Babytijd Babytijd

Babytijd

Hoe voel jij je als je baby ziek is?

Beetje vreemde titel misschien, maar wat ik bedoel is dit. Ons ukkie van 6,5 maand is weer ziek, ze was net een week of 2 weer lekker opgeknapt. Vannacht is ze aan het spoken geweest tussen 1 en half 5. Koorts, huilen, zielig. Vandaag is ze ook gewoon ziek. Koorts, niet willen drinken, veel huilen, niet makkelijk te troosten, niet willen slapen... Kortom, best pittig vind ik. Hoe voelen jullie je als je baby ziek is? Ik voel me altijd erg onzeker, opgejaagd, ongemakkelijk omdat het normale ritme verstoord wordt en ik niet weet wat me te wachten staat. Vraag me af of er meer ouders zijn die dit gevoel herkennen?
Bij mijn kleuterzoon heb ik dit inmiddels niet meer, want hij kan uitleggen wat er is. Ligt op de bank onder een dekentje en laat zich verzorgen, dat vind ik een stuk duidelijker.
Ergens voel ik me ook wel schuldig dat ik er zo'n moeite mee heb, zij is tenslotte ziek en voelt zich beroerd.....

Sanneke*

Sanneke*

05-12-2008 om 12:58 Topicstarter

Gelukkig!

Ik denk zo vaak dat ik de enige ben die zich zo voelt... Vraag me dan spontaan af wat er mis is met me... Ontaarde moeder ofzo....
Heb jij ook dat je dan 's nachts stijf van de zenuwen in je bed ligt, te wachten tot het weer begint??
Vannacht lagen mijn man en ik allebei zo, erg he? Om half 5 was het stil, maar ik kon gewoon niet in slaap komen, zo nerveus was ik. Grrrr!

Sanneke*

Sanneke*

05-12-2008 om 13:24 Topicstarter

Ja precies!

Ja, precies, zo voelt het inderdaad. Altijd bang dat er toch iets ernstigers aan de hand is.... En ook heel erg met jezelf bezig zijn, dat je gewoon wilt slapen!
Heeft Berberman hetzelfde?

liora

liora

05-12-2008 om 15:09

Herkenbaar

Hoi Sanneke,

Voor mij is het alweer vijf jaar geleden, maar ik maakte me altijd zorgen, werd nog moeier dan ik al was, baalde enorm.
En als het dan weer wat beter ging voelde ik me altijd depressief omdat ik een paar dagen me zo ellendig had gevoeld.

Liora

Asa Torell

Asa Torell

05-12-2008 om 20:15

Enorm herkenbaar

Vooral dat bedrukte, onrustige gevoel dat je niet weet wat er gaat gebeuren en of het nog erger wordt. Dat gaat echt pas weg als ze weer beter zijn. Overigens ook gehad met partner, die een keer heel ziek was (bleek longontsteking) maar niet naar de dokter wilde, toen voelde ik me ook echt helemaal niet jofel. Dus erover kunnen praten is geen garantie hiertegen voor mij.
De kinderen zijn hier trouwens bijna nooit ziek, dus ik dacht dat het iets is wat vast wel een beetje minder wordt als je het meer meemaakt... helaas dus helemaal niet als ik het zo lees. Berber, wat moet jij af en toe dood- en doodop zijn.

Sanneke*

Sanneke*

06-12-2008 om 20:07 Topicstarter

Poehee berber...

Respect voor je hoor!

Altijd weer balen....

Mijn oudste is 4 en kan dus ook aangeven wat het probleem is en waar het aan schort. Mijn jongste is 5 maanden en is net weer opgeknapt van een verkoudheid met hoesten, koorts, etc.

Het is altijd dubbel; aan de ene kant maak je je zorgen over je zieke kind en aan de andere kant wil je dat alles weer gewoon is, normaal slaapt, eet en drinkt en vooral geen koorts meer heeft. Toen mijn oudste ouder was (vanaf een jaar of zo) wist ik op dit soort dagen; oke, dat wordt vandaag veel boekjes lezen en tv kijken en verder doe ik niks. Stel je je daarop in, dan kan het alleen maar meevallen.

Linda

Sanneke*

Sanneke*

06-12-2008 om 20:38 Topicstarter

Ja klopt linda

Als mijn oudste van 4 ziek is, stel ik me in op een dag drinken brengen, boekjes voorlezen, dvd'tjes wisselen, rug kriebelen, bolletje aaien, warm hoopje op schoot. Ergens tussendoor voor baby zorgen ;-) en meestal valt het dan eigenlijk wel mee die dag.
Sowieso kijk ik uit naar de 1e verjaardag! Ik heb niet zo heel veel met kleine baby's, zeker het eerste halfjaar vind ik ontzettend zwaar. Nu vind ik het steeds leuker worden, behalve dan als ze ziek is haha
gelukkig knapt ze nu al weer aardig op, vandaag alleen nog verhoging. Fles drinkt ze weer behoorlijk leeg, slapen doet ze ook weer wat makkelijker. En vannacht heeft ze weer zoals het "hoort" heerlijk doorgeslapen!
Maar ik vind het wel fijn dat ik hier herkenning vind voor dat onrustige, angstige gevoel bij ziekzijn.

Asa Torell

Asa Torell

06-12-2008 om 23:01

Berber

Dat bedoel ik eigenlijk ook, ik hoop dat de stijgende lijn nu echt snel gaat komen en blijven bij jullie!

