Babytijd Babytijd

Babytijd

Kiki

Kiki

10-08-2010 om 23:12

Help, [logeerbaby blijft huilen]

andermans baby blijft maar huilen.

De baby van mijn vriendin (+/- 6 maanden) logeert een paar daagjes bij mij.
Haar oudste is ernstig ziek en ze zijn allebei bij hem in het ziekenhuis tot het weer beter gaat.

Maar het arme ding stopt niet met huilen en terecht hoor. Moeder geeft/gaf nog fulltime borstvoeding en het jochie moest acuut overstappen op kunstvoeding. Dat gaat overigens best hoor, geen flesweigeraar zoals mijn jongste.

Kind wordt acuut bij ons gedropt na een stressvolle periode met veel emoties van vader en moeder. Ineens geen mamma en pappa in de buurt, ik zou er ook van gaan huilen.

Andere omgeving, niet zijn eigen bedje en dan ook nog eens mee naar de opvang voor mijn kinderen bij mensen die hij niet kent (Ik en man werken natuurlijk ook gewoon vier dagen)

Maar goed, ik kan mijn vriendin niet bellen natuurlijk. Ik wil haar niet belasten. Of zouden jullie dit wel willen weten? Haar oudste is namelijk dermate ziek dat ze niet naar mij toe kan komen, dus ik zou haar alleen nog maar meer verdrieten.

Maar wat moet ik doen. Ik heb morgen al vrijgenomen, hoewel dat eigenlijk niet kan. En donderdag is mijn man thuis, hoewel hij al aangegeven heeft dit echt niet te gaan trekken.
Ze hebben niemand anders, familie woont in het buitenland. Van de mensen in hun omgeving kent hij mij en mijn kinderen al het beste.

Hebben jullie nog tips over hoe ik dit intens verdrietig kereltje kan helpen. Denk je dat het raar is om even naar hun huis te rijden (ik heb de sleutel) en haar wasmand te roven en een van haar kledingstukken in zijn bedje leggen.

Is het raar om het kind van een ander in mijn eigen bed te laten slapen vanavond (wel heel eng met wiegendood enzo)

Pfff als mijn eigen baby zo verdrietig is geef ik hem gewoon een keer borstvoeding, maar dat kan ik met haar kind natuurlijk niet doen.

Ik vind het zo verdrietig voor hem, wat zal hij bang zijn.
Zal lekker worden trouwens, mijn eigen kinderen slapen op zijn gunstigst al mwoh en deze jongen zie ik ook echt niet slapen vannacht

Sunja

Sunja

10-08-2010 om 23:29

Jeetje

Kiki, wat een triest verhaal en wat moedig en goed van je dat je dit doet en je vriendin niet eens belt! Of zou ze het willen weten denk je, wat zou jij willen? Ik denk dat ik het wel zou willen weten, ik was hels op de kinderopvang bij mijn oudste toen ik een keer vroeger kwam en hem keihard hoorde huilen en zij zeiden: 'hij slaapt'. Maarja, dat is de kinderopvang en ik zat niet met een doodziek ander kind. Lastig!
Geef je zelf nog borstvoeding aan een van je eigen kinderen, want in principe zou je kunnen proberen aan te leggen natuurlijk? Er zijn landen genoeg waar voedsters nog heel normaal zijn.
En ja, ik zou naar dat huis rijden en kledingstukken halen. Eigen geur, dat scheelt al zo! Misschien kun je zelfs daar gaan slapen met hem, als dat haalbaar zou zijn ivm je eigen kinderen, werk etc?
Heel veel sterkte ermee en hopelijk hoeft het ventje zijn moeder niet te lang te missen!

liora

liora

10-08-2010 om 23:47

Ach jee

Hoi Kiki,

Wat geweldig dat jij en je man dit doen!

Ik zou alles doen wat je maar kunt. Dus zeker kledingstuk halen!

En misschien inbakeren of hangmatje in de box?

Hebben jullie op het kdv geen hulpmiddelen die jeag lenen?

Ik zou niet liegen tegen je vriendin maar het wel een beetje bedekken. Ze kan namelijk toch niks doen.

Jij kunt wel aan anderen hulp vragen nu met je eigen kinderen of zo

Heel veel sterkte!

Vraag me ineens af of het ziekenhuis waar haar oudste ligt niet kan helpen. Misschien eens bellen?

