Babytijd Babytijd

Babytijd

Massi Nissa

Massi Nissa

14-07-2011 om 11:45

Hoe inslapen zonder borst of wiebelen?

Over vijf weken barst het nieuwe schooljaar hier los en ga ik weer werken. Zoon zal dan moeten overleven op kolfmelk en misschien aanvullend voer (peer enzo). Op zich niet problematisch, ware het niet dat hij alleen inslaapt aan de borst of als hij in zijn wandelwagen gewiegd wordt. Dat wordt nog knap lastig voor de oppas (oma) en het kdv.
Voor mij is dat inslaapgedoe nieuw. Dochter legde ik wakker weg bij de eerste tekenen van moeheid, geheel volgens mevrouw Smulders, en dan viel ze lekker pruttelend in slaap. Zoon krijst rustig een half uur lang het huis bij elkaar als je hem wakker weglegt. Hij valt soms wel in slaap van al dat huilen, maar dat duurt dan nooit lang. Zodra hij weer wakker wordt, zet dat gekrijs zich voort. Geen optie op een flat met buren in alle windrichtingen.
Zoals gezegd, hij slaapt in als hij gewiegd wordt, of aan de borst. Dat zijn de opties. Iets anders lukt (nog) niet. Heeft iemand enig idee of hier nog iets aan te doen valt, en zo ja, wat? Ik ga deze week de wieg wegdoen (waar hij nauwelijks in heeft geslapen omdat hij overdag in de wandelwagen slaapt en 's nachts naast mij) en het dreumesledikant neerzetten. Mijn doel is dat hij daar dan ook echt slaapjes in gaat doen, vooral overdag. Wie helpt meedenken?
Groetjes
Massi

Hanne.

Hanne.

14-07-2011 om 12:56

Hangmat / kinderwagen

Hier hadden ze op het kinderdagverblijf een hangmat aan een grote veer (ze noemden het een babybounser) daar heeft mijn jongste heel vaak in geslapen. En verder heeft ze ook op het kdv de eerste tijd in de kinderwagen geslapen.

Op een gegeven moment is het gewoon over gegaan en is ze in een gewoon bedje gaan slapen. Geen idee meer hoe dat gegaan is.

Hier ook

Kiki slaapt ook niet alleen in. Gelukkig hoef ik pas eind oktober te beginnen met werken dus ik heb nog de tijd.....;-)

Massi Nissa

Massi Nissa

15-07-2011 om 12:02

Leuk

Mooi om te weten dat zoon niet de enige baby is die lastig in slaap komt/kwam. Ik begon zo onderhand te vermoeden dat hij straalverwend is - is-ie waarschijnlijk ook, maar gedeelde smart is dubbele vreugd, toch? Ja, ik zal eens bij het kdv informeren of ze hangmatjes of springveerdingesen hebben. Net viel hij trouwens bij mijn zus op schoot in slaap, geleund tegen haar considerabele voorgevel. Dat zou dus ook nog een optie zijn, een leidster met memmen ;-).
Groetjes
Massi

Tirza G.

Tirza G.

15-07-2011 om 15:22

Niet verwennen

Een beetje tot de leeftijd van een maand of 8, 9 kun je niet verwennen. Althans: niet wat wij onder verwennen staat, zo'n kind wat op vertoon van dreigende driftbui zijn of haar zin krijgt :-) Een baby moet, om zijn gedrag bewust in te kunnen zetten, oorzaak en gevolg kunnen snappen. En dat kunnen ze nog niet; dat gebeurt op de leeftijd waarop ze speeltjes uit de box gaan gooien. Heeeee, kijk nou eens. Ik doe iets et voila.
Met een kruimel zo jong als de jouwe zit je op een veel basaler niveau: je wént hem aan dingen. Een baby ervaart maar twee dingen: prettig of niet prettig. En prettig is warm, koestering, mamma, fijn, vertrouwd. Niet prettig is kou, pijn, alleenzijn, honger - etc. Wat je nu doet is je baby laten wennen aan het feit dat jij er voor hem bent. Als hij zich klote voelt, om welke reden dan ook, dan ga jij proberen het op te lossen. Waarmee je hem in een 'prettige' toestand brengt en daarmee zijn vermogen om zichzelf in die toestand te brengen stimuleert. Geweldig he, de theorie :-)
Een aanrader: waarom liefde zo belangrijk is van Sue Gerhardt.

Tirza

Marleen

Marleen

15-07-2011 om 21:16

Fles

Hoi, mijn dochter viel ook altijd aan de borst in slaap en toen ze naar de oppas moest (gastmoeder) viel ze daar met de fles in slaap. Ik gaf de tip om haar alvast een slaapzak aan te doen, en ze moest wel een fles die niet te snel leegdronk, en dan werkte het dus hetzelfde. En wiegen kan een oppas ook! Succes, groetjes, MArleen

Massi Nissa

Massi Nissa

16-07-2011 om 09:46

Tirza en marleen

Tirza, bedankt voor de tip, heb het boek aangevraagd bij de bieb. En weet je, het is geruststellend om te horen dat ik zoon niet kan verwennen, maar zelfs al zou dat wel kunnen, dan is hij nog steeds zo aanbiddelijk dat ik niet zou weten hoe je hem niet continu platknuffelt. Ahum, niet de bestlopende zin ooit, maar je begrijpt me wel.
Marleen, ja, oma kan ook wiegen. Of het kdv er tijd voor heeft, weet ik niet. En die langzame speen moet ik nog zoeken. Hij heeft nu een pasgeborenenspeen met een miniminigaatje en slaat zijn fles kolfmelk nog steeds in enkele minuten achterover. Ik heb zelden iemand zo verschrikkelijk hard zien zuigen. Ben soms wel verbaasd dat mijn borsten het zo goed volhouden bij hem.
Groetjes
Massi

Zien waar het schip strandt

Ik heb nu bij beide kinderen meegemaakt dat die op het kdv ander slaapgedrag vertonen dan thuis. Voor zoon was dat met name vanaf 2 jaar trouwens, toen hij thuis pertinent vertikte om overdag in zijn bed te slapen (hij sliep op de bank of in de kinderwagen onder het lopen) maar op het kdv rustig twee uur achtereen doortukte.
Dochter valt thuis tussen de middag tegen mij aan in slaap en dan leg ik haar in bed, of ze slaapt in de wagen. Zo wegleggen en slapen gebeurt hier eigenlijk niet. Maar op het kdv standaard.

Waarmee ik maar wil zeggen: wacht het af. Geef je gebruiksaanwijzing, maar wees niet verbaasd als je zoon bij het kdv dingen wel doet die hij thuis niet doet, en omgekeerd.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.