Babytijd Babytijd

Babytijd

Hoeveel bv in flesje

Wie kan mij helpen?? Hoe zat het ook alweer..... Ik weet dat er een rekensommetje voor was maar ik weet niet meer precies welke..... haha
Zoiets van aantal kilo X bepaalde hoeveelheid voeding en dan verdelen over het aantal voedingen dat ze per dag krijgen.......
Maud weegt nu 5100 gram en krijgt 5 of 6 voedingen per dag.... wie helpt mij uit de brand?

Gewoon uittesten

Voor flesvoeding(kunstvoeding) is dat regeltje 150ml per kg/aantal voedingen.
Voor Maud dus zo'n 765ml per dag, ongeveer 130-155ml per fles afhankelijk van de hoeveelheid voedingen.
IN THEORIE dus ;o)
Maar BV is geen KV.
Mirthe krijgt regelmatig een flesje afgekolfde moedermelk. De eerste keer dat ik kolfde kwam er makkelijk 100ml+ dus dacht ik ' dit drinkt ze dus zeker per voeding op!'. Ik gaf haar dat flesje en dikke vraagtekens rezen aan mijn horizon, want madam dronk maar 60ml en liet dan blijken dat ze echt geend ruppel meer op kon. Ferm onzeker werd ik LOL. Echter na een rondvraagje op het borstvoedingsforum en nog een aantal flesjes verder, waar ze soms maar 40ml dronk, was ik er vrij gerust in.
Net zoals aan de borst drinkt een baby die een flesje moedermelk krijgt gewoon wat hij nodig heeft. De één 60ml en de ander misschien wel 180ml.
Denk dat de samenstelling van je melk er allicht wel wat mee te zien heeft. Hier is ze meestal vrij vet, totaal niet doorzichtig en dan drinkt ze 'maar' 60ml, heel soms staan mijn borsten op ontploffen en dan zie je dat de melk duidelijk veel waterachtiger is (blauwig en dan als ze in de frigo gestaan heeft, duidelijk met een laag room erboven op), hier drinkt ze meer van.
Voor de duidelijkheid, Mirthe zit ook op zo'n voeding of zes en ze weegt nu 4.900kg.
Groetjes,

jenneman(van ons draadje maar met te weinig tijd om uitgebreid te schrijven)

Sascha2

Sascha2

01-09-2009 om 19:42

Inbraakje jenneman

Ha, daar ben je! Vroeg me al af hoe het met jou en Mirthe gaat. Maar zo te lezen groeit dochterlief voortreffelijk. Fijn!

Ik ben jaloers

Potverdikke, ik ben jaloers, dames, dat jullie kennelijk meer kolven dan jullie baby's wegdrinken. Ik krijg hier dus nooit genoeg gekolfd, zelfs niet met oxytocineneusspray etc. Op het kdv moeten ze aanvullen met kunstvoeding.

Groeten,

Temet

Rembrand

Rembrand

02-09-2009 om 12:17

Powerkolven.

Hoi Temet,
Soms werkt het beter om wat vaker te kolven en dat wat korter. Het heet ook wel powerkolven.
Dus in plaats van twee keer op een werkdag lang kolven, drie of vier keer kort kolven.
Een dubbele electrische kolf geeft ook meer melk, en je bent sneller klaar.
Meer kolftips kan je vinden via www.borstvoeding.com
Groetjes M.

loontje76

loontje76

05-09-2009 om 19:19 Topicstarter

Jenneman

Fijn dat je me weer even op weg hebt geholpen. Ik was het even een beetje kwijt.
Maud heeft een flesje leeg gedronken van 140cc denk ik. Het was zo'n klein aventflesje helemaal vol. Ik ben trots op haar..... de andere twee deden altijd erg moeilijk over een flesje.
Hoe is het met jou en mirthe??? Hebben jullie de reflux een beetje onder controle? Hoop je gauw weer op ons draadje te zien hoor....
Groetjes

loontje76

loontje76

05-09-2009 om 19:21 Topicstarter

Temet

Balen hoor dat je niet zo makkelijk kolft. Bij mij gaat de ene borst ook veel makkelijker dan de andere, maar het gaat gelukkig wel vrij makkelijk.
Succes!! Hopelijk heb je nog wat aan de tip van rembrand en anders hoop ik dat het je niet te veel frustreert en dat je het makkelijk los kunt laten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.