Babytijd Babytijd

Babytijd

Biene M.

Biene M.

31-05-2010 om 19:55

Hoe snel leert een kind aan de borst drinken af?

Eigenlijk gaat dit over een kind van 2, maar in die rubriek staan niet zoveel borstvoedingsdraadjes, vandaar dat ik hier mijn vraag stel. Mijn zoontje kreeg nog de borst, vrijwel elke dag, vooral 's nachts en als hij ging slapen. Sinds afgelopen vrijdag heeft hij (niet voor het eerst...) ontstoken keelamandelen. Door de keelpijn wilde hij niet aan de borst, al vroeg hij er nog wel om. De laatste twee keer dat hij om de borst had gevraagd probeerde hij niet eens meer te drinken, hij keek ernaar alsof hij geen idee had wat hij er mee moest. En toen ik hem vanochtend naar bed bracht, begon hij er niet eens meer over. Is hij nu definitief van de borst af? Wat een raar einde zeg.

Ik zie me nog zitten

op zolder, met ook zo'n kind dat zat te kijken. Hij was nog geen 2, iets jonger.

Herken het dus wel.... maar ik hoor ook wel dat kinderen het na een week ofzo toch weer oppakken.

Biene M.

Biene M.

01-06-2010 om 21:10

Oppakken

Ja, ik heb zo vaak gehoord van kinderen die zichzelf spenen. Maar bij mijn zoontje had ik dat niet verwacht voor, pak hem beet, zijn 6e verjaardag. Hij hield van niets zoveel als van borst. Nog steeds hangt hij als hij moe is wel zijn handen in mijn decolleté, ja, het is en blijft een echte kleine borstenman. Af en toe was ik dat gehang aan mijn borst wel zat, maar nu met zo'n abrupt einde hoop ik eigenlijk wel dat hij het over een paar dagen toch nog blijkt te kunnen. Afwachten maar...

Biene

Ik ben nu regelmatig verdrietig door de ziekte van mijn moeder en die ex-borstkinderen kruipen dan extraextra dicht tegen me aan lijkt het wel... 4 en 8... maar nog niets vergeten!

Biene M.

Biene M.

01-06-2010 om 21:45

Rodebeuk

Heerlijk dat je kinderen je zo fysiek komen troosten. Ze voelen heel goed aan wat ze voor je kunnen doen.

2 weken

ik gaf 2 weken geen bv meer (met een maand of 5 ben ik gestopt) en toen deed ik uit lolligheid de baby eens gezellig aan de borst en ze wist zo weer hoe het moest. Overigens een maand later wist ze het niet meer, toen had ze ook en een stel scherpe tandjes dus toen was ik wel klaar met die 'lolligheid.

Biene M.

Biene M.

02-06-2010 om 08:41

2 weken

Dat is bemoedigend! Als een kind van 5 maanden het na twee weken nog weet, dan moet dat een kind van 2 jaar toch ook wel lukken?!

Heeft

de zwangerschap geen invloed op de smaak oid ? Misschien is dat het wel ?

Biene M.

Biene M.

02-06-2010 om 11:13

Zwangerschap

Nee, iedere keer dat ik zwanger ben stort hij zich juist met nog grotere overgave op de borst. Het zijn echt de amandelen. Daarnet vroeg hij er trouwens wel weer naar, maar hij liet direct weer huilend los. Het zal hem echt pijn doen, het arme kind.

Misschien...

dat ie zo weer begint als hij zich wat beter voelt. Drinken doet inderdaad misschien teveel pijn.Zeker als ze het zo lang gewend zijn, is het niet zomaar verleerd.
Misschien dat een pcm zetpilletje helpt?

Damajo
(4j+3 mnd BV en wat zoonlief betreft (nu net 6) zou hij zo weer beginnen "volgens mij zit er best nog wat in hoor mam.."

Biene M.

Biene M.

05-06-2010 om 08:05

Volgens mij is het echt voorbij

Hij is weer levendig, eet weer als een bouwvakker, slaapt weer door, maar borst blieft hij niet meer. Toch gek, hij kan het natuurlijk niet vergeten zijn in een week, want ijs herinnerde hij zich nog van vorig jaar. Misschien is de herinnering van pijn op de voorgrond gebleven.

Nou ja, ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik zo lang borstvoeding zou geven, dus dit was al heel wat. Het duurt nu alleen wat langer voordat hij weer slaapt als hij 's nachts wakker wordt.

Sascha2

Sascha2

05-06-2010 om 20:33

Petje af

Whow Biene, je hebt je zoon gewoon bijna 2,5 jaar gevoed! Ik geloof dat we ooit een keer de mijlpaal bij zes maanden hebben gelegd en zie hier: bijna 2,5 jaar. Petje af, want het heeft je ook veel energie gekost.
Tessa stopte ineens met 15 maanden doordat ze toen ging doorslapen (ze kreeg alleen nog de nachtvoedingen). Na een week heb ik haar weer aangelegd en ze lachte gewoon mijn borsten uit :). Snapte niet wat ze ermee aan moest en kon ook de zuigreflex niet meer toedienen. Jouw zoon is natuurlijk een jaar ouder, heeft meer geheugen. Maar kennelijk is het zo klaar voor hem. Mooi toch dat hij het zelf heeft afgebouwd? Alleen zo plotseling, dat zal zeker wennen zijn! Nou ja, nog een paar maanden en dan hoop ik zo dat er weer een kleintje jarenlang van je voeding mag genieten!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.