Babytijd Babytijd

Babytijd

Hoe houd ik mijn baby wakker tijdens het drinken?

De titel zegt het al; hoe houd ik mijn zoon van 8 weken wakker tijdens het drinken van zijn fles van 23.00 uur?

We moeten hem wakker maken, maar hij drinkt maximaal de helft en valt dan als een blok in slaap. Met als gevolg dat hij midden in de nacht weer een keer wakker wordt, maar eigenlijk niet veel honger heeft. Weer drinkt hij dan de helft en weer valt hij in slaap en rond 06.30 uur is hij weer wakker.

Als we hem zelf wakker laten worden, wordt hij tussen 00.00 en 03.00 uur wakker voor een fles. Deze drinkt hij dan meestal wel ver leeg, maar dan meldt hij zich drie uur laten ook weer.

Op het CB adviseerden ze "de aanhouder wint" en hem toch om 23.00 uur wakker blijven maken. Hij maakt anders een "lange ruk" aan het begin van de nacht, terwijl hij dit aan het einde van de nacht moet doen.

Ik word er he-le-maal dol van. De fles erin proppen gaat natuurlijk niet, maar hoe krijg ik hem zover dat hij zijn late fles leegdrinkt, zodoende zijn buik vol heeft en dat hij een langere ruk kan maken? (en wij dus ook?)

Luier verschonen, blazen in zijn gezicht, kietelen onder zijn voeten heeft allemaal geen zin, hij draait een keer en doet een half oog open, maar het heeft allemaal geen zin.

Help!

Linda

Hanne.

Hanne.

03-09-2008 om 08:29

Niet wat je wilt horen

maar mij is het niet gelukt,

Bij ons was het een beetje het zelfde. Om 19.00 ging het kaarsje uit, en daarna niet meer wakker tot midden in de nacht. Ik heb me er bij neergelegd, en heb m'n pijler er op gericht om dat nachtflesje zo makkelijk mogelijk te kunnen geven (thermos met water en afgemeten poeder naast het bed).

Later (vanaf 6 mnd oid) ben ik dat nachtflesje gaan afbouwen, dwz steeds kleiner maken). Met 8 maanden was het van de ene op de andere dag ineens over.

Hier

geef ik de borst, maar misschien wil je het toch horen.
Ik maakte hem eerst ook altijd wakker om te drinken, maar vond het op een gegeven moment zo zielig dat ik hem uit zo'n diepe slaap moest halen, dat ik er mee gestopt ben.
Kon ik zelf ook weer lekker op tijd naar bed. En wat denk je..... hij komt gewoon rond een uur of 3 's nachts, wat hij normaal dus ook gewoon nog kwam als hij wel om 23 uur nog de borst had gekregen.
Ik heb hem toen dus niet meer wakker gemaakt. Allemaal happy...... Hij werd op een gegeven moment steeds later wakker en met 10 weken sliep hij van 19-7 uur....... heerlijk. Toen waren we helemaal happy ;-)))

Katrien

Katrien

03-09-2008 om 18:42

Zelf zijn ritme laten bepalen

Op een gegeven moment begint een kind klokje rond te slapen. En dan is het toch ideaal als ie mooi op tijd in z'n bedje ligt en tot de volgende ochtend 7u doortukt?
Alleen... doet ie dat nu uiteraard nog niet. Mijn kinderen gaan ook beide vroeg naar bed, rond 19u. En dat deden ze al vanaf die eerste weken. Uiteraard hadden ze in het begin nog regelmatig een nachtvoeding nodig. Maar op een gegeven moment werd die nachtvoeding een vroege ochtendvoeding. En zo is die voeding steeds verder opgeschoven tot het moment dat het hele gezin aan het ontbijt zat.

LindadR

LindadR

05-09-2008 om 09:36 Topicstarter

Hoe het nu gaat...

De afgelopen twee avonden heeft hij rond 23.00 uur wel zijn fles (bijna) leeggedronken. En nog komt hij rond 04.00 uur en drinkt dan weer een fles (bijna) leeg. Wat loontje76 zegt, het maakt blijkbaar niet uit. Vorige week, toen we hem lieten liggen, sliep hij 6 of 7 uur achter elkaar. Dat doet hij nu dus niet meer.