Sanneke*

Sanneke*

07-12-2008 om 14:01 Topicstarter

Ha berber

Weet je, ik vind het zo prettig om dit van je te horen! Ik voel me altijd vrij alleen staan in mijn gevoel dat ik kleine baby's gewoon niet zo leuk vind.....
Af en toe een beetje herkenning doet wonderen voor mijn gemoed!
Kom je naar de meeting? Kunnen we elkaar de hand schudden en lekker klagen over het eerste jaar hahahaha

Sanneke

Hier nog 1 hoor!

Herken ook heel veel. Ook mijn man en ik zijn niet zo baby mensen. De jongste is nu 6 maanden en vind dit alweer zoveel leuker!!

De oudste heeft sinds vandaag de waterpokken. Zo zielig, maar inderdaad, die ligt op de bank een dvdtje te kijken.

De jongste is al 3 maanden verkouden maar is er gelukkig wel vrolijk onder. Nu maar hopen dat zij de waterpokken niet krijgt...

groetjes!

lisa

Sanneke*

Sanneke*

08-12-2008 om 21:12 Topicstarter

Jammer!

Jammer, ik had je graag de hand geschud! Maar wellicht wonen we wel heel dichtbij elkaar en lopen we elkaar al regelmatig voorbij, you never know!
Ja fijn he herkenning, doet me echt goed!
Gelukkig is dochter inmiddels weer aardig opgeknapt, hoe is het met jouw jongens?

Sanneke*

Sanneke*

09-12-2008 om 09:14 Topicstarter

Duimerdeduimerdeduim

Druk voor je aan het duimen Berber dat het herstel doorzet!
Ik kom ook uit de buurt van Rotterdam trouwens!
Beetje tussen Rotterdam en Dordrecht in.

Sanneke*

Sanneke*

09-12-2008 om 09:54 Topicstarter

Joh wat leuk!

Ik kom regelmatig in Barendrecht omdat mijn schoonoma daar woont, in De Spits (misschien ken je het).
Daarbij kom ik natuuuuuuurlijk regelmatig bij de Ikea hahaha! En vrienden van ons wonen er ook, in de Distelvink. Eega heeft vrij lang op het muziekplein gewerkt. Joh wat leuk!
Oh ja, zelf woon ik in Nieuw-Lekkerland, bekend?

Sanneke*

Sanneke*

09-12-2008 om 09:55 Topicstarter

Oh ja

Misschien zit je ook op hyves? Misschien leuk om op die manier wat te contacten? Als je daar behoefte aan hebt natuurlijk, ik draaf soms wat door hahaha

Sanneke*

Sanneke*

09-12-2008 om 12:05 Topicstarter

Lijkt me gezellig

Dat moeten we zeker een keertje doen, lijkt me wel gezellig. Of we zitten elkaar een uurtje aan te staren van tja... wat moeten we zeggen hahahaha
Mijn mail, dan kun je me een keer mailen om wat af te spreken: [email protected]
groetjes!

Misschien niet meer nodig, maar eens met lindar

Hoi,

Misschien is het niet meer nodig omdat je kleintje ondertussen veel beter is, maar ik ben het geloof ik eens met LindaR. Mijn dochtertje (zes maandend) gaat van de ene verkoudheid over van de andere, heeft een zus van 5 die van alles mee naar huis neemt... Maar ik probeer me er op in te stellen en ga er van uit dat het voor haar veel erger is dan voor mij. Een paar weken geleden heb ik van 9 tot 11 met dochter op de bank gezeten, lekker op mijn schoot, aan de borst, in slaap vallen, gewoon bij me gehouden, niet weggelegd, als ze wakker werd mocht ze weer drinken. (En ik heb lekker heel de tijd naar interessante programmas op tv zitten kijken, iets waar ik nooit aan toe kan, dus ik vond het best wel eens gezellig om zo te kunnen rusten en niets doen!!!) Omdat ze veel koorts had en op den duur veel begon te huilen, iets wat ze normaal praktisch nooit doet, snel naar de dokter gelopen, die gaf aan dat ik haar paracetamol mocht geven. Dat gedaan en weer lekker terug naar de bank. Het middageten dat eigenlijk klaar moest zijn als manlief thuis kwam om te eten? Vlug iets uit de diepvries gepakt, heb altijd reserve maaltijden klaar voor dit soort situaties. Het huishouden? Lekker laten liggen, mijn dochter is belangrijker dan een vuile was. Andere problemen? Nee, want niets is zo belangrijk als het welzijn van mijn dochter van (toen) vijf maanden. Dus om heel eerlijk te zijn vind ik het voor mezelf helemaal niet erg als mijn kinderen ziek zijn, ik stel me er net als Linda zegt op in dat er voor de rest niets uit mijn handen komt en geniet er van dat ik zelf voor haar kan zorgen en besef me dat ik blij moet zijn dat er niets ernstigers met haar aan de hand is.

Succes verder met de kleine

Sascha2

Sascha2

10-12-2008 om 11:00

Inbraakje berber en sanneke

Volgens mij komt dat helemaal goed, met die date van jullie :) 't Zal geen staren worden lijkt me... Veel plezier in ieder geval mocht het tot koffiedrinken komen!

Sanneke*

Sanneke*

10-12-2008 om 14:32 Topicstarter

Heej sascha

Denk inderdaad dat het wel goed komt, ik val ook niet zo gauw stil, dat scheelt haha!

Sanneke*

Sanneke*

11-12-2008 om 10:17 Topicstarter

Berber

Oke, ik wacht het even af. Gezellig!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.