Babytijd Babytijd

Babytijd

Lena

Lena

21-09-2010 om 14:56

Gekreun en gesteun

Hoi, wij zijn sinds bijna drie weken de trotse ouders van een meisje, maar... wat maakt ze een herrie! Ze huilt nauwelijks, maar vooral in haar slaap is het een gekreun en gesteun van jewelste. Soms zit er duidelijk iets dwars (boertje, volle luier in aantocht) maar vaak is er weinig aan te doen. Het zullen wel krampjes zijn denk ik. 'Wat 's nachts nog wel eens helpt is haar bij ons nemen en laten slapen met hand op de buik, of op onze buik. Is dit herkenbaar? Die herrie bedoel ik:) Dat is op dit moment de voornaamste reden van mijn slaapgebrek, dat voeden prima, maar dat gekreun erna... Ik durf haar nog niet zo goed op haar eigen kamer te leggen, heb toch wel het idee dat ik iets voor haar moet/kan doen op zo'n moment. Groetjes, Lena.

dc

dc

21-09-2010 om 16:49

Oordopjes

Ik sliep in het begin om die reden vaak met oordopjes in. Het echte huilen kon ik dan wel horen, maar niet al het gesputter! Dat wordt na een tijdje wat minder.

En het is inderdaad beter voor je baby om bij jullie op de kamer te liggen, maar voornamelijk zodat ze jullie hoort!

Lena

..ik zie me nog liggen, op een campingmatje in de babykamer. Bedje stond zoals aangeraden in de ouderslaapkamer. Mijn man was om even bij te tanken op zolder gaan slapen, en ik kon door het gekreun en gesteun zo slecht slapen dat ik uit arren moede dat matje had opgesnord. Ik had het neergelegd op de plek waar het babybedje zou komen te staan als zoon naar zijn eigen kamer ging. En hoe hard en oncomfortabel ik ook lag, ik kon eindelijk eens uitrusten omdat ik niet wakker werd gehouden door al die geluidjes.

Het echtelijk bed, een nieuwe heeeerlijke dubbele boxspring, lag er ondertussen onbeslapen bij.

Nou, je raadt het wel denk ik? Toch maar zoon in zijn eigen kamertje gelegd. Door die gipsen wandjes hoor je je kind ook, je kan ook de deuren openlaten (deden wij in het begin).

Maar geslapen moet er worden, en bij de een gaat dat goed met het kind op de ouderslaapkamer, en bij de ander niet..
Ik denk dat mijn zoon twee maanden was toen we hem in zijn eigen kamer hebben gelegd.

Ja, die ken ik!

Ik ben er ooit nog eens een draadje over begonnen hier. Ik was er totaal door verrast, ik had in een boek gelezen "huilen is het enige geluid dat pasgeboren baby's maken". Zelden zulke apekool gelezen, blijkt nu. Mijn hemel, wat maakte dat wurm een lawaai, een geknor en gepiep dat het een lieve lust was.
Het wordt inderdaad minder op termijn.
Ik had er trouwens met slapen weinig last van, maar ik ben dan ook een makkelijke slaper.

Groeten,

Temet

Hihi

jep, zeer herkenbaar (van mijn babytje die nu al een grote meid is).
Heb toen zelfs met opname aperatuur boven haar bedje gehangen zodat ik het aan de huisarts zou kunnenlaten horen ;) De meest bijzarre geluiden (piiiiiiiiiiiiiep, huuuwieup, uhhhrrru etc.)
Nu kan ik er om lachen, maar ik maakte me toen echt wel zorgen. Ons zoontje maakt meer snurk geluiden en weinig van dat gekreun...
Bij je op de kamer wordt idd (volgens mij zelfs eerste 6 maanden) aangeraden vanwege het aanhoren van de ademhaling van de ouders door baby.
Wat fijn voor jullie dat ze zo weinig hoeft te huilen!
Veel geluk,
liefs

Heel gewoon

Of ik bij een stel biggen in was getrokken......inderdaad, een baby kan enorme herrie maken. Het is heel gewoon, maar nogal vermoeiend!

Lena

Lena

22-09-2010 om 09:51

Haha

Wat een grappige verhalen! Maar ik ben blij met de herkenning hoor, dan weet ik dat het normaal is! Mijn oudere zoon had een andere variant, die smakte heel hard. Daar begon hij zo'n half uur voor hij wakker werd om te drinken mee, en na het voeden smakte hij nog een half uur na. Die heb ik op een gegeven moment ook maar op zijn eigen kamer gelegd. Ik wist dat trouwens helemaal niet, dat het bedoeld was zodat zij ons hoort, ik dacht dat het andersom was :) Nou ja, ik vind het op zich nu nog fijn dat ze bij ons ligt omdat er nog niet echt een ritme in zit. Tegen de tijd dat ik ongeveer weet wanneer ze wil drinken wordt er verhuisd denk ik. Maar een half jaar... nee. Een stel biggen, haha. groetjes en bedankt, lena

May

May

22-09-2010 om 10:43

Toch apart gelegd..

