Babytijd Babytijd

Babytijd

Dees 68

Dees 68

23-11-2008 om 17:43

Hypo-allergeendieet

Ik heb het idee dat mijn zoontje van bijna 8 weken negatief reageert op de koemelkeiwitten die hij via de borstvoeding binnenkrijgt. Sinds ik namelijk gestopt ben met het gebruiken van producten waar overduidelijk koemelkeiwit in zit, spuugt hij veel minder en heeft hij veel minder last van krampjes.

Nadeel is echter wel dat ik nu na een paar weken begin te merken dat ik minder "kalk" binnen krijg. Mijn nagels breken namelijk al af als ik er bij wijze van spreken alleen maar naar kijk. En ik kan me dus zo voorstellen dat ik momenteel dus een beetje roofbouw pleeg op mijn lichaam.

Ik had daarom dus graag tips gehad. En dan bedoel ik zowel tips mbt producten die ik moet laten staan als mbt producten waarmee ik kan compenseren.
Zo heb ik bijvoorbeeld ooit ergens gehoord dat geitenmelk vaak minder klachten veroorzaakt, en dat bepaalde soorten yoghurt ook zonder al te veel problemen gebruikt kunnen worden bij een koemelkintolerantie. Klopt dit?

Wie helpt mij op weg?

Puck2

Puck2

23-11-2008 om 19:08

Dietiste

Als ik jou was zou ik een afspraak maken met een diëtiste om je op weg te helpen. Aangezuurde melkprodukten kunnen soms minder allergische reakties opleveren als er sprake is van een koemelkeiwitALLERGIE omdat de eiwitten daarin al in kleinere stukjes zijn verdeeld. Als je nagels nu aan de toppen afbreken dan kan dat niet komen van je huidige dieet, want dat stukje nagel is al veel langer aanwezig. Maar het kan wel dat tijdens de zwangerschap en de tijd daarna je een flinke aanslag hebt gepleegd op je lichaam. Je hebt tenslotte een topprestatie neergezet. Als je het idee hebt dat je voedingsstoffen te kort komt kun je natuurlijk een voedingssupplement gaan gebruiken, maar om een evenwichtige voeding te krijgen is toch de diëtiste iemand die je daarbij kan helpen.

Rembrand

Rembrand

23-11-2008 om 19:29

Leesvoer.

Meer over allergie en borstvoeding kan je lezen op www.borstvoeding.com
Na twee hypo-allergeen dieet is het wel belangrijk om calciumvervangenende produkten te eten of calciumsuplementen.

Linda99

Linda99

23-11-2008 om 21:22

Diëtist

Wat Puck al zegt, gewoon even langs een diëtist. Zelf gaan experimenteren is niet zo heel erg handig.

Zelf heb ik tijdens de bv calcium tabletten met magnesium en zink geslikt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.