Babytijd Babytijd

Babytijd

Kiki

Kiki

11-07-2010 om 13:40

Hoe houden jullie je baby's koel?

Mijn baby trekt die warmte momenteel echt niet.

Huilerig, zweterig, slecht eten en slecht slapen. Hij slaapt al buiten in de schaduw, maar ook daar is het warm.

Borstvoeding hoeft hij helemaal niet meer, dus dat is nu zo goed als gestopt. Dat vind ik ook wel mooi hoor, hij is negen maanden en hij heeft het zelf bepaald

Maar het arme ventje zit zichzelf zo in de weg. Ik spons hem regelmatig af met een koel washandje, ik houd hem uit de zon, hij heeft alleen zijn rompertje maar aan. Ik weet niet wat ik nog meer kan doen voor hem

Is het uitzitten of hebben jullie nog tips

liora

liora

11-07-2010 om 14:57

Hier

Wij hebben een heel warm huis. Ik heb ventilatoren en daarmee kan baby het uithouden. In zijn kamer hangt er een aan het plafond. Verder is hij een koukleum dus waarschijnlijk vindt hij het nu lekker.

Zelf heb ik het veel moeilijker.

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Hier ook

ventilatoren, die staat ook de hele nacht aan, anders is het niet te houden. overdag zit ze de hele dag in haar rompertje als ik naar de winkel moet even een rokje over haar rompertje (staat toch wat netter) en we hebben een zwembad in de tuin wat ze heerlijk vind. zo is het wat vol te houden....pff heb er zelf ook erg veel last van (goh het is ook nooit goed he)
sterkte
liefs merry

Kiki

Kiki

11-07-2010 om 22:48

Het zit het ventje ook niet mee

mijn oudste gooide een van zijn vrachtauto's ineens uit het niets naar zijn broertje en die landde bovenop zijn vinger en de helft van zijn vingertopje eraf. Bloeden als een rund, kind helemaal in de paniek.
Super stress, echt erg.
Vlug naar de huisartsenpost gereden, viel niet meer te hechten.

Nou heeft het arme ding het warm en vreselijke pijn. Hij ligt de hele avond al naast me op de bank, iedere keer wordt hij wakker van de pijn.

Morgen naar de huisarts, verband laten verwisselen en dan gaan ze het nog nakijken.
En dan zit je er gewoon naast

Dendy Pearson

Dendy Pearson

12-07-2010 om 00:00

Hier

is zoon van 1,5 gewoon de hele dag bloot. Alleen als hij naar bed gaat en als we even met de wagen weggaan heeft hij een luier aan.
Waarom doe je een kind met deze temperaturen een romper aan? Er dan nog een rokje overheen doen voor het nette vind ik zelf eigenlijk gewoon een beetje zielig. Het voordeel van zo klein zijn is juist dat je ongegeneerd bloot mag zijn.

grt Dendy

Kiki

Kiki

12-07-2010 om 07:34

Dendy

Bij baby's die bloot zijn kan het zweet niet geabsorbeerd worden en dan kunnen ze enorm verkouden worden.

Het advies is om ze een katoenen rompertje aan te doen. Vandaar het rompertje :)

Niet omdat ik vind dat hij niet ongegeneerd bloot mag zijn.

Kiki

Och, wat zielig voor die uk. Gaat het weer een beetje? Als hij nog steeds pijn heeft zou ik gewoon op gezette tijden een paracetamolletje in de poeperd schuiven, dat helpt allicht iets. Sterkte bij de dokter vandaag.

Terzijde: is de vrachtwagengooier dezelfde als het watje uit het andere draadje? Die ontplooit onvermoede kanten dan (net als je er niet op zit te wachten...)

Groeten,

Temet

Jeetje wat akelig

zeg, hopelijk groeit het vingertje weer mooi tot een complete.

zetpillen heb ik hier standaard in alle maten in huis, voor iedereen die pijn heeft ;-)

Kiki

Kiki

12-07-2010 om 22:41

Ja temet dezelfde inderdaad

tegen kleinere kinderen durft hij wel :)

Hij lijkt nu helemaal niet zo'n pijn te hebben, vandaag bij de huisarts verwisselde ze het verband en hij huilde niet eens (ik was trots) De bikkel

Gelukkig is het nu afgekoeld in huis en kan ik even wat langer nadenken over hoe ik mijn baby koel hou

Ventilators hebben wij wel, maar die doen niet zo veel.

Liora bij mij is de oudste dus een koukleum, hij had er ook het minste last van en dartelde vrolijk rond als was het 18 graden.

Rein zeggen

Rein zeggen

14-07-2010 om 12:44

Ook bloot

de onze van ruim 7 weken ligt hier in Rusland (40 graden nu) ook gewoon vrijwel bloot (vaak wel een luier aan als hij op een plek ligt die we liever niet vies hebben ;-))). Aan dat zweet hadden we nog niet gedacht. We houden hem wel even droog want dat is op zich een goed idee

Verder is het vooral binnen blijven en het daar zo koel mogelijk houden. Ook papa kan niet zo goed tegen de warmte dus er wordt niet veel gedaan hier (lekker vakantie ;-))

Juul M

Juul M

15-07-2010 om 13:04

Wat wij doen

Ik woon in Australie en in de zomer hebben we vele 40+ graden dagen (gelukkig is het nu winter en maar 15-20 graden). Maar hier heeft elk huis air conditioning. Was lastig want binnen was het wel eens te koud om niets aan te hebben, buiten te heet. Maar goed, inderdaad bloot / luier. Lekker in een paddling pool spelen buiten in de schaduw, winkelen in de koele winkels, afkoelen in het zwembad, afsponzen, veel drinken, koude douche/bad, tuinslang of sproeier, en naar koelere streken op vakantie gaan (dat doen wij dan in Januari, lol!), hete waterfles met koud water in bed ennnnn middagdutje doen, vroeger opstaan, later naar bed (kan door het dutje). Moet wel zeggen dat het hier 's avonds veel eerder donker is dan in NL in de zomer en we de airco de eerste uurtjes aan hebben zodat we koel blijven.
Succes Juul

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.