Babytijd Babytijd

Babytijd

Huilende baby

hallo,
Mijn zoontje is bijna 15 weken. De eerste maanden werd hij snachts wakker voor een voeding en ging daarna weer slapen. vorige week sliep hij ineens door van 23.00 tot een uur of 7. Heerlijk! Tot hij ziek werd. Hij heeft buikgriep gehad en is nu nog verkouden. Hij is al een week snachts aan het spoken. Dat begint met huilen in zijn slaap vanaf een uur of 2 en dan gaat het van kwaad tot erger. Normaal gesproken helpt een speen nog wel maar die gooit hij, ondanks een duidelijk zuigreflex, er steeds uit. Een beetje water drinken helpt niet. Dus nu geef ik hem een half flesje ( 80 ml met 3 scheppen voeding). Dit helpt soms maar voor hij weer slaapt ben ik weer een uur verder.
Vandaag heeft hij ineens het zelfde als vannacht niet willen slapen en na een klein flesje uiteindelijk toch weer in slaap vallen.
Zit een beetje met mijn handen in het haar. Heeft iemand tips voor mij.
Ik heb overigens niet het idee dat hij oorontsteking heeft. De dokter kon maandag niets vinden.

dc

dc

17-12-2010 om 15:46

Geen tips

De eerste 3 jaar van het leven van een kind zul je geregeld aan het nachtbraken zijn. Slapen ze eindelijk door (bij mij pas bij 7 mnd), dan heb je weer een tandje dat doorkomt, of veel honger door een groeispurt, of nachtmerries, of verkouden.

Mijn oudste is nu bijna 5 en veel aan het hoesten, daar ben ik vanacht ook 3 keer voor uit geweest.

Mijn tip is dus, rusten wanneer je kunt, op tijd je bed in, en je er maar bij neerleggen. En een beetje paracetamol, voor het geval dat het helpt kun je natuurlijk proberen.

sidneysheldon

sidneysheldon

17-12-2010 om 20:27

Na een buikgriep kan het best zijn dat je zoontje nu aan het "inhalen" is, dus dat hij weer wat meer voeding wil. Het kan ook nog een combinatie met een groeispurt zijn (zo rond de 3 maanden)
Mijn zoontje is ook 15 weken maar komt nog elke nacht voor zijn (borst)voeding. En ja, er hoeft maar iets te gebeuren en je zit weer snachts op, ik heb nu 4 kinderen en het is altijd wel wat, vooral met verkoudheden, griepjes, etc etc.
En je hebt ook best kans dat het ineens over een paar dagen weer een stuk beter gaat!

liora

liora

17-12-2010 om 22:09

Neus

Hoi,

Mijn zoontje kan erg veel last ervan hebben als zijn neus dicht zit. Wat je kunt doen: sprayen met zoutoplossing, ui doorgesneden op een bordje naast zijn bed en baby luuf helpt ook. Die combi kam verlichting geven.

Verder onderschrijf ik wat de collega's zeggen, er is altijd wat.

Liora

Reactie op reacties

goeiemorgen,

dank je wel voor de reacties.

Weet je, het gaat er niet om dat ik vind dat hij door moet slapen hoor, als zou een nachtje lekker slapen heel fijn zijn.., maar ik vind het zo vervelend voor mijn zoontje dat hij zo moet huilen steeds en er niet zo veel is wat ik kan doen om hem te troosten anders dan een aai over zijn bol en een speentje geven. Ik herken ondertussen wel zijn huiltje als hij honger heeft en die hoor ik eigenlijk bijna niet 's nachts. (op vannacht na)Dus een flesje geven ben ik dan ook voorzichtig mee omdat ik hem daar ook niet aan wil laten wennen als hij het eigenlijk niet echt nodig heeft. Zelfde geldt eigenlijk voor het speentje. Krijg een beetje het idee dat de speen helpt bij zijn zuigbehoefte maar zodra die uitvalt hij weer verdrietig wordt.
Wat ik nu doe is het volgende:
- Rond 2 uur begint hij te huilen.
- we laten hem heel even huilen
- als het niet minder wordt geven we hem een speen en een aai over de bol
- als het na een uur nog niet over is, beetje lauw water en dan de speen
- soms geven we een klein flesje, als hij dat nodig heeft. Dat huilt hij altijd nog even door maar valt uiteindelijk in slaap.
- En soms valt hij ineens toch weer in slaap. (dan zijn we zo'n 2 uur verder.)
- dan wordt hij meestal nog een paar keer wakker maar het hele harde huilen is dan opgehouden.

Ben ik dan nu toch te veel in de weer met die speen, of moet ik hem toch sneller de fles geven? Ik wil hem zo graag helpen maar ik weet op dit moment even niet wat ik nog meer kan doen.

