Babytijd Babytijd

Babytijd

mee1977

mee1977

05-01-2009 om 10:21

Hoe aan de fles?

Wie weet hoe ik mijn 7 weken oude dochtertje ook aan de fles kan krijgen?

Ik ben inmiddels al 3 weken aan het proberen om haar uit een flesje te laten drinken (af en toe, en alleen als ze niet heel duidelijk erge honger heeft, dan lukt het namelijk toch niet)
Over twee weken moet ik 's avonds weg voor een vergadering, maar ze weigert de fles.
Ze wil ook geen speentje, kan dit door de spruw komen die vrij hardnekkig is/was? of heb ik gewoon een weigeraar? Ik weet dat mijn oudste na een week of wat heel gemakkelijk ook de fles pakte, maar jongste dus duidelijk niet.

Wie heeft een idee, dat ik zou kunnen proberen? Of misschien een bepaalde merk fles?? Ik heb nu de avent (vond ik bij de oudste twee altijd een fijne fles)

marie

marie

05-01-2009 om 11:28

Hoe laat vergaderen?

Hallo
Het gaat dus nu om alvast te oefenen voor een flesje als je 's avonds weg bent voor een vergadering.
Hoeveel tijd denk je daar mee kwijt te zijn? Van 19.30 tot 22.30 uur ofzo?
Misschien redt ze het wel gewoon met een voeding vooraf = 19.00 uur en direct na thuiskomst om 23.00 uur weer?
Ze is dan al 10 weken en zou het dan in principe moeten redden met een keertje 4 uren tussen de voedingen.
Het helpt soms ook om een "vreemde" (partner) de fles te laten geven, dan ruikt ze jou namelijk niet.
succes

Vageltje

Vageltje

05-01-2009 om 14:14

Hier

Ging mijn dochter (nu 8,5 maand) ook niet aan de fles. Het ging re-de-lijk met de zgn non-spill dental speen van Bibi. T is een speen die idd niet lekt als je hem op zijn kop houdt. Alleen als je erin bijt komt er ineens een hele slok uit. Uiteindelijk bleek hier de truuk volhouden en zijn we toch overgestapt op Avent. Ik had het al opgegeven, maar manlief niet. Elke dag weer proberen (en dus echt geen dag overslaan). Voor de voeding een beetje kolven en dat in de fles. Proberen, proberen en nog eens proberen. Het muntje is uiteindelijk gevallen, maar het duurde lang.
Misschien heb je er iets aan, succes!
Groetjes Vageltje

Mariska S.

Mariska S.

06-01-2009 om 22:16

Tips

Zoals Vageltje al zegt, iedere dag proberen, en geen dag overslaan. Mocht je dochtertje wel drinken uit de fles, blijf dan regelmatig oefenen.
Heb je al wat moedermelk aan de speen gedaan, zodat ze dat als eerste proeft als ze de speen in haar mond krijgt? Een ander de fles laten geven is ook een idee, je hebt kans dat ze hem dan wel pakt. Als je de speen probeert in haar mondje te houden, en dan wat knijpt in de speen zodat er wat melk uitkomt, proeft ze ook de moedermelk.
Afhankelijk van je persoonlijke situatie is het verstandig, als ze eenmaal drinkt, om niet alleen verse moedermelk te laten drinken uit de fles. Melk die gekoeld of bevroren is geweest kan anders smaken, dus kun je daar ook mee oefenen. Succes!
Groetjes, Mariska

mee1977

mee1977

07-01-2009 om 16:41

Marie

jouw voorstel gaat niet lukken, vergadering begint 20.15 uur, maar dochter gaat rond 21.00 in bad en aansluitend eten en naar bed. Dus dat gaat niet lukken.
Maar bedankt voor het meedenken.

mee1977

mee1977

07-01-2009 om 16:45

Vageltje en mariska

Dank jullie voor de tips, het is dus zaak echt elke dag te proberen. Naar we dat maar doen.
Ik denk dat ik ook kijk voor die fles die Vageltje noemt.
Ik heb nu de avent en die speen druppelt langzaam, dus er komt wel moedermelk in haar mondje, maar tot nu toe nog niet geholpen.

Ik ga op jullie aanraden elke dag even oefenen, kijken of dat helpt. Bedankt alvast

dc

dc

07-01-2009 om 20:49

Warmte

Mijn zoontje weigerde de fles als hij te koud was. Naar mijn idee nam hij hem enkel als hij eigenlijk te heet was. Dus probeer ook uit met de temperatuur.

De oudste wilde enkel de fles als hij hem zelf vast kon houden.

En inderdaad, laat de fles door iemand anders geven als je een flinke tijd (zeker een half uur) uit de buurt bent.

Succes!

Nog een tip

Hier ook heel lang geprobeerd om baby aan de fles te krijgen (bij 2 van de 3 kinderen). Inderdaad elke dag proberen, als de honger niet te groot is, maar ook niet vlak na een voeding.

Hier werkte het bij nr. 1 om de fles door papa te laten geven, mama echt weg (op zolder), ik geloof dat ik ook wel eens een gedragen t-shirt van mij heb gegeven voor de geur. En ook wel eens lopen tijdens de fles geven. Maar: ze heeft nooit graag de fles gepakt, ging eigenlijk van borst naar lepeltjes pap en naar tuitbeker. Nam de fles alleen om de ergste honger te stillen.

Bij nr. 3 heb ik de Tommee Tippie fles gebruikt. Die ging best goed. Inmiddels is ze bijna 10 mnd en van de borst en drinkt ze prima de fles (Avent, want die hebben ze ook bij het KDV). Maar: nog steeds beter bij papa/oppas dan bij mama. Toen ze de fles nog niet wilde, moest ik ook een paar keer een avond weg. Ik voedde dan zo kort mogelijk voor vertrek nog een keer. Dan probeerde papa/oppas 's avonds de fles. Die weigerde ze steevast. Als ik thuiskwam gaf ik dan weer bv. Gelukkig huilde ze niet als ze zonder eten in bed werd gelegd, maar ze sloeg de voeding dus wel over.

mee1977

mee1977

09-01-2009 om 09:30

Dc en wiggie

ook jullie tips neem ik mee, dank jullie wel

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.