Ik zit nu aan twee opties te denken;

1. laten liggen en zelf laten komen (waarschijnlijk ergens midden in de nacht) Maar dan meldt hij zich ook weer rond 04.00 uur??
2. laten brullen als hij 's nachts om een voeding roept. Voor zijn gewicht heeft hij geen nachtvoeding meer nodig, zeggen de boekjes. (vijf kilo en een beetje)

Ik ben even in dubio wat nu wijsheid is...

Linda

Katrien

Katrien

06-09-2008 om 09:51

Wat ik zou doen

Hey Linda!
Beetje vervelend, hè, dat uitproberen en zoeken naar een ritme.
Ik zou je kleintje gewoon zelf laten komen voor een voeding. En wie weet, misschien word je wel verrast en mag je langer doorpitten dan je zelf had verwacht. Gewoon eens een paar nachtjes proberen en zien wat het geeft, zou ik zeggen.
Je kleintje laten huilen 's nachts zou ik niet doen. Als een klein babytje wakker wordt, is het van de honger. En huilen is een uitgesteld hongersignaal. Tegen dat ie begint te huilen is ie meestal al een tijdje wakker. Gewoon voeden dus.
Ik had bij m'n dochter het "probleem" dat ze te lang sliep. Ze sliep vanaf het begin vijf-zes uur aan een stuk. En op een gegeven moment begon dat te verlengen tot 8u slapen. Toen ik daar iets over zei aan de kinderarts schrok die zich een hoedje. "Zolang een babytje maar 5kg weegt MOET je het wakker maken na 8u zonder voeding en liefst zelfs al na 6u! Lang slapen voor zo'n kleintje is heel slecht voor de suikerspiegel." Kreeg ik te horen. Dus als je kleintje al huilt van de honger, zou ik het gewoon voeden.

LindadR

LindadR

08-09-2008 om 15:11 Topicstarter

Katrien

Probleem is dat als we hem zelf laten komen voor een voeding (gemiddeld dan tussen 01.00 en 03.00 uur) dat hij zich om 05.00 uur weer vrolijk meldt. Dus twee nachtvoedingen. Wij kiezen vooralsnog dus maar voor een voeding om 23.00 uur, waarvoor we hem wakker moeten maken en een nachtvoeding, die hij zelf bestelt.

Vreemd he, dat verhaal over die suikerspiegel... Onze oudste moest vier jaar geleden perse een nachtvoeding krijgen om deze reden, onze jongste mocht in de eerste week al zonder nachtvoeding, volgens de "nieuwe richtlijnen". De regels veranderen wat dat betreft constant. Onze jongste weegt inmiddels 5,5 kilo maar redt het niet hoor, zes uur zonder voeding.

Voorlopig voedden wij nog wel, 's nachts.

Bedankt voor je reactie(s),
Linda

Nijntje16

Nijntje16

09-09-2008 om 15:44

En?

Heb je nog wat geprobeerd LInda?
Zoals ik in juli-draadje al postte zit mijn ukje hetzelfde ritme. Zit ook een beetje te dubben wat te doen, heb inderdaad 2 nachten gep[robeerd zonder wekken om 23.30 uur maar dan werd ze alsnog om 1 uur wakker, heb je inderdaad 2 nachtvoedingen. Word je ook niet blij van.
Nijntje

LindadR

LindadR

10-09-2008 om 20:08 Topicstarter

Nijntje

Wij maken hem om 23.00 uur wakker en geven hem dan een fles. Deze drinkt hij meestal niet helemaal leeg. Hierna meldt hij zich (bij voorkeur) tussen 3 en 4. Helaas afgelopen nacht al om 02.00 uur, waardoor hij rond 6 uur weer wakker was. Gek genoeg valt hij dan wel weer even in slaap of gaat ergens over nadenken of zo ;-) maar dan halen we hem rond 7 uur eruit en krijgt hij rond half acht de fles. Deze drinkt hij ook nooit helemaal leeg. Echt honger heeft hij dan ook niet, lijkt mij.

