Babytijd Babytijd

Babytijd

Pookie

Pookie

27-04-2009 om 11:17

Ik heb nog steeds melk?

Mijn zoontje is 3,5 week oud, en krijgt vanaf zijn geboorte flesvoeding. Ik heb in de kraamweek enorme last gehad van stuwing en toeschietreflexen. Maar inmiddels is alles weer redelijk 'normaal'; er komt alleen nog steeds melk uit mijn borsten als ik onder de douche sta. Heb af en toe ook nog pijnlijke scheuten door mijn tepels, met name als beebje huilt. Is dit normaal?? Tot hoe lang duurt dat? Dacht dat het na een week of 2 toch wel over zou moeten zijn.

Klinkt normaal

maar hoe lang het kan duren, geen idee. Je lichaam probeert waarschijnlijk een poosje vol te houden te doen waarvoor het gemaakt is. (niet bedoeld als commentaar dat je geen borstvoeding geeft hoor) Ik heb wel eens gehoord van mensen die 2 jaar nadat ze gestopt waren met borstvoeding nog een klein beetje melk uit hun borsten konden knijpen, maar zo lang zal het wel niet duren bij jou.
Die pijnlijke scheuten in je tepels zijn het toeschietreflex, waarvan de melk makkelijker gaat stromen (of spuiten, in mijn geval ;-). Gebeurt inderdaad vaak bij babygehuil, ook van andermans baby's.

Vriendin

Een vriendin van mij met een dochter net zo oud als Ayden = 8 maand. Heeft nu nog steeds dat er melk uit haar borsten komt. Dus het kan nog wel even duren. Als je baby ontstoken oogjes heeft of verkouden is is bv daar heel goed tegen, steriliseerd namelijk. Misschien kun je de drupjes daarvoor gebruiken, is het ook nog functioneel. Maar kan ook zijn dat je het daarmee in stand houd....dat zal je bedoeling niet zijn denk ik. Maar ik dacht geef je de tip wel even.

Kan nog wel een paar maanden duren

Dat lekken en toeschieten kan nog wel een paar maanden duren hoor. Is niet ernstig, het is een veiligheidsmechanisme dat moeder natuur heeft ingebouwd: zodra het nodig is kan je kindje gewoon aan de borst.

Bijna 7 weken

Ik ben bijna 7 weken geleden bevallen en heb ook vanaf het begin FV gegeven. Maar ik heb ook nog steeds melk en op het moment dat mijn zoontje begint te huilen schiet de melk ook nog steeds toe.
Bij de andere 3 had ik dit niet trouwens, maar ik ga er van uit dat het vanzelf over gaat.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.