus ik ben helemaal blij.. morgen proberen we het weer!!!

MamaMiek

MamaMiek

29-01-2009 om 17:17 Topicstarter

Gaat al beter

we zijn nu 2 weken verder en ze heeft gisteren bij mij al mopperend de fles gedronken. Vandaag was het helaas weer heel hard huilen. Zaterdag is mijn partner weer thuis dus dan gaan we het maar weer goed proberen.Maar het begin is er!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.