Voorlopig houden we het maar even zo, met 1 nachtvoeding doen we het niet slecht, als ik de reacties van anderen lees. Over een paar weken zien we wel weer verder. Hij is tenslotte nog maar acht weken. Ik ben hem nu wel aan het overzetten van hypo-allergene voeding naar de standaard Nutrilon. Hypo-allergeen (destijds in de haast aangeschaft, de apotheek had ook niets anders) schijnt wat lichter verteerbaar te zijn. Eens kijken wat de standaardvoeding doet.

Liefs,

Linda

Linda

LindadR

LindadR

16-09-2008 om 10:21 Topicstarter

Hoe het nu gaat en tips? heel graag!

Nou, het loopt nog steeds niet zoals het zou "moeten". (lees: zoals wij wensen ;-)

Zoon wordt om 23.00 uur uit bed gehaald, drinkt maximaal 100 cc (met zeerrrrr veel moeite) en valt als een blok in slaap. En wordt vervolgens ergens tussen 02.00 en 04.00 uur weer wakker, drinkt deze fles goed leeg en wordt ergens tussen 06.00 en 07.30 uur wakker.

Ik voel er steeds meer voor om hem na de fles van 19.00 uur gewoon te laten liggen en te kijken hoe laat hij zich meldt. Ik lees in het archief ook veel vragen hierover en ik lees veel ervaringen van ouders die de kinderen lieten liggen, die meldden zich ergens in de nacht en vervolgens 's ochtends weer. De nachtvoeding schoof vanzelf op naar de ochtend en toen was het ook opgelost.

Ik snak echt naar een oplossing, dit levert ons erg veel chagrijn in de nacht op. Hij "moet" die fles van 23.00 uur hebben en "mag" die in de nacht niet meer hebben. Mij maakt het geen lor uit of hij de komende periode nog een nachtvoeding nodig heeft. Ik vind het prima als hij dan wel goed zou drinken. Dit is ook niks, om 23.00 uur zoveel gedonder om hem wakker te houden (wat niet lukt) en dan alsnog 's nachts moeten voeden.

HELP!

Linda

LindadR

LindadR

16-09-2008 om 10:48 Topicstarter

Oh ja;

Een speentje geven, helpt niet, die spuugt hij meteen weer uit.

Ik heb net de infolijn van de thuiszorg gebeld en zij raden ons aan om hem eerder wakker te maken. (bijvoorbeeld om 22.00 uur) Omdat hij overdag in een goed ritme zit, zijn ze bang dat als we hem 's avonds laten liggen, dat hij dan zijn dag- en nachtritme gaat omgooien. Een lange slaap aan het begin van de avond / nacht, moet hij eigenlijk aan het einde van de nacht gaan houden. Ja, dat wisten wij ook wel.

Ik zit erg in dubio;
1. laten liggen en hem zelf laten melden, met de hoop dat hij zijn nachvoeding gaat opschuiven naar de ochtend.
2. eerder wakker maken (rond 22.00 uur) en er vanuit gaan dat hij dan 's nachts nog een keer wakker wordt.

Zoals jullie kunnen lezen, zijn we niets opgeschoten de afgelopen weken.

Aaargh.

Linda

Risama

Risama

16-09-2008 om 13:33

Hoe ik het doe

Hoi Linda, ik geef geen flesvoeding, maar borstvoeding en dat doe ik op verzoek. Dat is natuurlijk anders, maar wellicht heb je er toch wat aan. Mijn zoontje lijkt namelijk ondanks mijn op verzoek voeden een mannetje van de klok te zijn. Ik voed mijn bijna 6 weken oude zoontje tegen 20.30u voor het laatst, dan valt hij in een diepe slaap en komt ergens in de nacht weer. Dat was steeds ergens tussen 1.00 en 2.00, maar lijkt de afgelopen week op te schuiven naar later in de nacht. Vervolgens komt hij 2 a 3 uur later weer voor een voeding, slaapt overigens wel lekker verder tussen die 2 voedingen in. Overdag zit er ook steeds 2, max 3 uur tussen de voedingen. Hij maakt dus idd de lange ruk 's avonds en in het begin van de nacht, maar lijkt hem wel steeds verder te verlengen.

Voordeel vind ik ook dat we ook de avond weer voor onszelf hebben en dat ik naar bed kan gaan, wanneer ik wil en niet of op hoef te blijven voor een late voeding of na een uurtje slapen weer wakker moet worden.

