Babytijd Babytijd

Babytijd

Mira24

Mira24

13-01-2009 om 13:40

Hoe krijg ik mijn baby op schema

Ondanks dat mijn derde kindje is ik kan hem echt niet op schema zetten;niet met eten, niet met slapen; hij is nu 5 maanden en drinkt nog steeds (ik geef van het begint fles)wanneer hij wilt(soms nog 9 keer per dag)en slaapt nu slechter(sinds en maand of zo); in de nacht wordt tenminste 4-5 keer wakker of voor melk of gewoon omdat de fopspeen is uit zijn mond gevallen);ik ben uitgeput;ik heb geprobeerd om iedere 4 uur drinken te geven maar lukt maar een keer per week;anders huilt als na 1-2 uur geen fles krijgt;en soms wil voor 8-9 uur niks te drinken.Anders is een heel lief kindje;groeit goed; maar kan of wil nog niet uit lepel eten; alees komt uit;denk dat kan nog niet slikken; die andere 2 kinderen hebben vanaf 3,5 maanden fruithapje of groente te eten en dat zonder problemen.
Alle tips welkom!
Mira

ayla

ayla

13-01-2009 om 15:29

Ten eerste

hij is pas 5 maanden, buiten zijn flesje heeft hij eigenlijk nog niets nodig. Dat jij graag wilt dat hij van alles eet zegt helaas niets.
Hoeveel geef je hem in de fles, want dat is zijn basisbehoefte. Als hij na 2 uur alweer honger heeft dan heeft hij te weinig gehad. Of dik de flessen anders iets in.
Als je met een lepeltje wilt oefenen dan begin eens met pap en niet met groenten en fruit (3,5 maand is trouwens veel te vroeg voor groenten en fruit).

Over het doorslapen, sommige kinderne zijn nou eenmaal late doorslapers, heb er helaas ervaring mee, zoon is hier 21 maanden en krijgt met grote regelmaat nog steeds een fles 's nachts. Probeer eerst eens je flessenschema goed te krijgen en ga dan pas met hapjes beginnen

Risama

Risama

13-01-2009 om 15:52

Tja

Mijn zoontje is ook 5 maanden en krijgt nog erg veel voedingen per dag, ik geef BV. Dit gaat dag en nacht door, ik denk dat ik met gemak 10 voedingen op een dag haal. In zijn korte leventje heeft hij 1 keer een nacht doorgeslapen, dat was toen hij een maand of 3 was. Soms komt hij rustig 5 keer op een nacht en dat is idd pittig. Ik voed hem nog niet bij, wacht tot hij 6 maanden is.

De beste tip die ik je geven kan: let it be... Oftewel: leg je er bij neer, het is gewoon even niet anders, op een dag slaapt hij echt wel door. Hij heeft nu blijkbaar gewoon veel melk nodig, geef het hem. Pak zelf op alle momenten dat je rust kan pakken je rust. Ga vroeg naar bed en laat zaken als het huishouden een beetje gaan. Het voordeel van een flesgevoede baby is dat je hem makkelijker een dagje of misschien zelfs wel een nachtje uit kan besteden. Is er niet iemand in je omgeving die je even kan bijstaan en de zorg een paar uur over kan en wil nemen?

Hoe oud zijn je andere kinderen? Hebben die ook nog veel zorg nodig?

Sterkte, Risama

zon

zon

13-01-2009 om 16:26

Niet zoveel voedingen

Mijn ervaring is dat dat met de fles niet goed werkt. Ons zoontje is ook 5 maand en heeft ook nog niet echt een ritme. Toch probeer ik qua voeding ongeveer vaste tijden aan te houden. Hij krijgt om 6.00, 10.00, 14.00, 18.00 en 22.00 en 2.00 uur. Soms geef ik eens een half uur eerder of later maar anders niet. Alleen 's nacht mag het natuurlijk graag later, maar daar dat gebeurd meestal niet ;(
Bij de borst gaf ik wel op verzoek en toen ik over ging op de fles eerst ook maar ik merkte dat dat veel onrust gaf. Hij dronk steeds kleine beetjes. Als hij nu weinig drinkt moet hij toch gewoon min. 3,5 uur wachten anders blijft hij kleine hoeveelheden drinken.
Tussen de voedingen door slaapt onze zoon de ene keer een half uur, de andere keer 3 uur en soms 2 keer. Wordt hij al heel snel weer wakker dan laat ik hem een uurtje wakker en leg hem vervolgens weer weg. Wat dat betreft dus totaal geen ritme maar ik merk dat ik dat veel ontspannender vind als streven naar een ritme terwijl dat niet wil. Ik leg hem weg als hij moe is en wordt hij wakker dan mag hij er uit (of als hij echt nog moe is eerst proberen of hij met speentje weer gaat slapen) en hij gaat er in als hij weer moe is.
Bijvoeding krijgt onze zoon pas vanaf zes maand. Ik zou me daar als ik jou was echt nog niet mee bezig houden. Laat hem eerst maar eens gewoon elke 4 uur een fles van 200ml leeg drinken, ipv 9 keer een kleine hoeveelheid.

