Babytijd Babytijd

Babytijd

djaimy lianne

djaimy lianne

22-10-2008 om 15:18

Hongerlap/kramp of toch ritme doorbreken

beste ervaren moeders,

Ik zit toch echt met een dilemma, mijn dochterje nu 15 weken is erg gezellig en slaapt goed, er zit altijd wel 3a 4 uur tussen een voeding. Sinds 3 weken geef ik flesvoeding en nog is zij een tevreden baby. Niks te klagen dus eigenlijk. Maar toch zit ik met de nacht. Hoe ik het ook doe ze komt altijd nog s' nachts voor een fles, de 6de fles dus van 200ml die erin gaat. Ook al geprobeerd om friso extra te geven deze is speciaal voor de nacht of hongerige baby's maar ook hierop blijft ze niet langer dan 5 a 6 uur op weg. Hebben jullie misschien tips of gewoon julle verhaal waaruit blijkt dat ik niet de enige ben, en weten jullie of het nu echt zo erg is om van de standaard dagelijkse hoeveelheid flesvoeding af te wijken. Kan niet wachten totdat ik rijstebloem kan gebruiken, hopelijk gaat t dan vanzelf beter, maar ben toch een beetje bang dat ons poppetje met 6 mnd nog steeds niet doorslaapt. Heb haar overigens al vaak laten huilen, zeker een half uur maar pas met een fles wordt ze wil stil en slaapt gelijk verder. Helaas wil ze de speen niet dus hier valt ook niet mee te rekken.

Jeetje wat een lang verhaal is het geworden.

Nou collega moeders ik hoop dat ik wat aan jullie verhalen, meningen en tips heb.

Groetjes een onzekere mama

Gnome

Gnome

22-10-2008 om 19:21

Gebeurd wel meer hoor ;)

De kleine van mn zus heeft ook heel lang snachts de borst gewilt, pas met 7 maanden sliep hij voor het eerst een beetje door. Soms hebben die kleintjes er gewoon behoefte aan, en ook al is het voor je nachtrust niet zo lekker, het is wel heel natuurlijk :)

gnome

djaimy lianne

djaimy lianne

22-10-2008 om 19:40

Maar nu aan de fles

Met de borst vond ik het ook geen probleem, maar nu onze draak de fles krijgt en allemaal leeg drinkt lijkt mij toch dat ze dan verzadigd moet zijn. Of heb ik het verkeerd?

Hoeveelheid afbouwen

Onze jongste van 12 juli jl. wordt ook nog 's nachts wakker. We bouwen nu de hoeveelheid voeding af. Hij zit nu op 90 ml en drie schepjes, per week halen we er een schepje vanaf. Tot nu toe gaat het goed, hij is wel boos als het op is, maar als hij heeft geboerd, is dat ook weer over. Hij gaat erna ook weer slapen (soms na even mopperen) en wordt dezelfde tijd wakker als normaal, rond 07.00 uur.

Tegelijk met het afbouwen van de hoeveelheid 's nachts ben ik de flessen overdag gaan opvoeren, van 165 ml naar 200 ml. (en dat dus 5x, met klein flesje voor de nacht)

In de hoop dat hij over twee weken doorslaapt.... Hij is groot en dik genoeg, op papier moet hij het dus kunnen. Nu nog de praktijk!

Groet,
Linda

p.s. afwijken van de aanbevolen hoeveelheid voeding is soms niet te voorkomen.... Er zijn ook ouders die flessen van 240 ml geven.... structureel.

ayla

ayla

23-10-2008 om 12:02

Was het maar zo

dat alle baby's die wel het gewicht hebben en de goede hoeveelheid voeding krijgen doorsliepen. Een ideale wereld eigenlijk :-) Dan zou die van mij al ruim ene jaar moeten doorslapen, wat hij dus nog niet doet.
Blijf de fles maar gewoon geven en ze geeft wel aan als ze het niet meer nodig heeft. Baby's hebben vaak groeispurten waarin ze vaak net iets meer nodig hebben dan de theorie zegt

Chantelle

Chantelle

23-10-2008 om 23:44

Hier twee beebies....

Hier twee beebies die met 9 maanden nog niet doorsliepen. Ze kregen overdag écht genoeg, CB adviseerde om "te rekken" en "te laten huilen" (dat doen ze maar met hun eigen kinderen) en hier ook voeding voor hongerige babies, rijstebloem, afbouwen, extra volle fles, etc geprobeerd. Het hielp allemaal niets! Laat je niet gek maken, dat scheelt je zoveel stress en nachtrust!

Tink

Tink

24-10-2008 om 08:46

Is normaal

Bij 15 weken nog niet doorslapen is echt niks abnormaals. Bovendien zeg je: "maar ook hierop blijft ze niet langer dan 5 a 6 uur op weg". Vijf of zes uur achter elkaar slapen 's nachts, ís al doorslapen!
Ik zou wel uitkijken met die hoeveelheid voeding, flesvoeding mogen ze niet meer dan 1 liter van hebben per etmaal, anders is het een te grote belasting voor de niertjes. Met bv maakt dat niet uit, daar kun je niet teveel van geven.
Ik vond het altijd wel iets speciaals hebben, dat voeden zo midden in de nacht als iedereen slaapt. Voor je het weet is dat ook weer voorbij, geef je maar een beetje over aan het ritme van je kind, en die langere nachten komen dan heus wel weer.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.