Heel veel sterkte!

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Heel erg goed

Geweldig dat je dat doet voor een vriendin. Ik zou absoluut even naar hun huis gaan en wat kleding halen. Dat zou best wel eens kunnen helpen.
En als je zelf nog borstvoeding geeft, zou ik hem gewoon even aanleggen. Als het mijn kind zou zijn, zou ik daar geen problemen mee hebben.

Ik weet niet of het verstandig is om te bellen, ze heeft al zoveel aan haar hoofd, en hier kan ze nu toch even niks aan doen.

En evt in jou bed laten slapen is ook niet zo raar. Goed opletten met dekens en kussens, maar voor de rest zou het moeten kunnen. Doe ik hier thuis met mijn dochtertje ook. Je zou hem evt ook gewoon bij jullie op de kamer kunnen laten slapen, daar evt een bedje neerzetten.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

11-08-2010 om 09:28

Ach

Wat zielig voor dat mannetje en wat geweldig dat jij hem wil opvangen. En wat vreselijk voor je vriendin zeg.

Ik zou hem idd ook gewoon aanleggen als je nog bv geeft, alles is geoorloofd in deze situatie zou ik denken. En idd iets halen met de geur van de moeder. Misschien wordt hij rustig van autorijden? Of kunnen je kinderen hem overdag een beetje afleiden?

Ik zou hem ook in bed nemen, anders is het voor jullie ook niet vol te houden. Je weet vast genoeg van veilig samen slapen om dat te doen.

Ik zou het niet aan je vriendin vertellen. Ik zou wel zeggen dat hij zijn moeder mist, maar niet dat het zo erg is. Mijn zoon huilde in het begin heeeel veel op het kdv, daar was ik de hele dag op mijn werk mee bezig. Toevallig hoorde ik laatst via via dat het nog veel erger was dan ik wist. Aan de ene kant vond ik dat erg om te horen, aan de andere kant ben ik blij dat ik dat destijds niet wist (4 jaar gelden notabene).

guera

guera

11-08-2010 om 11:17

Tips vragen

Ik zou denk ik je vriendin wel bellen maar het inderdaad iets minder erg maken, maar missch heeft zij wel een tip over een bepaalde routine die baby fijn vindt. Kan je gelijk zeggen dat je een kledingstuk haalt voor kind voor in bed. Kun je anders naar vriendin toe een uurtje? even koffie drinken? zij zal baby toch ook missen?
Heel lief dat je dit doet! en als het voor een paar dagen is en niet weken, ach dan is het wel pittig voor alle partijen maar niet onoverkomelijk toch? groet

elsje78

elsje78

11-08-2010 om 11:39

Kiki wat ben je toch een schatje

maar wat is dat huilen naar he!

Kan weinig extra tips bedenken, maar idd een keer bij jou aanleggen? Inbakeren zou kunnen maar het kindje is al 6 maanden dus daar zou ik een beetje mee oppassen, maar als hij nog niet rolt zou het kunnen.

Een kledingsstuk is wel een goed idee, dan kan je dat voor je buik doen en dan de baby tegen je aan.

Ik denk aan je en petje af hoor!

Liefs Elske

Wiegje ophalen?

Ik heb het draadje even snel doorgenomen, maar niet gelezen of er de mogelijkheid om het wiegje op te halen, of slaapt hij al in een ledikantje?
En ik zou ook je vriendin bellen, ze zal haar mannetje toch wel missen? Misschien kan ze toch een uurtje vrijmaken?
Sterkte!

Mayte*

Mayte*

11-08-2010 om 14:05

Bellen en langsgaan

Kiki, wat een geweldige vriendin ben je!

Ik zou wel bellen (ik zou zoiets willen weten in ieder geval als moeder zijnde). Indien mogelijk, zou ik langsgaan met de baby naar het ziekenhuis. Al is het iedere dag maar een uurtje. Dat biedt misschien een beetje troost voor dit arme hummeltje (en voor de moeder). Het lijkt me voor je vriendin echt een hel. Wat zal zij zich gespleten voelen.
Toen wij in de medische achtbaan belandden met Vincent, hebben we onze oudste een paar dagen bij opa en oma gelaten. Maar toen wij hoorden hoe ongelukkig zij was (en ze was toen al bijna 4), hebben wij meteen gezorgd dat ze naar huis kon. Dat betekende dat we niet samen in het ziekenhuis konden zijn, maar om en om ook thuis waren. En hoewel dat ook lastig was, voelde het toch beter.