Juist vanwege die herrie heb ik dochter destijds snel op haar eigen kamertje gelegd. haar deur en onze deur open, zodat ik haar wel kon horen, maar niet ieder kreuntje. Beviel prima!

Vooral bij vroeg geboren kindjes

dat heb ik gehoord in het ziekenhuis. Mijn jongste noemde we in het begin 'kleine piepkar'.

Onze oplossing

Ik wilde perse dat zoon 6 maanden bij ons sliep maar ik ben een lichte slaper en werd constant wakker om even te kijken of hij nog ademde. Na een tijdje, geen idee hoe lang, heb ik zoon EN man naar de logeerkamer verbannen :-)

Zoon sliep nog steeds met een volwassene en man slaapt zo goed dat hij er geen last van had. Moet je man het wel mee eens zijn natuurlijk ;-)

Agaatje

Agaatje

27-09-2010 om 21:21

Hoe herkenbaar!

Leuk om dit hier te lezen, ik herken het heel goed. Zelfs tijdens het drinken maakt onze dame een lawaai van jewelste en dan daarna kreunen tot er wel of niet een boerjte komt en dan een soort snurken in haar slaap of dan weer kreunen van de krampjes. Kortom een lawaai om zeker wakker van te liggen. Ook ik wil haar graag bij me hebben, ze had in het begin (ze is natuurlijk prematuur geboren) af en toe een dip in de ademhaling. Maar mijn man sliep niet met haar op de kamer en ik wilde perse in bed de fles geven en dus is hij met logeermatras naar haar kamer vertrokken. Wel ongezellig, maar goed voor zijn nachtrust. En af en toe slaap ik daar als ik een nachtje mag doorhalen en hij "haar doet".
Nu heb ik dit weekend het volgende ontdekt: we waren afgelopen weekend op de camping en daar kan ze niet op de slaapkamer erbij, dus madam sliep in de kinderwagen bak in het woonkamer gedeelte van de caravan. En wat blijkt..... ze sliep ineens 's nachts langer.... niet echt natuurlijk, maar ik werd niet van elk piepje wakker en wel van de noodkreet dat er nu echt een fles moest komen. Dus lekker flesje, ging weer redelijk snel slapen, ik weer naar mijn bed (naast manlief, erg gezellig en warm) en ik hoorde geen gekreun, dus ik ging ook niet steeds kijken, dus ik stoorde haar niet in haar "in slaap val proces" en ik (wij) sliepen veel beter.
Conclusie: mevrouwtje gaat vanavond lekker in haar eigen bedje op haar eigen kamer slapen en wij ook weer samen. Ik ben benieuwd of ze hier (weer thuis)ook weer zo goed slaapt.
Ik zal verslag uitbrengen.
Maar..... om op je vraag terug te komen, jaaaaa, wat maken babietjes een herrie en dat is net zo storend als snurkende echtgnoten..... o, help.... dat heb ik nu dan natuurlijk weer wel :-)

Rein zeggen

Rein zeggen

27-09-2010 om 23:09

Die van ons is rustig

grappig, die van ons is de rust zelf, behalve bij het in slaap vallen Dat zet hij toch een keel op. Hij vind slapen maar niks, dat is duidelijk, hij wil alles meemaken. Maar als hij dan eenmaal zijn duim gevonden heeft valt hij binnen een paar tellen in slaap en slaapt de slaap der onschuldigen tot hij honger begint te krijgen en maakt dan enkel wat mopper geluidjes. Daar wordt mijn vrouw vrijwel direct wakker van en voor hij gaat huilen heeft hij zijn eten al ;-)

Lena

Lena

28-09-2010 om 08:04

Op dieet

He Agaatje leuk je hier weer te treffen! Ik heb gemerkt dat wat ik eet veel uitmaakt voor het nachtelijke kreunen. Krampjes zijn dus een belangrijke oorzaak! Druiven, sinaasappels, boontjes, ze krijgt er allemaal last van. De dingen van het lijstje dus. De nachten zijn nu wat rustiger. Ik lette al wel op met eten, maar nog niet genoeg. Ik had nl net ergens gelezen dat het maar een fabeltje was, dat baby's last hebben van wat je eet. Nou helemaal geen fabeltje! Vannacht wel weer een hoop gekreun, ik had sperziebonen gegeten, kan dus ook niet! En tja, sowieso blijven er een hoop rare geluiden over. Soms is net een dolfijn! Groetjes, Lena

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.