Kortom: ik adviseer je je gevoel te volgen en hem te laten slapen. Ik heb alleen met mijn jongste dochter gedeeltelijke ervaring met flesvoeding en gaf die ook gewoon flesvoeding op verzoek. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij zijn dag/nacht ritme gaat omgooien, maar daar ziet het toch helemaal niet naar uit?

Succes!

Risama

zou hem ook lekker laten liggen....... kun je zelf ook vroeg naar bed en even lekker bijtanken....
Probeer het gewoon eens een paar dagen en kijk hoe het je bevalt. Dan kun je toch altijd nog terug naar iets anders........ ze zijn flexibel hoor.
Zo te horen heeft hij gewoon nog geen zin om 23 uur.... Maar ja, wie ben ik
Uiteindelijk wil je toch naar 19-7 uur slapen toch.... dus ze kunnen ook die lange ruk aan het begin van de avond maken en die steeds langer maken.

Hieke

Hieke

16-09-2008 om 15:07

Ik breng het mezelf er makkelijk vanaf

Ik wilde exact hetzelfde antwoorden als Risama :-)

Volg je kind!
Dat door slapen komt vanzelf wel een keer. je zoon is nog maar klein!

Hieke

Puck2

Puck2

16-09-2008 om 21:36

En ik sluit me aan bij de anderen

ook ik zou zeggen: volg je kind en zie hoe het loopt. Je zegt dat hij de fles van 23 uur "moet" en 's nachts niet meer "mag". Hoe bedoel je dat? Is dat wat jullie wensen of is het jullie aangeraden door iemand. En waarom zou het zo moeten gaan? Als het jou niet uitmaakt dat hij nog een nachtvoeding krijgt wat let je dan om die lekker te geven en hem om 23 uur nog lekker te laten slapen? Dat scheelt jou een hoop stress en chagrijn.

mama van Linde

mama van Linde

17-09-2008 om 12:29

Linda

misschien is het een idee om toch een keer te proberen de late voeding om 22.00 uur te geven ipv om 13.00 uur. Mijn zus heeft een baby van bijna 8 weken. Ze geeft die wel borstvoeding maar het verhaal klinkt hetzelfde. Om 23.00 uur werd ze niet wakker genoeg om goed te drinken, waardoor ze de hele nacht aan het klooien bleven. Op advies van het CB de late voeding een uur vervroegd, omdat je ze om 23.00 uur anders uit een te diepe slaap haalt, waardoor ze niet goed drinken.
Meteen na de eerste avond sliep ze na de voeding van 22.00 uur door tot 6.00 uur 's ochtends!!!!

Mocht dit bij jullie toch niet werken, dan kun je altijd nog de late voeding laten vervallen, maar mij lijkt dat je dan inderdaad de diepe slaap in de avond krijgt ipv in de nacht. Succes!

Puck2

Puck2

17-09-2008 om 14:15

Mama van linde

Op zich kan het prima kloppen wat je zegt over uit de diepe slaap halen om 23 uur, maar wat je zegt dat je diepe slaap in de avond krijgt ipv in de nacht dat klopt niet. In je slaap maak je meerdere slaapcycli door van lichte slaap, diepe slaap, droomslaap (REM-slaap). Die cyclus herhaalt zich meerdere malen per nacht dus de hele avond en nacht heb je blokken met diepe slaap, niet alleen in de avond of in de nacht. iedere slaapcyclus duurt 1,5 à 2 uur.
http://www.resmed.com/nl-nl/artsen/ongeveer_slaap_ademhaling/slaapoverzicht/slaapcycli.html?menu=artsen
http://www.teleac.nl/beterslapen/index.jsp?nr=574728#b578157