Mar

Mar

13-01-2009 om 16:44

Mmmmm

Wellicht is in jouw geval het boek van Gina Ford iets: de tevreden baby. De kern van de methode is dat je je kindje overdag meer wakker houdt en dat je hem leert om zijn melkbehoefte overdag te bevredigen. Je leert je baby hierbij om van 19-7 te slapen. Het zijn wel pittige schema's (doe dit, doe dat, doe zus, doe zo), maar als ik jou zo hoor zou ik het een kans geven. Er is best veel discussie over, en ik vind ook niet altijd alles even geweldig, maar ik ken verschillende mensen die het echt geweldig heeft geholpen. Zelf pas ik een beetje haar principes toe (vooral de structuur in de slaapjes overdag: kort-lang-kort), maar ik laat mijn jongetje wel langer slapen dan zij aanbeveelt. Beetje mijn eigen variant gemaakt ;) Succes en sterkte

Mira24

Mira24

18-01-2009 om 10:56

Ben ik weer

Ik kan hem echt niet dwingen meer dan 70-80ml per keer te drinken; heel soms drinkt 150ml.Hij stopt en begint te huilen na 70ml;ik vermoed dat hij pijn heeft.Laatste nachten werd weer wakker iedere uur voor de speen denk ik;maar zo slaap ik helemaal niet.Hij drinkt per dag rond 500-600ml ;hij wil niks met lepel;ik heb fruit met Liga maar werd niks;sap ook niet.ik weet echt niet wat moet met hem doen want zo is niet normal dat hij noch geen 2-3 uur achter elkaar doorslaapt.overdaag ook...iedere keer moet de speen in zijn mond stoppen anders slaapt hij niet.En in het begint was beter..tot 4 maanden...vanaf 17-18.00 tot 2-3 s'nachts lekker doorgeslapen.Nog mer tips aub!

hout anne

hout anne

18-01-2009 om 13:34

Wellicht de osteopaat

Een osteopaat bekijkt de baby in zijn geheel, de spieren, gewrichten en organen. Wellicht heeft je baby inderdaad een blokkade bij zijn buik, waardoor hij niet veel kan eten. En als je niet veel eet heb je snel weer honger! Ook worden baby's over het algemeen rustiger en mijn zoontje slaapt ook beter nu na het bezoek bij de osteopaat. Om in NL osteopaat te kunnen worden moet je eerst fysiotherapeut zijn. Die mensen weten dus echt wel wat ze doen!
Kijk anders even op de site van de NL vereniging van Osteopaten-> www.nvo.nl Hier kun je ook adressen vinden van osteopaten bij jezelf in de buurt.

Je kan altijd even bellen met een osteopaat en je probleem voorleggen. Een goede osteopaat zal eerlijk zeggen of hij verwacht je te kunnen helpen.
Baadt het niet dan schaadt het niet!

Hoop dat je er wat aan hebt! Heel veel succes ermee!

O.ja, mocht het niet aan een blokkade liggen. Wat het CB ons hier aanraadde, toen mijn zoontje even wat moeizamer dronk (was hij wel heel wat jonger dan jouw kleine hoor), was eten geven en dan pas weer op jouw tijd weer geven, al wil hij eerder. Zo leert hij dat 'ie meer moet eten als het aangeboden wordt. Nadeel is wel dat je een aantal dagen met een zeer humeurige baby kan zitten (lees huilende). Daar moet je dan wel mee om kunnen/ willen gaan.
Heel veel succes!

