Babytijd Babytijd

Babytijd

Huilen bij natte luier

Pampers probeert oververmoeide ouders wijs te maken dat hun kinderen de hele nacht doorslapen als ze maar een Pampers-luier dragen (ha!) en ook in boekjes etc lees je steeds dat als je kind huilt, het misschien last heeft van een natte luier.

Hoe zit dat bij jullie kinderen? Mijn kinderen hebben voor zover ik kan zien nooit last van een natte luier (gehad, in het geval van oudste). Oudste huilde vaak en was vaak wakker, maar er was geen enkel verband met luiers. Dochter zat gisteren al enige tijd rustig en volstrekt tevreden in haar wipstoeltje toen ik erachter kwam dat ze zich werkelijk geheel had ondergepoept. Ook haar laat een natte of vieze luier siberisch. Ik gebruik wel wegwerpluiers.

Zijn er eigenlijk wel baby's die het echt vervelend vinden als hun (wegwerp)luier nat is? Ik begin me zolangzamerhand af te vragen of het niet een fabeltje is...

Groeten

Temet

mijn zoon had heel erg last van zijn poepluiers. Altijd extreem huilen. Mijn jongste zoontje van 4,5 maand heeft het met te volle plasluiers. Hij vind het echt niet lekker, het zit hem echt in de weg. Als hij gepoept heeft gaat hij er wel gerust om slapen, maar wordt er wel eerder wakker van en 's nachts wordt hij er wakker van omdat het op een gegeven moment koud aanvoelt en daardoor voelt hij zich helemaal koud.

Agnet

Agnet

11-06-2009 om 11:18

Nee

Toen mijn oudste een jaar of 3 was had hij 's nachts nog een luier. Voor hij naar bed ging plaste hij braaf op de wc, hij ging op bed liggen, ik deed hem een luier om en nog voor ik de plakstrips dicht had plaste hij in zijn luier! Iedere avond opnieuw, ik vroeg dus waarom hij nou in zijn luier plaste, hij had toch net op de wc geplast? Zijn antwoord was: dan wordt mijn luier zo lekker warm. Dus mijn kind vond het helemaal niet erg, maar juist lekker. Maar goed, je stelt de vraag in babytijd en hij was natuurlijk al 3. Ik heb nooit gemerkt dat volle plasluiers huilen opleverde, wel poepluiers, maar echt niet altijd. Soms kwam ik na het middagslaapje hun kamer in en dan liep je echt tegen zo'n poepluchtmuur op. Hadden ze heerlijk in geslapen.

Hangt af van de leeftijd

volgens mij en hoe de huid is, hoe ouder ze worden hoe meer ze door krijgen. Mijn dochter wist altijd snel duidelijk te maken dat ze verschoond wilde worden, ze heeft eigenlijk altijd een droge huid gehad. En s'nachts moesten we dus ook verschonen.

Miep

Miep

11-06-2009 om 19:44

Ja, deze baby wel

Mijn oudste twee maakten zich nooit druk over vieze luiers, maar mijn derde (nu 7 weken) wel. Je merkt echt dat hij onrustig wordt/huilerig en dat verdwijnt direct nadat zijn luier gewisseld is.

Grappig, want ik geloofde er zelf ook nooit in dat kindjes zich daar wat van aantrokken!!

Jakiro

Jakiro

11-06-2009 om 21:05

Wat knap thein :)

Dat je van je zoontje van 4,5 maand weet dat hij zich helemaal koud voelt omdat z'n poep koud aanvoelt.
Poep in de luier blijft gewoon op huidtemperatuur, zolang de isolatie van de luier er om heen zit.
Steek voor de gein maar eens een thermometer in een luier vol met poep als die net van een slapend kind af komt. Ik denk dat het niet kouder is dan 35 graden.
En verder, mijn kinderen werden alleen wakker van een poepluier als hun billen inmiddels rood waren en dus blijkbaar pijn deden. Plasluiers zijn ze nog nooit wakker van geworden (ook degene niet die inmiddels al 12 is en toen waren de luiers helemaal "slecht")
Jakir0

Ok zou het anders formuleren

Ik VERMOED dat hij wakker wordt van zijn poepluier, omdat meneer overal KOUD aanvoelt, zijn handen,voeten, lichaam en gezicht.
Overigens mijn zoontje van 2,5 slaapt ook wel door met zijn poepluier, maar wordt wel vroeg in de ochtend wakker
Maar goed lees dat jij meer ervaring hebt, dus je zal het wel beter weten.:)

Malihu

Malihu

14-06-2009 om 16:42

Proef op de som

Naar aanleiding van dit draadje een pak Pampers gekocht, omdat onze zoon van ruim 2 maanden nog niet doorslaapt. En ik het idee had dat hij niet echt wakker werd van de honger 's nachts. Tot nu toe meldde hij zich elke nacht om 5.00u.

Afgelopen nacht een Pamper baby dry omgedaan (die van die 12 uur droogheids-garantie) en wat denk je?! Doorgeslapen tot 7.15u vanmorgen!!!!!!!!! Alleen rond 5.45u een paar tel gejengeld (niet eens echt huilen) en weer in slaap gevallen. Het zou natuurlijk toeval kunnen zijn, maar ik vind dit toch wel erg frappant!

Ik ben benieuwd

Malihu, wil je je alsjeblieft over een week nog eens melden? Je begrijpt dat ik onmiddellijk een pak Pampers ga aanschaffen als je over een week nog steeds zulke resultaten bereikt. En dat met een kind van 2 maanden!

Eerlijk gezegd vermoed ik dat het toeval is, maar ik hoop van harte dat ik ongelijk heb, dan snel ik naar de drogist! Laat je het nog even weten?

Groeten,

Temet

Goh

baby dry is dus iets anders dan de andere pampers ?

hout anne

hout anne

16-06-2009 om 13:04

Geen sjoege

Mijn zoon geeft ook geen sjoege als zijn luier vol zit. Poep/ plas, het maakt allemaal niet uit.
Ik gebruik wle al vanaf het begin af aan pampers, vooral voor het eigen gemak, want hij plast 'snachts zoveel dat zelfs de pampers wel eens doorlekte (dan liep het er aan de achterkant gewoon uit). Pampers gebeld natuurlijk, ivm de 'droogheidsgarantie' en zij raadden mij aan om een stap groter te gaan en ja hoor, weer volledig droog daarna.
Zelf heeft hij er totaal geen last van, al lijkt het wel opgelucht als ik 'sochtends zijn luier afpel!

Op het KDV gebruiken ze luiers van de etos en daar heeft hij verder geen problemen mee, maar ik heb het idee dat zij wel iets vaker verschonen op een dag (ik heb 5 vaste momenten en evt. een poepluier tussendoor)

Malihu

Malihu

25-06-2009 om 15:15

Terug van vakantie

Helaas gingen we na die ene nacht op vakantie en moesten we een nacht in de auto doorbrengen, waardoor het 'doorslaapritme' weer van slag was. Toch lijkt hij met de Pampers steeds vaker/langer door te blijven slapen. Eergister zelfs tot 8 uur 's ochtends, maar daarna dus weer een nacht in de auto i.v.m. terugreis. Ben benieuwd hoe het slapen vanaf nu zal gaan. Misschien was het met de Pampers toeval uiteraard, maar dan ben ik toch te bijgelovig en blijf dus voor 's nachts nu wel de Pampers gebruiken :-)

Ik houd jullie op de hoogte!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.