Babytijd Babytijd

Babytijd

Mrem

Mrem

15-12-2008 om 19:05

Flesvoeding vraag

Ik heb een vraagje over flesvoeding.
Ik heb een zoontje van 4 maand. Door omstandigheden ben ik sinds een week volledig van bv over gegaan op fv. Nu is het probleem dat hij wel gewoon nog steeds elke 4 uur drinken wil. Dus 7 voedingen ipv de 4 die hij nodig heeft. Hoe gaat dat normaal met afbouwen? Hij is de derde maar de andere hebben veel langer bv gehad en altijd op verzoek maar ik heb begrepen dat dat met fv niet kan. Hoe kom ik dan in hemelsnaam op 4 voedingen (of 5) in plaats van 7? Hij drinkt overigens ongeveer maar 2X een volle fles van 200 ml op de overige 5 keer ongeveer 150 ml.

mama van Linde

mama van Linde

15-12-2008 om 19:54

Mrem

je kan flesvoeding wel op verzoek geven, als je maar niet boven de max voor de dag uitkomt. Wat normaal gesproken een liter is, tenzij je een veel groter/zwaarder kind dan gemiddeld hebt (zo een hadden wij) dan mag je iets meer geven. Ik heb geen ervaring met het overstappen van borstvoeding naar flesvoeding, maar hier konden we de hoeveelheid per keer langzaamaan verhogen waardoor je vanzelf minder voedingen krijgt.

Zolang hij echt elke 4 uur nog wil zou ik het gewoon geven (maar niet te veel) en dan langzaamaan de hoeveelheid per keer een beetje verhogen en een beetje rekken met de tijd. Zodat er elke keer een voeding vervalt. Ik denk dat het niet reëel is om meteen van 7 naar 4 of 5 voedingen te gaan, maar stapje voor stapje. Dat heeft natuurlijk wel veel tijd nodig.

Je zou ook nog kunnen overwegen voeding voor hongerige baby's te proberen. Dit heeft dezelfde voedingswaarde, maar geeft een voller gevoel volgens mij.

Succes ermee!

dc

dc

16-12-2008 om 07:58

Op verzoek

Je kunt best flesvoeding op verzoek geven, maar zorg dat je niet boven een liter melk per dag zit, daar kunnen z'n darmen niet tegen (kv is gebaseerd op koemelk en niet zo geschikt voor een baby als bv is).

Dus tel het aantal schepjes, en geef bijvoorbeeld 's nachts een fles die wat wateriger is, zodat je niet over het maximaal aantal schepjes per dag zit.

30 schepjes

Je kunt kunstvoeding gewoon op verzoek geven, maar ga nooit over de 30 schepjes op een dag heen.

4 flessen is helemaal niet nodig, gewoon 6 of 7 is prima, als er maar niet teveel inzit. Je mag eventueel wel 20cc extra water per fles toevoegen.

Balen dat je geen borstvoeding meer kunt geven. Is het tijdelijk of blijvend?

Sandra Huizenga

Sandra Huizenga

18-12-2008 om 15:48

Water geven!

Hoi, hoi,

Ken dit verhaal helemaal met mijn dochtertje. Zij kreeg overigens geen borstvoeding, maar was wel extreem hongerig. (kwam om de 2 uur bij 2,5 maanden). Ik heb de Nutricia voedingslijn gebeld, en zij gaven mij het advies water te geven op het moment dat ze eerder kwam. Vervolgens wel het schema aanhouden van om de 4 uur een volle fles geven. Binnen een week was ze om en ze zit nu op 5 flessen in de 24 uur!!! Hoop dat je er wat aan hebt, is niet makkelijk je hele ritme om te gooien!!!

Lieve groet,
Sandra

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.