Mira24

Mira24

18-01-2009 om 14:39

Niet veel drinken

Op osteopat heb ik niet te veel aan; was een thuis bij andere 2 kinderen en heeft met niks geholpen.Maar mijn zoontje drinkt ook niet vaak nu; bijv vandaag:
om 01.30- 150 ml;
7.00 - 70 ml
11.00- 40 ml
15.00- 40ml

En hij heeft niet om gevraagd voot het eten.Hij huilt alleen als hij het fles ziet of hem voor het drinken op mijn schoot doe .Hij ziet niet ziek uit of zo dus word wanhopig.Bij CB heb ik ook nooit een goede advies gekregen.(tenminste niet iets dat bij kinderen kon helpen).

hout anne

hout anne

18-01-2009 om 17:26

Dat is idd niet veel

In je eerdere bericht schreef je dat hij juist zo vaak kwam, maar nu dus niet meer. En hij slaapt nog steeds zo weinig?
Is hij al getest op allergieën of ontstekingen oid?
Ziet hij er verder wel gezond uit, of is hij zelf ook erg vermoeid of lusteloos?
Misschien is het verstandig om eens contact op te nemen met een kinderarts. Wellicht is het een allergie waardoor hij last heeft van zijn buikje (koemelkallergie of lactose intolerantie bijv) of heeft hij een ontsteking oid in zijn buik. Wellicht dat een kinderarts hulp kan bieden (of tips), want voor jezelf is dit natuurlijk niet vol te houden.
Je vertelde dat het hiervoor wel goed ging, hoe lang is dit al aan de gang? Is hij misschien al een tijdje verkouden ofzo (oorontsteking? -> dan doet slikken pijn en slapen baby's ook niet goed)
Mijn ervaring met het CB is ook niet altijd even goed, zij hebben lang niet op alle vragen een antwoord. Een kinderarts weet een hoop meer.
Ik zou er gewoon één bellen!

Succes!

Mira24

Mira24

19-01-2009 om 11:04

Kinderarts

Hij was nooit getest en bij CB en huisarts zeggen ze dat ziet super goed uit.Maar toch maak ik me zorg want ik vind het niet normaal op zijn leeftijd zo weinig te drinken en eten.Vandaag heb ik weer fruithapje te geven maar wil niet huilt en kimt alles terug. Gisteren om 23.00 laatste fles van 120 ml en vandaag om 7.00 -70 ml en nu om 11.00- 60ml.S'nachts slaapt hij slecht ...tenminste zo vind ik als ik iedere uur moet bij em om het tutje in zijn mond stoppen.Heb ik net bij huisarts gebeld maar het is niemand alleen voor dringende gevallen;probeer ik morgen maar de kans dat een verwijsbrief voor een kinderarts krijg is heel klein;en als ik krijg dan moet je toch 1 of 2 weken wachten voor en afspraak.De enige dat ik hier hoor te krijgen is dat het kindje ziet zo goed uit...en ik moet geen zorgen maken. Jammer dat in Nederland kan je niet gewoon naar kinderarts bellen en in hetzelfde dag of volgende gaan.
In iedere geval bedankt.

Ritme: vicieuze cirkel

Jouw kindje drinkt echt steeds veelste weinig. Volgens mij mag hij op die leeftijd, afhankelijk van gewicht 4 a 5 keer een fles van 235 ml. Ongeveer. Jouw kindje drinkt niet een beetje weinig, maar heeeel erg weinig. Ik vind het dan niet gek dat ie vaker gaat komen, huilerig is enzo. Het klinkt als een vicieuze cirkel. Ik zou dit toch met huisrats bespreken, wat is hier aan de hand, is er iets medisch. Als je dat uitesloten hebt, dan zou ik echt gaan voor het doorbreken van de cirkel en hem fles geven en dan pas echt 4 uur later. Ook al betkeent dat dat je de laatste 2 uur een huilend kind hebt. Ik denk zelf dat ie dan op een gegegevn moment zo'n honger zal hebben en langzaam aan meer zal gaan drinken. Heb je het boek van Ria blom gelezen?? Daar staat dit probleem, van steeds kleine beetjes drinken ook in beschreven. baby'tjes die daardoor paar keer per nacht voor voeding komen, terwijl ze alllang zouden moeten kunnen doorslapen op voldoende voeding bij de fles. Ik persoonlijk geloof echt dat je je kindje met 5 maanden in een soort ritme kan zetten van voeden, knuffelen, spelen, 2 uurtjes slapen, voeden, knuffelen, spelen, 2 uurtjes slapen enz. Tenzij e riets medisch is natuurlijk. MAar het vergt doorzettingsvermogen en een plan waaraan je moet vast willen houden. Als je dat niet zie zitten, dat niet jouw methode is, dan moet je er misschien niet aan beginnen.
Nou ja, zomaar even meegedacht met van deze kant.

veel succes.