Overdag slaapt hij trouwens wel prima. En hij is heel vrolijk, lief en knuffelig. Ik vraag me dus ook af of hij er zelf echt last van heeft.

Herkend iemand dit en is er iemand die een oplossing heeft gevonden wat ik ook eens kan uitproberen.

Groet.

liora

liora

20-12-2010 om 20:37

Fles

Hoi,

Met 15 weken lijkt mij een nachtvoeding echt nog heel normaal!

Dus ik zou meteen de fles geven. Zo is het voor jullie toch ook slopend?

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

sidneysheldon

sidneysheldon

20-12-2010 om 21:25

Honger

als ik je verhaal zo lees heeft je kindje gewoon honger. Ik vind het eigenlijk erg dat je zolang wacht voordat je wat geeft, of tot dat hij dan van uitputting van het huilen weer in slaap valt. dat kan toch niet de bedoeling zijn!
het is echt een hele normale leeftijd om voeding te krijgen snachts hoor!

Sidneysheldon

Ik schrik een beetje van je reactie!Het geeft me het gevoel een slechte moeder te zijn. Ik dacht dat dit forum was bedoeld om ervaringen uit te wisselen. Dit is mijn eerste kind en wat voor jouw misschien ondertussen gesneden koek is, is voor mij nog niet zo. Ik ben gewoon aan het zoeken.
Zoals ik in de vorige reactie al schreef: ik laat mijn kind niet net zo lang huilen tot hij uitgeput in slaap valt. En ik geeft hem echt wel een fles als ik het idee heb dat hij honger heeft. En ja, ik troost hem als hij heel erg huilt! Ik ken mijn kind ondertussen goed genoeg om te weten wanneer hij honger heeft en ik laat hem dan niet huilen.
Ik waardeer het dat je reageert maar ik heb denk ik meer aan tips.

joep

joep

20-12-2010 om 22:22

Sas

Ik heb zelf ook lang gezocht wat nou het handigst is. Bijna iedereen denk ik. Bij mijn 1e was ik nogal bang voor wiegedood, dus ik legde hem niet al te ver onder een niet al te dikke deken in een niet al te warme kamer. Om de haverklap wakker dus. Daarnaast gaf ik bv en aan het einde van de dag zo moe, dat er niet veel te borstvoeden viel, ook ieder uur honger dus.
Met mijn tweede heb ik de cv hoger aangedaan en meer dekens en echt eronder,tot de kin, met beide armen strak naast het lijf en dan een speen in. Ook lang geborstvoed, ,maar wel vanaf een maand of 3 een fles voor het slapen gaan, met wakker maken om 11 uur. Daarna eigenlijk altijd doorgeslapen, terwijl mijn oudste dat pas ging doen vanaf dat hij in een groot bed ging.
Zoiets zou jij ook kunnen proberen, op een laat tijdstip eens extra voeden, of met de voedingen zo schuiven dat je later uitkomt.
Ik denk verder voor jou sas dat het belangrijkste is: snel weer terug en verder slapen! Bij het eerste kermpje meteen de speen gaan brengen, helpt het niet, dan meteen een fles maken.

O ja lekker strak onderdekken ging in een spijlenbed niet zo goed, ik heb de mijne ook lang in het campingbed gehad,dan liggen ze veel steviger. Dat is ook handig straks als hij echt liefhebber wordt van de speen, dan kan hij hem zelf pakken.
Beetje warrig verhaal, maar ik denk: misschien biedt het nog perspectief voor straks.
Gr joep

Dank je wel

Hoi Joep,
Dank je voor je reactie. Hier kan ik wel wat mee!
We geven nu de laatste fles rond 23.00. In totaal heeft hij dan die dag 5 keer een fles van 200 ml (incl voeding) gehad. Omdat het aangeraden wordt niet boven een bepaalde hoeveelheid voeding te gaan, geven we dan dus snachts een half flesje. Ik ga het vannacht een keer proberen zoals je aangeeft,eerst meteen een speen en anders flesje. Ook strakker instoppen en de verwarming iet hoger zetten lijkt me een goed plan. Ik had al een deken extra gedaan, maar het valt te proberen.

Ben benieuwd! nogmaals dank.

Groet,
Sas

dc

dc

21-12-2010 om 10:58

Inderdaad

Oppassen dat je niet teveel melk geeft. Dat kan schadelijk zijn.

Enne, je kunt eventueel proberen samen te slapen. Vond ik altijd prettig, en de baby sliep dan beter door. (al gaf ik bv, dus ik wist niet altijd meer wanneer ik nou gevoed had of niet).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.