Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

24-03-2009 om 20:44

Hoe lang gebruik je een tummytub?

Hallo allemaal,

Zit in verband met kleine badkamer, me af te vragen of ik het babybadje niet geheel kan overslaan. Zou ik een tummytub kunnen gebruiken tot een maand of 5?

Liora

Misschien een tip

Je hebt ook een Shantala baby-emmer. Deze is een stuk ruimer dan de Tummy Tub. Ik gok dat je het met de Shantala wel redt, als je baby niet te groot/wild is natuurlijk ;-)
Even een linkje, dan weet je waar ik het over heb
http://www.beslist.nl/baby_peuter/d0000027111/Shantala_Baby_Bath__Transparant.html

Sunja

Sunja

24-03-2009 om 22:09

Gewicht staat op de tummytub

Hoi, bij mijn tummytub staat een lijn met gewicht en hoeveel water je er dan in kunt doen. De hoogste lijn is 7 kilo, dus ik ben er altijd vanuit gegaan dat je kind tot 7 kilo in de tummytub kan! Mijn zoontje heeft er errug lang ingezeten, gewoon omdat hij het heerlijk vond en het babybadje een beetje eng. Uiteindelijk is hij overgestapt toen hij 8 maanden was...

zon

zon

25-03-2009 om 06:33

Kan heel lang

Onze zoon is 7,5 maand en 9 kilo. Hij past er nog steeds in.

dc

dc

25-03-2009 om 07:18

Ja hoor

ik heb hem gebruikt tot er per bad meer water naast lag dan erin ;-)

En ben toen overgegaan op het grote bad.

Hanne.

Hanne.

25-03-2009 om 08:17

Heel lang gebruikt

wij hebben'm heel lang gebruikt. Weet niet meer precies hoe lang maar het kind kon al zelfstandig zitten.

Zijn daarna ook meteen over gegaan op het grote bad omdat 't kind steeds uit het baby badje probeerde te klimmen (wat dan omviel)

liora

liora

25-03-2009 om 10:28

Standaard

Hoi,

Dank alvast voor jullie antwoorden. Ik dacht eigenlijk de emmer op tafel te zetten en zo ruimte te besparen, maar nu lees ik dat het toch met wat grotere baby's een enorm gespetter wordt. Dus toch een standaard doen? Ik zou het badje dan in de kamer van de baby kunnen geven. Voordeel lijkt me toch dat het makkelijker is te sjouwen met een volle emmer dan met twee volle emmers om het badje te vullen en legen. Klopt mijn redenering een beetje?

Liora

Tummytub

hier een beeb van 2 maand en weegt nu al 6,5 kilo! Dus als het tot 7 kilo is dan kan onze zoon er niet lang meer in.
Hier ook weinig ruimte en ik heb de tummytub en het badje gewoon op de grond staan in de badkamer en de standaard kun je inklappen en heb ik op zijn kamer staan. De ene keer gebruik ik de tummytub (nu eigenlijk niet zoveel meer)en ik badder hem gewoon op zijn kamer.
Ik vond in het begin de tummytub erg onhandig legen, je bent zelf nog zwak van de bevalling en dan moet je dat ding uit die standaard tillen, vond ik erg onhandig. Ik liep dan wel 2 keer om het badje te legen.
Denk dat je het moet uitproberen, ik vond de tummytub bij de 1e heerlijk maar voor de 2e was het niet fijn. Mijn 2e zoontje vond het ook minder prettig, zat er niet lekker in (was ook al lang bij de geboorte)

Yaron

Yaron

25-03-2009 om 20:40

Keuken

Ik zette de tummytub in de spoelbak van het aanrecht, is voor mij precies de goede hoogte, gemakkelijk te vullen onder de kraan en gemakkelijk te legen als je het voorzichtig doet. Ik had op het aanrecht ook nog plek voor het aankleedkussen en droogde ze daar ook op af en kleedde ze aan. Ik vond het zo ideaal en vanaf dat ze kunnen zitten gaan ze mee in het grote bad of onder de douche.

Standaard op het bad

Ik had een standaard waarmee je een babybadje òp het grote bad kan zetten. Ideaal omdat je dan de goede hoogte hebt (rug!) en makkelijk vullen met de doucheslang en legen ging gewoon door het stopje uit het babybad te halen.
Zie bijvoorbeeld het 'badframe' op de website van baby-walz.
Voor mijn beide (drukke!) zoontjes werkte het super want die veranderden in een soort buitenboordmotor als ik ze in bad deed, zo hard gingen ze met hun beentjes spartelen. Al dat water in de badkamer was geen probleem, maar omdat op hun slaapkamer te doen...

Kruk

wij hadden geen standaard, de tummytub stond altijd op een krukje met een handdoek eronder. We hebben nu weer een tummytub en zodra dat te krap wordt gaat de baby met ons in het grote bad of onder de douche.

Rafelkap

Rafelkap

26-03-2009 om 12:10

Tuurlijk

kan je dit overslaan maar mijn kinderen vonden het wel heerlijk, en we gebruikten het tot ze er niet meer in pasten. We hebben hem nog steeds, nu met badspeeltjes erin (gooit goed)

liora

liora

26-03-2009 om 22:03

Berber

Hoi Berber,

Wat aardig van je! Maar een vriendin van me heeft er geloof ik ook een. Ik check het even bij haar, en dan kom ik er nog even op terug.

Groetjes,

Liora

hout anne

hout anne

27-03-2009 om 20:34

Hier helaas maar heel kort

Bij 7-8 weken besloot zoonlief dat het erg leuk was om je aan de bodem af te zetten. En dat ging met zoveel kracht dat hij er een paar keer bijna uitglibberde!
Ben toch maar overgestapt op het babybadje (en 1x p.w. met papa of mama in het grote bad, errug leuk!)
Doe het badje maar wel in de badkamer tegenwoordig, spetteren is nl. wel errug leuk!

Gnome

Gnome

01-04-2009 om 10:22

Zelfs met 1.5 jaar nog ;)

onze oudstste ging er met anderhalf jaar nog in, toen stond hij op de grond in de badkamer en kon hij er bij wijze van uren in spelen, maakt zo'n kindje niet uit of hij wat krapjes zit, die zijn nog flexibel ;)

Douchebak

hier stond tummy tub eerst in badje op standaard. Toen de kinderen ouder werden in de douchebak. Vond ik handig met vullen en weggieten van water.

Ik vind de suggestie in de gootsteen trouwens een erge goede. Dat is ws. ook een handige hoogte en het vullen en weggieten is makkelijk.

Groetjes van Purk

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.