Verder zou ik het kindje alle geborgenheid geven die je maar kan bedenken. Al die dingen die je inderdaad al noemt. Je vriendin zal het zeker niet raar vinden als jij naar haar huis gaat om de spullen daarvoor op te halen. Als ik in haar schoenen zou staan zou ik je juist eeuwig dankbaar zijn voor je goede zorgen.

Kus voor jou en het verdrietige babietje!!

Wat een rot situatie en wat vreselijk voor de baby. Mijn vraag: kan de baby ook niet een paar dagen in het ziekenhuis blijven, bij de moeder? Of desnoods een paar keer langs gaan.
Ik word binnenkort geopereerd en moet dan enkele dagen in het ziekenhuis blijven en ik mag gewoon mijn baby bij me houden.
Ik snap de situatie van de ouders met een ernstig ziek kind, maar dit lijkt me ook niet goed voor de baby! Ik bedoel, zou hij er iets aan over kunnen houden? Een hechtingsstoornis? Of overdrijf ik?
Sterkte er mee?

Kiki

Kiki

11-08-2010 om 18:15

Sharon

haar oudste is echt heel ernstig ziek. Dat kan even echt niet met een baby.

Ik heb besloten om niet te bellen hoe erg het is, ik heb haar vandaag gesproken en ze zit er helemaal doorheen. Ik wilde echt niet nog meer slecht nieuws geven. Wel de vader even gesproken en hij vindt het ook niet raadzaam om haar nog meer te belasten. Ze kunnen daar echt niet weg.

Pfff moeders van huilbaby's echt respect. Hoe mensen dat volhouden ...
Hoewel het vandaag uiteindelijk wel ging was vannacht echt een ramp.
Het jochie was niet te troosten. Ik ben vannacht daar nog heen gegaan om zijn kinderwagen op te halen en de kussensloop van de moeder.
In zijn eigen kinderwagen is hij uiteindelijk uitput nasnikkend in slaap gevallen. Man en ik hebben met toerbeurten geslapen, terwijl de ander hem dan heen en weer rolde. Als hij stil stond werd hij weer wakker. Zo zielig.

Vandaag ging beter, ik heb mijn eigen kinderen maar gewoon naar de gastouder laten gaan en hem lekker bij me gehouden. Ik heb de draagdoek opgesnord en op deze manier is hij stil. Maar zodra ik uit zijn zichtsveld verdwijn is het gillen/gillen/gillen.

Nog even een ander vraagje. Op maandagen en donderdagen gaat hij eigenlijk altijd naar de crèche.
Denk je dat het raadzaam is om hem gewoon morgen naar de crèche te laten gaan, om hem in zijn ritme te houden en niet nog meer te verwarren. Bijkomend nadeel is dat ik überhaupt niet weet of de crèche wel op de hoogte is van deze misère.

Of zal ik hem morgen gewoon maar bij me houden. Maar als de crèche niet op de hoogte is en de kinderen komen allebei niet opdagen gaan ze dan uiteindelijk niet bellen?

Aargh wat een stres allemaal. Nou ja, het manneke niet momenteel niet heel erg ongelukkig. Ook niet gelukkig hoor, maar op deze manier zal het wel gaan

liora

liora

11-08-2010 om 19:11

Wel creche

Hou Kiki,

Laat hem lekker naar zijn crèche gaan! Voor hem herkenning en voor jullie even rust.

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

elsje78

elsje78

11-08-2010 om 19:26

Wel creche

Hoi Kiki

Ik zou gewoon de creche doen, hier zouden ze inderdaad bellen als ze er niet zijn. Je kan toch gewoon zeggen dat je een vriendin bent en de oudste ziek is, verder niet teveel details dat komt dan in overleg met de ouders later wel...

Dikke knuffel voor jou, je man, de baby en de ouders en hun oudste kind. Wat een zorgen voor jullie allemaal!!
Komt het wel goed met de oudste?

