Babytijd Babytijd

Babytijd

Pookie

Pookie

16-03-2009 om 10:20

Hoe zat dat ook alweer? voedingstijden

Ben op dit moment 39+5 zwanger van mijn tweede en begin nu na te denken hoe het met mijn eerste allemaal is gegaan. Ik kan me alleen niet meer herinneren hoe we de voedingen deden. Mijn kind zal FV krijgen. Moeten we hem/haar nu wakker maken voor de voedingen elke 3,5 uur of zelf laten komen...? Weet echt niet meer hoe we dat met de eerste hebben gedaan.

quinta

quinta

16-03-2009 om 11:34

Voeding

hoi pookie

Wat ik heb begrepen dat ze naar het geboorte gewicht kijken en hoe snel je kleine na de eerste week weer op dat gewicht zit, maar onze kleine man kwam zelf netjes om de 3 uur (ook wel eens 3,5 of 2,5 uur) maar je kindje geeft het vaak zelf aan. Tegen mij is gezegt dat als hij na 4 uur nog niet was gekomen (de eerste weken) dat ik hem wakker moest maken (dit is bij mij niet voor gekomen), maar je kan het beste even overleggen met je verloskundig/kraamhulp of gyn. Die kunnen het misschien beter uitleggen.

Succes met alles
quinta

femmetje

femmetje

16-03-2009 om 13:05

Voedingen

Je kraamhulp zal het je uitleggen. Ik was het ook alweer vergeten hoe het ook al weer zat enzo en bij mij was het nog maar kort geleden (zit 19mnd tussen) Maar ze schrijven alles voor je op wanneer en hoeveel en of je hem of haar wakker moet maken. Het ligt idd aan het gewicht. Komt vast wel goed!

Veel succes. Liefs fem

dc

dc

17-03-2009 om 08:07

Flesvoeding op verzoek

je kunt flesvoeding ook op verzoek geven, net als bv. Je moet alleen in de gaten houden dat je het maximum per dag niet overschrijdt. Die kun je op de verpakking vinden.

Een baby na vier uur wakker maken is om te voorkomen dat ze in een te diepe slaap vallen en hun suikergehalte te ver naar beneden schiet. Dat kan gevaarlijk zijn, al is het zeldzaam. Om dezelfde reden kun je je baby de eerste maanden van z'n leven het beste in je slaapkamer laten slapen 's nachts.

Malihu

Malihu

17-03-2009 om 20:41

Hier ook op verzoek

Wij gaven onze dochter de flesvoeding in het begin ook op verzoek. Voeden op de klok kan mijn insziens veel onnodige stress opleveren (o jee, heeft hij/zij nu alweer honger, het is nog te vroeg......). Alleen inderdaad even opletten dat je niet over het maximum gaat (wij hadden een hongerlapje :-)).

We maakten haar alleen altijd voor de laatste fles op een vast tijdstip wakker. Zo gingen wel elke nacht hetzelfde in, voor ons gevoel konden we er zo een klein beetje ritme (en houvast) voor onszelf in krijgen. Na enkele weken onstaat er dan vanzelf een soort ritme.

Ben zelf bijna 37 weken zwanger van nummer 2 en ook heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan. Ik ga ook dit keer weer proberen BV te geven (eerst keer dus niet gelukt). Dus wie weet, als het lukt zal het allemaal waarschijnlijk héél anders gaan als bij de eerste.

Spannend hè? Succes!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.