Nijntje16

Nijntje16

17-09-2008 om 21:32

Laten slapen

Hoi Linda,
ik zou hem laten slapen als ik jou was. Bij mijn oudste heb ik dat namelijk een tijdje gehad, een ritme van slapen van 20 uur tot 3-4 uur, en daarna de ochtend weer. Heeft ze een tijdje volgehouden, tot we een keer een heel hectisch weekend hadden en toen heeft ze zelf het ritme omgegooid naar nog een voeding rond 23.30 en daarna de ochtend. En ik was er tevreden mee want ik wist niet dat het niet 'mocht'. Ik zou gewoon eens een weekje aankijken wat er gebeurt als je hem zelf het ritme laat bepalen.
Wat ik me nog afvroeg, terwijl ik gisteravond zelf zat te voeden, maar heb niet zelf alle berichtjes helemaal doorgespit dus misschien heb je het wel ergens geschreven. Maar je zei dus dat je er met moeite 100 in krijgt, hoeveel zou hij moeten krijgen (aangezien ze nog zo klein zijn, mijn dochtertje krijgt normaal 120 net wel of niet weg). Maar heb je bijvoorbeeld ook voor die nachtvoeding geprobeerd om een grotere speen te gebruiken? Misschien dat dat kan helpen?
Groetjes Nijntje

3 kids mam

3 kids mam

18-09-2008 om 09:35

Wat ik deed

Ik maakte mijn twee oudste altijd wakker voor de laatste voeding tussen 21.00 en 21.30. Dit omdat ik deze tijd voor mezelf acceptabel vond en ik dan in elk geval op tijd kon gaan slapen. Daarnaast heb ik altijd begrepen dat ze idd 's avonds niet te lang achter elkaar moeten slapen zodat de nacht pas na de avondvoeding begint.
Bij de oudste werkte dit perfect. In eerste instantie kwam ze nog gewoon 4 uur later weer en vervolgens schoof die tijd steeds wat op totdat ze uiteindelijk doorsliep. Bij de tweede ging het ook zo maar maakt het niet echt uit of ik die avondvoeding nu gaf of niet. Gaf ik haar alleen om 19.00uur drinken en daarna niet meer dan kwam ze op hetzelfde tijdstip dus bij haar heb ik die avondvoeding al snel weggelaten. En onze jongste van 1,5 maand komt nog gewoon elke 3 uur dus die laat ik nu nog even zijn eigen ritme bepalen en zodra ik het idee heb dat er iets meer ritme in komt en er iets meer tijd tussen de voedingen gaat zitten ga ik hem ook om 21.30 voeden in de hoop dat de nachtvoeding steeds iets op gaat schuiven. Ik heb overigens alle drie bv gegeven.
Ik zou in jou geval gewoon je gevoel volgen en doen wat jij het prettigst vind. Ik vond het prettig vroeg te gaan slapen en dan maar te zien, andere mensen vinden het weer fijner 's avonds lang op te blijven in de hoop dat ze vervolgens iets langer achter elkaar kunnen slapen en hun kind iets eerder doorslaapt. Doe wat jou het prettigst lijkt en wat het beste bij je kindje past.

LindadR

LindadR

18-09-2008 om 12:29 Topicstarter

De afgelopen twee avonden;

hebben we hem om 22.00 uur wakker gemaakt. Nog steeds slaperig (hij) maar een stuk alerter en hij drinkt meer dan voorheen. Hij krijgt flessen van 165 cc en hij dronk de afgelopen twee avonden ongeveer 120 cc. Om 03.45 uur meldde hij zich weer (beide avonden) en dronk de fles dan ook bijna helemaal leeg.

Een klein succesje tot nu toe, dus. Uiteraard hopen we nog steeds op de dag dat hij van 03.45 04.45 maakt en dan 05.45 en dan 06.45 uur!!!
Ik lees in het archief toch best wel wat reacties van ouders die geen late avondvoeding of nachtvoeding meer (hoeven) geven, maar hun baby van 19.00 uur tot 07.00 uur laten slapen.

Zijn er echt baby's jonger dan drie maanden die geen late avondvoeding of nachtvoeding krijgen en die zo snel al doorslapen? Geen nachtvoeding kan ik me voorstellen, onze jongste sliep ook met een maand of twee door, maar heeft tot en met vier maanden toch wel een late avondvoeding gekregen. (23.00 uur)
Linda

Hier

sliep zoon door van 19-7 met 10 weken....... best wel vroeg dus! En wat was ik blij, heerlijk !

3 kids mam

3 kids mam

18-09-2008 om 13:43

Ook

Onze tweede sliep vanaf 7 weken al van 19.00 tot 8.00. Met een maand of 4/5 was dat echter weer over. Vanaf die tijd kwam ze weer vaak 's nachts en nu is ze 1,5 en wordt ze nog steeds heel vaak wakker 's nachts. Dan heb ik liever de oudste die vanaf 5 maand doorsliep maar waar ik daarna geen last meer van heb gehad 's nachts.