Pilar

zon

zon

19-01-2009 om 14:54

Mira

een week geleden dronk jou zoontje nog heel veel. Soms wel 9 keer per dag schreef je.
Nu is dit schijnbaar sinds een paar dagen anders. Ik denk niet dat je dan meteen bezorgt hoeft te zijn of naar een kinderarts moet. Natuurlijk is het niet normaal dat hij maar een paar 100 ml per dag drinkt maar het kan toch dat hij gewoon iets onder de leden heeft. Mijn kinderen hebben alle drie wel eens weken gehad waarin ze zeer weinig dronken, ook terwijl je verder niet echt merkte dat ze ziek waren. Mijn zoon van 5 maand heeft nu ook weer een weinig drinken en veel spugen week terwijl hij verder niet ziek lijkt. Mijn ervaring is dat zulke weken altijd na een week, maximaal twee wel weer over zijn. De hoeveelheid die jou zoontje drinkt is voldoende om niet uit te drogen dus maakt een arts zich niet meteen zorgen zolang hij verder niet heel ziek is. wat dat betreft zou ik dus rustig nog een week afwachten in de hoop dat hij weer meer gaat drinken. Drinkt hij nou na over een week nog steeds maar een paar 100 ml per dag dan zou ik nog eens naar de huisarts gaan. Dan gaat hij namelijk ook afvallen en duurt het zo lang dat een normaal virus o.i.d wel weer over zal moeten zijn.
Zoals de situatie was voordat hij minder dronk was natuurlijk ook niet zoals je het graag zou willen maar het lijkt me zinnig om nu eerst af te wachten tot hij weer beter gaat drinken en vervolgens te kijken hoe je weer een beetje in een ritme kan komen. Als ze zo weinig drinken (en er dus waarschijnlijk iets is) is het toch allemaal anders en lijkt het me zinloos allemaal dingen te gaan proberen.

Rembrand

Rembrand

19-01-2009 om 19:24

Ergens pijn wellicht?

Hoi Mira,
Heeft hij nergens pijn waardoor hij minder goed drinkt ?
Denk bijvoorbeeld aan keel of oorpijn, of spruw in zijn mondje ?
M.

Mira24

Mira24

20-01-2009 om 13:43

Rembrandt

Hoi,
ik was vandaag naar huisarts maar zo een antwoord moest ik toch hier verwachten;hij moet op weegschaal maar de praktijk had die niet dus moest ik naar CB die is 4 km van ons(moet ik lopen);als hij heeft niet gegroeid sinds laatste bezoek naar CB in december dan pas stuur ze ons naar een kinderarts.Ik heb thuis een babyweegscaal precies als de CB heeft maar ze zei dan het is niet betrouwbaar;zo dom mens heb ik nooit ontmoet!de verloskundige heeft ook ons weegschaal gebruikt voor alle drie kinderen en was perfect.Nu heb echt geen zin morgen te bellen naar CB en daarnaartoe te gaan alleen maar voor wegen;vandaag heeft hij maar 100 ml gedronken(sinds gisteren om 19.00) en nu is 14.00.Ik ga toch morgen proberen een afspraak bij kinderarts te krijgen zonder verwijsbrief.misschien lukt het want ik vertrouw mijn kind niet; hij heeft moeite met boeren;soms duurt 2-3 uur tot een boer uitkomt en dan is hij opgelucht maar tot dan moet op mijn schoot zitten anders heeft hij pijn(in bed liggen bijvoorbeeld).

Nou pilar

4x 235cc is al idioot veel (zulke grote flessen zijn ongezond), 5x 235cc is extreem.

Arts heeft gelijk

De afwijkingen tussen weegschalen kunnen enorm zijn. Je kunt dus alleen een goed beeld van de groei krijgen als je kind op dezelfde weegschaal als in december gewogen wordt.

