Babytijd Babytijd

Babytijd

Hoe is het met de pasgeboren babietjes?

Even voor Valkyre en Nicky uit de zwanger-draadjes. Hoe is het inmiddels met de geboren baby's?
Valkyre, gelukt met de borstvoeding of blijft het tobben? Hoe doet Peentje het en hoe is het met jouw fysieke herstel? Je bent vast te druk om het forum in de gaten te houden :-).
En Nicky, hoe is het met je kleintje? Hebben jullie nog extra controles omdat de baby zo vroeg geboren is?
Ik ben benieuwd!! (en om het dan ook even over mezelf te hebben. Vandaag 39 weken + 1 dag. En ik kijk erg uit naar al het babygedoe!)

Valkyre

Valkyre

13-03-2013 om 21:55

Hoi maanve

Lief dat je aan ons denkt!

Peentje is gelukkig weer op gewicht, en lekker bol zelfs. Hij drinkt nu steeds beter aan de borst, hoewel hij soms ook weer een heel moeizame dag heeft van te slaperig om goed te drinken, niet goed slapen van de honger, etc. Hij krijgt nog steeds bijvoeding met gekolfde melk, maar dat ben ik aan het afbouwen. We wegen hem eens per week om te kijken of hij nog genoeg binnenkrijgt; ik denk dat het gekolf nog wel een paar weken zal voortduren. Hij heeft door de longontsteking na de geboorte niet de kracht gehad om de vette achtermelk uit de borst te krijgen, en heeft dat daarna ook nooit geleerd, zo lijkt het althans. Hij dronk dus alleen zolang de melk min of meer vanzelf uit de borst stroomde (bij stuwing/voormelk). Dat gaat nu, met wat kunstgrepen, steeds beter. Gelukkig maar, want ik ben al drie weken 7x per dag aan het voeden-flesvoeden-kolven. Ben best moe. :-)

Verder heeft hij nog fysiotherapie wegens zuurstofgebrek bij de geboorte, maar het ziet ernaar uit dat de achterstand rechts helemaal weggewerkt gaat worden. Al met al gaat het na die moeilijke start best goed dus!

Met mijn bekken gaat het heel redelijk; in ieder geval veel beter dan de vorige keer! Een hele dag "op" zijn is nog wat zwaar, dus op dagen dat Spruitje geen school heeft en Valkyreman werkt heb ik 's avonds wel flink pijn (en meestal de volgende dag nog erger), maar het gaat al veel beter dan twee weken terug. Lopen gaat goed; ik hoop over een week of twee weer zelf Spruitje van school te kunnen halen, lopend achter de kinderwagen. Staan, bukken en zitten kan ik nog niet zo lang, maar ik kan Peentje in ieder geval zelf verschonen enzo. Waar een mens al niet blij mee kan zijn, haha - vandaag drie poepluiers! :-)

Jij heel veel sterkte met de laatste loodjes! Ik duim dat de bevalling heel goed gaat. Ik heb zelf een pethidineprik gehad, maar was weer helder tegen de tijd dat ik moest persen, dat was goed voor mijn situatie. Voor mijn bekken heeft het denk ik ook wel gescheeld dat ik hem er op eigen kracht uit kon persen dit keer, phew.

Ik denk aan je! Zet 'm op!

Valkyre

Nicky Lohs

Nicky Lohs

14-03-2013 om 15:56

Goed!

Hier gaat het prima! Kleine man groeit goed, inmiddels is hij al dik 4 kilo. Hij laat ook goed van zich horen, voor een 5e kind is dat niet verkeerd. Zo krijgt hij in elk geval voldoende aandacht.

Er zijn ook wel dagen bij dat hij teveel huilt hoor, uurtje of 5. Dat is niet zo leuk en zijn we ook echt niet gewend van de andere kinderen. Maar goed, dat gaat ook wel weer over neem ik aan. Het is gewoon enorm genieten van het kleine hummeltje en iedereen in huis geniet mee.

Zelf ben ik alweer een beetje aan het werk. Was niet de bedoeling maar het liep zo en ik werk thuis dus dat gaat prima. Maximaal een uurtje of 2 per dag, maar toch! Lekker met hummeltje in de draagdoek, dat vindt hij fijn.

Maanve ik wens jou een hele fijne bevalling toe, het kan echt na een eerder drama.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Maanve

Maanve

14-03-2013 om 20:07 Topicstarter

Valkyre,

Leuk om te lezen hoe het nu gaat! Wat goed dat je zo volhoudt met de borstvoeding en dat je kleintje goed groeit. Ik herken het voeden, kolven, bijvoeden ritme, ook omdat mijn oudste in het begin te slaperig/slap was om goed krachtig te drinken. Heel vermoeiend, maar als de borstvoeding dan goed loopt is het het vast waard geweest! Ik hoop dat je snel over kan op alleen maar borst (en als het je toch te veel is, is het natuurlijk ook goed om over te stappen, wil hier niet de borstvoedingsmaffia uithangen :-).
Fijn dat de fysieke nasleep minder heftig is dan bij je vorige bevalling. En dat er in elk geval vooruitgang is is bemoedigend! Ik hoop dat je snel pijnvrij bent. Is het qua stemming ook gelijk beter na de bevalling?

De laatste loodjes zijn wisselend zwaar en wisselend wel te doen. Heb met het ziekenhuis onder andere afspraken gemaakt over pijnbestrijding, dus dat is een geruststelling! Ik laat het weten als de baby zich heeft aangediend.

Geniet van al die heerlijke baby-knuffel-momenten!

Maanve

Maanve

14-03-2013 om 20:10 Topicstarter

Nicky,

Jee, wat groeien ze dan hard die eerste weken! Fijn dat je zoontke het goed doet, het huilen lijkt me wel pittig in combi met de zorg voor de andere kinderen. Maar die zijn misschien groot genoeg om ook met het mannetje rond te lopen?
Wat een ambitie joh om alweer aan het werk te zijn :-). Maar relaxed vanuit huis is het misschien wel te doen? Ik merkte na de bevalling van oudste dat het best een tijd duurde voordat mijn wereld weer groter werd dan baby, voeden, wasjes, rondje wandelen, etc. Maar met een eerste kindje kan je waarschijnlijk ook langer in je baby-bubble blijven.
Ik hoop ook op een goede bevalling voor mezelf :-)

Mea Proefrok

Mea Proefrok

14-03-2013 om 20:31

Maanve

Ik zeg niet zoveel in jouw draadjes, maar duim van harte mee voor een goede bevalling. Ik hoop zo dat je straks in een roes van geluk je tweede kunt ontdekken!

Maanve

Maanve

14-03-2013 om 20:35 Topicstarter

Mea

Dank je, lief van je! Ik word nu al geleid door hormonen, dus met dat babygeluk komt het vast goed!

Valkyre

Valkyre

15-03-2013 om 05:50

Stemming

Ja, met mijn stemming is het weer helemaal goed, ondanks de moeilijke start van Peentje! Zodra de placenta geboren was, begon ik me weer mezelf te voelen, dat was zo'n opluchting! Lief dat je ernaar vraagt.

Ik duim ook heel hard dat het allemaal goed gaat met je bevalling.

Valkyre

Maanve

Maanve

15-03-2013 om 19:38 Topicstarter

Fijn!

Fijn Valkyre dat met het verdwijnen van de zwangerschapshormonen je je ook weer meer jezelf voelt!!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.