8 weken

mijn dochter sliep met 8 weken van 11 tot 7.

LindadR

LindadR

19-09-2008 om 09:58 Topicstarter

Afgelopen nacht...

Werd hij eerst om 01.00 uur krijsend wakker, troosten hielp niet. Omdat hij om 22.00 uur zijn fles op had en we hem ook weer niet teveel moeten geven, want daarvan kan hij ook weer buikpijn krijgen, hebben we hem laten huilen. Na 20 langgggeee minuten werd hij om 05.15 uur weer wakker! Goed he?? Dat hadden we niet verwacht toen hij zo aan het huilen was, we dachten "dat wordt een drama vannacht". Maar nee, hij heeft zich dus goed gedragen. Ik moest hem om 07.30 uur wakker maken voor zijn fles (ik hou wel vast aan het schema gedurende de dag) en de oudste moet naar school om 08.15 uur, dus dan moet hij mee. Uiteraard dronk hij niet veel uit zijn fles, want hij zat nog vol van die van 05.15 uur. Nu maar hopen dat hij dit gaat volhouden?

Linda

Baby zelf laten bepalen

Hallo, ik heb niet dit hele draadje gelezen, maar ben zelf een grote voorstander van een baby zelf te laten bepalen wanneer hij wil eten. Ik woon in Spanje en trek me meestal niet veel aan van wat de kinderarts zegt, misschien heb ik geluk dat onze meiden goede eters waren en dat we tot nu toen niet veel "problemen" hebben gehad. Alhoewel ik me soms afvragen wat een "probleem" is. Mijn jongste is nu haast vier maanden oud, ze krijgt alleen volledige borstvoeding en zit prima op gewicht (denk ik, want de laatste keer dat ze gewogen werd was bij 2 maanden, maar ze ziet er prima uit en is een vrolijke, opgeruimde baby die heel weinig huilt-ik zorg heus wel goed voor mijn baby, maar ga echt niet elke week naar de apotheek om haar te wegen, dat doe je zelf toch ook niet?) Ze vraagt meestal rond 6-7 uur 's avonds, gaat dan in badje samen met zusje van vijf en tussen 8-half 9 drinkt ze nog wat en valt dan heerlijk in slaap. Soms vraagt ze rond 2 uur 's nachts, soms pas rond half 5, soms slaapt ze tot 7 uur door. Het is me allemaal hetzelfde. Wat ik nooit gedaan heb en nooit zal doen is haar wakker maken om haar te laten drinken! Zou je dat zelf niet vreselijk vinden als iemand je ineens wakker maakt om te eten terwijl je net heerlijk lag te slapen? Ik denk dat we meer vertrouwen in onze baby's moeten hebben en vooral ook moeten bedenken dat ze elke week, of maanden of na een paar maanden weer anders zijn en dat wat je nu als een probleem ervaart, over een paar dagen, weken of maanden weer anders is.

En wij dus ook

Hoi Linda,

Ik heb net mijn eerdere reactie nog eens gelezen en weet niet of die jou wel helpt en of ik misschien dingen gezegd heb die je niet leuk zult vinden. Misschien kwam dat omdat ik me er steeds vaker bewust van wordt dat wat ik het vervelend vind om elke keer als ik iets doe wat eigenlijk niet "mag", ik bedenk dat het eigenlijk anders "moet". Maar wie heeft nou eigenlijk alle antwoorden? Van wie moet je je kindje om elf uur wakker maken voor een voeding? Van het CB? Die zeggen hetzelfde tegen iedereen, alsof alle kindjes hetzelfde zijn, hetzelfde eten, op de zelfde manier slapen enz. enz. En dat is toch niet zo. Doe het gewoon op je eigen manier. Ik snap dat het probleem niet zozeer is dat de kleine wil eten, maar dat jullie niet kunnen slapen en dat is heel logisch. Maar probeer eens om 's morgens als je wakker wordt te denken dat het de volgende nacht allemaal beter kan gaan. Probeer om niet aan die gebroken nacht te denken die je net achter de rug hebt. Vergeet die direct. Probeer de dat opgeruimd te beginnen en doe net alsof dat slaapgebrek jou niets maakt. Bedenk dat het maar een paar maanden, of op zijn hoogste jaren is en dat ze kindje heus wel groot wordt en dat jij er heus wel tegen zult kunnen. Bedenk dat je sterk bent en dat positieve gedachten en een positieve instelling een heel groot verschil maakt. Probeer zelf vroeg naar bed te gaan en overdag te slapen als je dat kunt. Ik zei wel dat onze meiden het lekker doen, maar met mijn eerste zijn er ook maanden geweest dat ze ons niet liet slapen en dat vond ik ook vreselijk. Maar ik ga nu echt proberen om met dat soort dingen niet te veel aan te trekken en kijken of het beter gaat als we gewoon ons eigen gangetje gaan en zelf de beste manier van voeden en opvoeden te vinden, zonder dat we ons iets aantrekken van wat andere mensen zeggen. Probeer er van te genieten, deze tijd is zo snel om! Veel succes en hou je taai.