Liefs

He bah

Wat een ellendige toestand zeg! Ik wens je hier heel veel sterkte mee.
Ik zou hem juist wel naar de creche brengen, denk ik, omdat dat toch iets vertrouwds is voor hem.
Is het niet mogelijk, ondanks dat kind ernstig ziek is, dat de ouders toch niet even enkele minuten met de baby door brengen? Wat een vreselijk toestand voor hen zeg.
Is al duidelijk hoe lang ze in het ziekenhuis moeten blijven?

Berber

Ach ja, je hebt ook gelijk. Helemaal niet nodig om de moeder nog meer zorgen te geven. Ik heb alleen zo te doen met het babietje, komt misschien omdat mijn jongste bijna 7 maanden is,ligt dan misschien extra gevoelig.
En inderdaad Kiki, geweldig dat je dit doet en je zo bekommert om het ventje. Sterkte en ook voor de familie van de baby, Ik hoop dat het andere kind beter wordt.

Sunja

Sunja

11-08-2010 om 23:21

Knuffels

ik zat nog te denken: kussensloop van de moeder lijkt mij heel heel erg goed. Misschien kun je het aanvullen met spulletjes van hemzelf? Ook omdat hij in die wagen wel lijkt te slapen, zich iets beter op zijn gemak voelt. Misschien is het nog een idee om wat knuffels/ander speelgoed/beddengoed/weetikveel op te halen die van hemzelf zijn, dat brengt misschien vertrouwen.
Echt veel sterkte!

liora

liora

12-08-2010 om 07:26

Kiki

Hoe ging het vannacht?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

elsje78

elsje78

12-08-2010 om 08:41

Kiki

Inderdaad was ook benieuwd hoe het ging, moet er steeds aan denken!

Ik was nog aan het denken, maar tot hoe lang blijft hij bij jou? Als het oudste kind nog lang in het ziekenhuis moet blijven blijft de baby dan steeds bij jou?
Is er geen Ronald McDonald huis waar ze met de baby in kunnen? Hebben jullie vast zelf ook al wel aan gedacht maar ik probeer even mee te denken.
Ik dacht zelfs al of ze de baby niet op kunnen nemen op de kinderafdeling vanwege de hechting en borstvoeding, maar goed ik weet niet of dat goed is voor de moeder. Maar dit is voor jullie ook niet lang te doen.

Ik vind het zo goed van jullie en ook zo zwaar!
Denk aan jullie

liefs Elske

Kiki

Kiki

12-08-2010 om 20:56

Hoi

Beebje is weer naar naar huis. Het gaat iets beter met de oudste. Hij is weer stabiel. Dus vader is hem vanmiddag komen ophalen. Ze gaan nu rouleren in het ziekenhuis en thuis zodat het jochie weer in zijn vertrouwde omgeving kan zijn en blijven.

Ik ben echt superopgelucht, niet in de minste plaats dat het nu wat beter met de oudste gaat en dat de jongste weer bij zijn ouders is.
Want het is zo zielig. Zo'n ongelukkig kleintje. De tweede nacht ging iets beter, zolang hij maar bij mij was.
Ik had de crèche gebeld vanmorgen voor advies om het wel brengen of niet brengen.
Zij zeiden dat het vakantietijd was en dat zijn vaste leidsters er nu niet waren, maar vervangers.
Toen heb ik hem maar bij mij thuisgehouden. Als hij bij me was ging het wel, maar als ik hem even neerlegde of aan mijn man overgaf zodat ik iets kon doen begon hij te gillen, gillen, gillen.

Maar goed, dank voor jullie tips, adviezen en lieve woorden. Ik moest er gewoon van blozen.
Het kindje is gelukkig weer thuis.

liora

liora

12-08-2010 om 21:26

Jee

Kiki,

Dat je hem gisteren ook nog thuis hebt gehouden: wat ontzettend lief!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Asa Torell

Asa Torell

12-08-2010 om 21:53

Kiki

ik had geen tips dus heb alleen meegelezen. Maar pfoe, wat ben ik opgelucht dat het met het zieke kindje beter gaat. En ook fijn natuurlijk voor de kleine broer dat hij weer naar huis is ;-).

wat een opluchting, in meerdere opzichten. Dat het beter gaat met het oudste kind! En dat de baby weer thuis is.
Petje af hoor voor je hoe je hem hebt opgevangen!

Roosje Katoen

Roosje Katoen

13-08-2010 om 11:16

Fijn

dat het met allebei de mannetjes weer wat beter gaat.

Goed gedaan Kiki!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.