En verder: niet alle kinderen hebben sloten melk nodig om toch.goed te groeien. Dus de opmerkingen die je eerder kreeg over een kind dat goed groeit en er gezond uitziet snap ik ook wel.

Als je kind ineens minder wil, dan sluit ik me verder aan bij Rembrand, dan zou ik ook denken aan pijn om de een of andere reden.

zon

zon

21-01-2009 om 11:07

Idd

er kunnen grote verschillen tussen weegschalen zijn, zelfs als het precies hetzelfde soort is. Dat de vk in de kraamweek jou weegschaal gebruikt is logisch. Zelfde weegschaal, zelfde plek en misschien zelfs zelfde tijd geeft een duidelijk beeld van toename of afname in gewicht, er is namelijk niks mis met jou weegschaal. Alleen kan je niet de resultaten van de ene weegschaal vergelijken met die van de andere.
Verder lijkt het me zolang je kindje niet aan het uitdrogen is en de huisarts heeft geconstateerd dat hij verder gezond is een beetje overdreven om meteen de kinderarts bellen.

Dirksmama

Dirksmama: een baby'tje op die leeftijd met een bijbehorend gewicht mag ongeveer 1000 ml op een dag. Dat is meetsal 5 keer 200. Maar...dit is ook de leeftijd dat veel kindjes overgaan naar 4 flessen. Je mag dan de vijfde fles verdelen over de overgebleven 4 en kom je dus uit op 4 keer 225. Niks teveel aan dus!!!

4x of 5x

4x 235 is iets anders, al is het wel een hele sloot in een keer. Maar 5x 235 is echt veel en veel en veel te veel!

Teveel/te weinig

5 keer 235 is idd teveel: ik heb me niet specifiek uitgedrukt in die mail. MAar met 4 keer 235 is echt niks mis. Veel flesgevoedde kindjes zitten gewoon op dat schema van 4 keer 225/235.(is praktischer ivm schepjes/water verdeling) Niks mis mee. Die vierde fles gaat er vanzelf af als ze steeds meer bijvoeding krijgen en de boterham hapjes of hapjes groente vervangen worden door een volledige broodmaaltijd en/of groentehap.

Toch nog veel

Een fles van 210/7 is altijd groot. 180/6 is beter.

Ardnax

Ardnax

23-01-2009 om 09:56

Waarom?

Waarom is een flesje van 235 te veel ?
Ik heb voor de gein wel eens gewogen wat mijn kinderen rond de leeftijd van 5 maanden nou dronken als ze aan de borst waren.
Mijn dochtertje dronk toen tussen 250 en 300 per keer en kwam 4x op een dag. Mijn zoontje dronk rond de 200, maar kwam 6x op een dag. (Ja, grote opslagcapaciteit :) )
Ik weet dat aan een hoeveelheid bv op een dag geen maximum is en wel aan een hoeveelheid fv, maar ik heb nog nooit gehoord dat aan een hoeveelheid per keer ook aan een maximun gebonden is.
Het ene kind/mens eet veel per keer, maar weinig keren op een dag. De ander heeft veel eetmomenten op een dag, maar weinig per keer. Wat is daar mis mee ?
Grtz.
Ardnax

Ik begrijp het ook niet

210/7 per fles met als max 4 flessen lijkt mij niks mee. Mijn dochtertje is er in ieder geval prima 7 maanden mee geworden. Vanaf 7 maanden kreeg ze meer bijvoeding en is eigenlijk vanzelf de 4e fles ervan af gevallen. Op het CB ook nooit gehoord dat 210/7 niet goed is.

Ardnax

Ardnax

28-01-2009 om 23:35

Dirksmama?

Ik ben écht benieuwd naar je antwoord op mijn vraag hierboven.
Grtz.
Ardnax

Oprekken van de maag

Met te grote flessen kan het maagje te veel oprekken, waardoor ze hongerig blijven. Je went ze aan te grote porties en legt zo de basis voor overeten.

Ardnax

Ardnax

29-01-2009 om 19:23

Kul dus.
Grtz.
Ardnax
(duizenden maagjes en magen gezien en die zijn allemaal gerelateerd aan grootte van het persoon en niet aan de hoeveelheid eten die erin gestouwd wordt)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.