Babytijd Babytijd

Babytijd

Hoelang mag een baby van 12 weken 's nachts slapen?

Mijn zoontje van 12 weken kan erg lekker slapen. Erg fijn natuurlijk, maar ik vraag me nu af hoelang een kindje van zijn leeftijd zonder voeding mag. Hij slaapt de laatste tijd tussen de 12 en de 13 uur. Dan maak ik hem meestal wakker, weet neit hoelang hij het anders volhoudt. Overdag komt hij aan 5 voedingen en hij zit boven het gemiddelde qua gewicht, dus te weinig krijgt hij niet binnen zou je zeggen. Overdag doet hij tussen de voedingen meestal slaapjes van 45 minuten en soms een langere ruk van 2 a 3 uur.
Mag ik hem dus gewoon laten slapen 's nachts of moet ik hem 's ochtends eerder wakker maken?
Groetjes Marije

Dendy Pearson

Dendy Pearson

09-05-2010 om 21:49

Lekker laten slapen

Vziw mag een baby van deze leeftijd gewoon zo lang doorslapen hoor. Deden mijn beide kindjes ook. Dusseh. geniet er lekker van.

Dendy

Regelmaat

Hm, ik neig naar wakker maken. Het advies van de kraamverzorgster bij onze twee kinderen was dat een kind dat te lang (langer als 12 a 13 uur) door slaapt, last kan krijgen van een te lage bloedsuikerspiegel. Met drie maanden zou dat niet echt meer van toepassing hoeven zijn (hoeveelheden eten zijn dan voldoende). Mijn argument zou meer het wennen aan de regelmaat zijn: 19:00 naar bed, 7:00 er uit, bv.

Ook weer geen van halszaak van maken hoor: zo lang ze groeien gaat het goed ;-)

Jan.

Rembrand

Rembrand

10-05-2010 om 19:13

Marije.

Als ik je verhaal zo lees gaat het allemaal goed. Vijf voedingen kan te weinig zijn voor een baby van deze leeftijd, maar als zijn groei vooralsnog goed is kan het heel goed zijn dat jij een grote opslagcapaciteit in je borsten hebt en dat hij gewoon per voeding een flinke plons binnen krijgt. Slaapt hij bij jullie op de kamer en zou het wellicht zo kunnen zijn dat je subtiele hongersignalen mist ? Zelfs bij een baby die vlak bij je slaapt ( naast je bed ) kan je hongersignalen ( zoals smakken en zoeken naar zijn handjes ) missen. Hoe zwaar is hij ? Per kilo baby zou hij ( voor zijn bloedsuiker ) een uur door mogen slapen in de nacht. M.

Hanne.

Hanne.

10-05-2010 om 20:03

Uur per kilo?

Ik heb altijd begrepen dat zolang een kind niet suf wakker wordt het geen enkel probleem is om ze zo lang te laten slapen. Zolang dat zo is en hij het verder goed doet zou ik 'm dus laten liggen. Mijn eigen kinderen heb ik na de kraamweek nooit meer 's nachts wakker gemaakt.

@ Rembrandt:
Een uur per kilo is nieuw voor mij. Ben wel benieuwd tot welke leeftijd dat geldt. Mijn jongste (5 mnd) zou dan nog maar 6,5 uur achter elkaar mogen slapen, en ik ben net zo blij dat ze de nachten doortrekt van 6-6. Het duurt even voor ze 12 kilo weegt.

marije123

marije123

10-05-2010 om 21:45 Topicstarter

Bedankt

Bedankt voor jullie reacties.
Hij woog een maand geleden 6,5 kilo, weet niet hoeveel het nu is. Hij is best wel dik, dus ik ga ervanuti dat hij genoeg binnen krijgt. M'n dochter kreeg op deze leeftijd ook 5 voedingen per dag en sliep ook 's nachts door. Kan me alleen niet herinneren dat zij ook zo lang sliep, maar dat kan ik ook vergeten zijn. Maar hoe zit dat dan met die kilo's en de uren slaap rembrand? Mag hij dan maar 6 uur achter elkaar slapen?
Hij wordt niet suf wakker, is meteen lekker bij en vrolijk. Ik was idd bang voor dat suikerspiegel gebeuren, dat het misschien te lang zonder eten is voor hem, maar aan jullie reacties te lezen is dat niet echt nodig.
Groetjes Marije

Rembrand

Rembrand

11-05-2010 om 14:31

Foutje gemaakt!

Voor het doorslapen is het per POND een uur ipv per KILO een uur.
In dat geval is het niet zo gek dat je mannetje de nacht doorslaapt ;-)
De meeste baby's weten echter niet hoeveel ze wegen en komen gewoon voor een voeding als ze trek hebben haha.
M.

Hanne.

Hanne.

11-05-2010 om 21:58

Gelukkig - kan ik weer genieten van m'n nachtrust

gelukkig - kan ik weer genieten van m'n nachtrust

Merel78

Merel78

11-05-2010 om 22:53

Ik lees mee :)

hier ook een slaapkop, al redt hij de 12, 13 uur nog niet. Wel dik 10, bijna 11 uur! En zat me net dus ook af te vragen hoe lang hij zonder voedingen mag. Mijn zoontje heeft er normaal ook 5, maar zat vandaag zelfs maar aan de 4!!! Ik ga er vanuit dat dit incidenteel was, hij drinkt flinke flessen (bv), morgen zal ie wel weer op 5 zitten. Maar tjee..ik ging me ook al bijna zorgen maken, terwijl dat onzin is (groeit goed, drinkt goed, plast / poept goed, is vrolijk en alert als ie wakker is).

Merel

marije123

marije123

12-05-2010 om 07:37 Topicstarter

Gelukkig

Oh, per pond. Dat verandert de zaak! Hij is nu bijna 7 kilo, dus een nachtje doortukken is geen probleem. Heb het ook gister op het cb gevraagd, en ook zij gaf aan dat hij gewoon lekker mag slapen wat hij wil. Gister lag hij er om half acht in, en hij slaapt nu nog. Gewoon maar van genieten dus;).
We boffen maar Merel;)
Groetjes Marije

Merel78

Merel78

12-05-2010 om 12:35

Nou idd

nou idd, ik ben ook dik tevreden: hij heeft van half 11 (kwart voor tien (=laatste voeding) tot half 8 getukt :) daar teken ik voor!

Merel

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.