Babytijd Babytijd

Babytijd

Hypoallergene melk na borstvoeding: wel of niet zinvol

Mijn zoontje is nu bijna 6,5 maand en krijgt nog volledige borstvoeding. Ik ben vorige week weer begonnen met werken en merk nu dat ik de melk voor het kdv niet bijelkaar gekolfd krijg. Ik kom steeds structureel wat tekort en de voorraad in de vriezer begint te slinken. Ik wil dus wat poedermelk achter de hand hebben om mee te geven naar het kdv.

Bij het consultatiebureau waar we vorige week waren, raadden ze hypoallergene melk aan als opvolgmelk na de borstvoeding omdat dit de kans op het oplopen van een koemelkallergie verkleint.

Er is bij mijn zoontje geen verdenking van een koemelk- of voedselallergie, maar ik moet er wel bij zeggen dat zijn grote broer wel een KME-allergie had en tot hij twee jaar was Nutrilon Pepti heeft gehad (hij is er nu gelukkig overheen). Is het nu inderdaad het beste om hypo-allergene voeding te geven?

Chris

MariaV

MariaV

12-02-2009 om 14:19

Ik heb het wel gedaan

De titel zegt genoeg. Bij ons was het eenzelfde achtergrond. Grote broer had KMA, kleine zus heeft na ruim 1 jaar bv HA poedermelk gekregen. De kans op KMA is veel groter als een broer of zus het al heeft. En baat het niet, dan schaadt het ook niet. Zusje heeft overigens nooit KMA ontwikkeld, wel andere overgevoeligheden, zoals voor chocolade en tomaat. Hopelijk hebben we met die melk toch iets goed gedaan. Grote broer lust trouwens nog steeds geen melk (in pure vorm dan) maar zusje is er dol op.
Maria

Rembrand

Rembrand

13-02-2009 om 08:50

Genoeg kolven.

Hoi Chris,
Meer vrouwen merken dat ze regelmatig wat melk tekort komen. Wellicht helpt het als je een extra kolfbeurt op je werk inlast ? Het is toch vaak zo dat je drie keer kolft voor twee voedingen. Een dubbele electrische kolf geeft vaak een betere opbrengst en tijdswinst ( twee borsten in de tijd van één ;-))
Meer tips over genoeg melk kolven kan je vinden op www.borstvoeding.com
Groetjes M.

Zelf uitgevonden op bv forum

Ik ging ook naar een consultatiebureau waar ze niet echt ingesteld waren op het stimuleren van BV. ( na een half jaar zei de arts zelfs dat ik moest stoppen met de nachtvoeding , zowiezo was ze verbaast dat ik nog borstvoedde..)

Via het BV forum hoorde ik over synthocinon-neusspray. Dat stimuleert de toeschietreflex. Sinds die tijd ging het kolven een stuk beter.Ik heb overigens verder ook veel aan het forum gehad.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.