Babytijd Babytijd

Babytijd

Sunja

Sunja

01-06-2011 om 23:16

Hoeveel bv nog

Hoi, ik las ergens dat als je kind tegen de 12 maanden is, hij/zij aan twee keer bv per dag genoeg heeft. Dan hoef je niet aan te vullen met opvolgmelk (of meer bv te geven) en zou hij/zij alle stoffen binnenkrijgen die nodig zijn voor die leeftijd. Weten jullie of dit klopt?
Ik ben al bezig met 'gewone' melk in een beker geven, maar mijn zoontje drinkt daar duidelijk nog niet zoveel van. Hij is nu 11 maanden. En ik wil de opvolgmelk eigenlijk het liefst gewoon overslaan.
Hij krijgt nu nog zoveel bv als hij wil, en dat komt neer op 4 (heel soms nog 5) voedingen per etmaal. Ik wil het enerzijds afbouwen omdat hij de fles weigert en ik het niet meer lang ga volhouden hem tussen mijn werk door te gaan voeden. Anderzijds heb ik de indruk dat hij het erg nodig heeft ivm zijn zeer matige groei (en ook voor de gezelligheid).
Vandaar mijn vraag! Groetjes, Sunja

Bij ons

Ik heb tot 9 maanden gekolfd onder werktijd en daarna nog een aantal maanden in mijn pauze.

Daarnaast kregen ze vanaf 9 maanden tot ong 1 jaar nog 1 flesje mee met moedermelk en daarnaast kregen ze water aangeboden uit een open beker(thuis) of tuitbeker (opvang).
Onze jongste besloot met 10 maanden dat ze geen moedermerlk meer uit een flesje, beker oid wilde, alleen puur van de 'Bron' ;-). Zij drinkt verder water en onder de middag een beetje sinaasappelsap.

Verder hier geen opvolg melk of koeienmelk ivm allergieen. De jongste ben ik nu aan t provoceren met soja producten, maar ivm doorkomende tanden/verhoging/verkoudheid nu even niet proberen.

Als ik thuis ben drinkt ze eigenlijk alleen voor het opstaan, voor het slapen onder de middag, voor het naar bed gaan en s nachts. Soms aan het einde van de middag nog.
Als ik haar ophaal bij de opvang wil ze altijd eerst drinken voor we naar huis gaan.

Je kunt er voor kiezen om hem water/thee/sap aan te bieden als je er niet bent, en yoghurt kan je ook aanbieden. Je kunt dit zowel uit een open beker/tuit beker als met een lepeltje aan laten bieden.
Zolang je hem daarnaast onbeperkt laat drinken, zou hij toch wel genoeg binnen moeten krijgen (misschien broodje meer als jij er niet bent?)

succes

Biene M.

Biene M.

02-06-2011 om 08:12

Anders

Als je situatie anders dan anders is gaat dat toch niet op hoor. Je zoontje groeit niet goed en als ik het goed begrepen heb is de borst het enige wat er goed in gaat bij hem, dan kun je dat nog niet gaan afbouwen.

Ik denk dat hij vanzelf minder aan de borst zal drinken als zijn buik meer gevuld wordt met andere dingen. Zo ging het ook bij mijn zoontje die tot hij anderhalf was te weinig at. Hij dronk toen nog steeds 2/3 flessen per dag en ook nog 3/4 keer uit de borst. Dat volstond niet meer, want hij groeide niet meer, maar als hij die melk ook niet had gehad, had het er nog slechter uitgezien.

Sunja

Sunja

02-06-2011 om 21:22

dat pleit dus weer voor doorgaan! Hihi, Biene, ik heb jou hetzelfde geschreven een tijdje geleden, iets in de trant 'als je het op kunt brengen zou ik doorgaan', toch? Nu, ik wil het ook wel maar ik ga dit echt niet volhouden als het nieuwe schooljaar weer begint halverwege augustus. Tuurlijk, tijdje weg nog, maar ik zou dus graag de tijd hebben af te bouwen omdat mijn kereltje anders die bv niet gaat vervangen door iets anders. Omdat hij zo klein is probeer ik hem zoveel mogelijk te laten eten (zonder dwang) dus als hij een extra boterham wil, krijgt hij die sowieso al. En al dat andere geef ik hem ook: yoghurt, diksap, etc etc Natuurlijk drinkt hij niet graag gewone melk... dan zou het te makkelijk worden voor mij denk ik :-)) Maar dat ben ik dus aan het opbouwen.
Ik vroeg het mij alleen maar af qua bouwstoffen en of 2 voedingen dan genoeg zou zijn in principe. Dan zou ik mij er wat geruster op voelen, daar komt het op neer denk ik. En het zou gaan om als hij al een jaar is want voor die tijd zit hij echt nog wel op minimaal 4 voedingen.
Goh, Biene, jij had dus ook een slechte groeier? Is dat goed gekomen, het was geen allergie ofzo?
Sunja

Biene M.

Biene M.

03-06-2011 om 06:45

Sunja

Als je zoontje yoghurt eet/drinkt en brood eet, dan krijgt hij in elk geval flink wat binnen buiten de melk! Als je zoontje meer andere dingen tot zich neemt als hij minder melk drinkt, dan denk ik dat je daarmee op de goede weg bent hoor. Die melk volstaat vanaf deze leeftijd toch echt niet meer (zoals we bij mijn zoontje hebben gezien).

Het slechte groeien kwam doodsimpel door een oversized neusamandel waardoor eten niet fijn was voor mijn zoontje. Hij at nagenoeg niets totdat die amandel eruit was gehaald. Een uur na de operatie at hij zijn eerste boterham! Hij was van de +2 groeilijn naar de -1 lijn gezakt en na ruim een jaar zat hij weer op de 0-lijn. Daar blijft hij nu op zitten en dat vinden we ook wel prima, want wij zijn dhr. en mw. gemiddeld wat lengte betreft.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.