Babytijd Babytijd

Babytijd

Gina ford is gek? Babyritme

Uit nieuwsgierigheid heb ik het boek van Gina Ford bij de bieb gehaald. (een tevreden baby)

Het mens is gek?! Volgens haar mag een baby van drie maanden 's ochtends maar 45 minuten slapen en 's middags maar 2 uur en een kwartier? Na 15.00 uur zou een baby van deze leeftijd helemaal niet meer mogen slapen?

Als ik dit ga toepassen, ben ik binnen twee dagen ook gek. Mijn zoon kan maximaal anderhalf uur wakker blijven en moet dan echt gaan slapen, anders gaat hij helemaal over de rooie. Was met de oudste ook het geval, trouwens.

Ik ben wel voorstander van een ritme, dat werkt altijd goed, maar dit gaat wel ver!

Linda

dc

dc

13-10-2008 om 21:16

Whoeha

als ik me daaraan hou dan heb ik ook een supersacherijnige huilerige baby. En hij is al 7 mnd!

-Wendy-

-Wendy-

13-10-2008 om 22:41

Ik wilde dat ik het voor elkaar kreeg

Sliep die van mij maar lekker twee uur aan één stuk! Die van mij doet het in blokken van een uur, op dagelijks wisselende tijden. Ze is bijna zeven maanden.

Wendy

Ritme

heb het boek van Gina Ford ook gelezen en het lijkt soort van militair regime! Regelmaat en ritme okay, maar dit is echt niet natuurlijk wat zij in dit boek beschrijft. Elke baby is toch anders en ook niet elke baby heeft het nodig dat je hem zo een strak ritme opdringt maar heeft op gegeven moment vanuit zichzelf al beetje een ritme te pakken. Voor babys die misschien amper een ritme hebben lijkt het me misschien wel het proberen waard om een beetje wat structuur te krijgen. Als je het boek rust en regelmaat leest van Ria Blom dan staan er weer hele andere dingen in over de hoeveelheid slaap overdag. Daar krijg je weer het gevoel dat je baby veel te weinig slaapt overdag. Dus van al die boeken werd ik alleen onzeker of ik het wel goed aanpak. Daarom heb ik ze op gegeven moment gewoon weg gelegd

Tip

Mooi boek voor in de open haard op een koude regenachtige herfstavond...

Damajo

w dries

w dries

20-10-2008 om 20:19

Met 6 weken al ritme

hebben jullie al eens aan ria blom gedacht? boek heet rust en regelmaat. is ook een beetje streng maar helpt echt. baby mag gewoon slapen als hij/zij wil en zolang hij/zij wil.
onze kleine meid slaapt nu al 2 weken snachts door. ze is 9 weken :)

LindadR

LindadR

20-10-2008 om 20:43 Topicstarter

W dries

Reuze lief dat je reageert en bedankt voor je suggestie.

Wij hebben een prima ritme, hanteren onze eigen routine en dit gaat goed. Dat baby mag slapen als hij of zij wil en hoe lang hij of zij wil, dat klopt volgens mij toch niet helemaal met de methode Blom?

Leuk dat je kleine meid al doorslaapt. Ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen over mijn jongste (nu 15 weken en slaapt - nog - niet door) Oudste wel, met vijf weken.

Er is geen touw aan vast te knopen, zullen we maar zeggen.

Linda

Anna3

Anna3

21-10-2008 om 15:43

Doorslapen

Geeft Ria Blom ook tips tbv doorslapen? Onze baby van 3 maanden heeft overdag een aardig ritme, al geef ik bv op verzoek, maar 's nachts maakt ze er echt een potje van. Vannacht: 22.00, 02.00 en 06.00. De nacht ervoor: 19.30 en 05.00. Ik weet echt niet hoe ik het kan sturen, wordt er een beetje wanhopig van.

Jeanette

Jeanette

21-10-2008 om 21:48

Juist wel..

Ik heb bij mijn eerste (inmiddels 2,5 jaar) juist heel veel gehad aan het boek van Gina Ford. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik haar manier van schrijven super irritant vind. Ook ik heb het een paar keer weggelegd. Uiteindelijk heb ik het wel gevolgd met hier en daar een eigen persoonlijke aanpassing vanaf het moment dat mijn zoon 6 weken was. Daarvoor was het echt continue huilen, niet in slaap willen vallen, etc. Nadat ik haar schema's ging volgen, was dit echt bijna ineens afgelopen. Dus nu bij mijn tweede kindje (10 dagen oud) wil ik het weer gaan gebruiken, maar niet vanaf dag1. Ik denk erover om bij een week of 4 de schema's weer op te pakken.

Linda c

Linda c

26-10-2008 om 19:20

Ook gina en ria

:) allebei gelezen, met allebei de haard aangemaakt, haha.

Ik vond van Ford wel een eye opener dat je de slaaptijden wel wat kunt sturen. Er is een verschil met totaal níet naar je kind kijken en het regime opleggen en met oog voor je kind wat sturen. Hier is het onvermijdelijk, met een oudste die naar school gaat (en opgehaald moet worden). De jongste kan dus niet naar hartelust slapen. Hij is nu ruim 5 mnd en slaapt meestal iets van 3 of 4 keer, maar in elk geval net na het naar school brengen en anderhalf uur voor het van school halen. Dat gaat best. Ik weet niet of ik dat anders had bedacht ;).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.