LindadR

LindadR

26-09-2008 om 19:56 Topicstarter

Miresa;

Bedankt voor je hele uitgebreide reactie!

Helaas kan ik er niet zo relaxed mee omgaan als jij hierboven beschrijft.

Omdat ik flesvoeding geef en geen borstvoeding, is het voeden op verzoek enigszins aan banden gelegd. Daarnaast moet ik onze oudste zoon naar school brengen en weer ophalen en het is makkelijk als het eet-/slaapschema van broertje daaraan wat is aangepast.

Ik open even je tweede reactie, ik weet niet meer zo goed wat daarin stond. ;-)

Lindad

LindadR

LindadR

26-09-2008 om 20:02 Topicstarter

Miresa 2;

Ik ga iedere ochtend van uit dat de nacht erna beter gaat.

Nu maken we hem rond 22.00 uur wakker voor een fles (die hij nu wel leegdrinkt) en meldt zich dan ergens tussen 03.00 en 05.00 uur. Geen peil op te trekken. Wordt hij voor 02.00 uur wakker, dan laten we hem wel even huilen. Hij valt dan na een paar minuten zelf weer in slaap. Met flesvoeding kan je nu eenmaal niet bij iedere kik een fles geven. Dit schijnt niet goed voor de nieren te zijn en als ze teveel drinken, kunnen ze weer buikpijn krijgen of gaan spugen.

We hebben er goede hoop op dat hij binnen afzienbare tijd gaat doorslapen. (lees; hoop!)

"Bedenk dat het maar een paar maanden, of op zijn hoogste jaren is en dat je kindje heus wel groot wordt en dat jij er heus wel tegen zult kunnen."

Euh... maanden oke, maar jaren, dat gaan we toch niet echt niet doen, jaren nachtvoedingen. Groot wordt hij zeker wel, maar ik kan er zeker niet tegen. ;-) Ik snak echt naar een nachtje ononderbroken slaap! Maar goed, we houden moed! 's Ochtends twee koppen koffie en ik ben weer aanspreekbaar!

Nogmaals bedankt voor je reacties!

Linda

Nee, nachtvoedingen niet nee

Hoi Linda,

Nee, laten we hopen dat we ze niet nog eens jaren moeten voeden 's nachts. Ben ik ook niet van plan hoor, maar ik bedoelde dat mijn oudste van vijf soms nog 's nachts wakker wordt en daar kun je toch al redelijk mee praten en uitleggen dat papa en mama overdag veel gezelliger zijn als we allemaal lekker slapen! :-) Ik kan er immers ook niet goed tegen dat slecht slapen, maar ik houd mezelf deze tijd maar een beetje voor de gek en doe net of ik supermama ben. Op den duur zal ik wel met mijn neus tegen de muur lopen en dan zal manlief het waarschijnlijk moeten ontgelden, maar tot dan werkt het voor mij best wel....

LindadR

LindadR

27-09-2008 om 21:02 Topicstarter

Ik snap het...

onze oudste van vier wordt ook af en toe 's nachts wakker (dorst, moeten plassen, gedroomd, etc.) en dat is makkelijk uitleggen dat er weer geslapen moet worden.

Lindad

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.