Babytijd Babytijd

Babytijd

Sunja

Sunja

19-04-2009 om 22:59

In 1 keer stoppen met borstvoeding

Hai, ik ben nu ineens gestopt met borstvoeding omdat het verwarrend bleek voor mijn zoontje wanneer hij wel en niet mocht drinken (ik was eigenlijk langzaam aan het afbouwen). Hij werd er huilerig van en nu ik helemaal ben opgehouden gaat het veel beter dus ik denk dat het echt daardoor kwam (hij heeft al zijn hele 11 maanden lang behoefte aan duidelijkheid en structuur :-)) Ik weet niet hoeveel mijn zoontje precies nog dronk op een dag (meestal een keer of 3) omdat ik al heel lang niet meer kolf, maar gezien hij verder gewoon mee-eet etc. is het waarschijnlijk niet heel erg veel. Weet iemand of ik dan nu moet kolven of kan ik het gewoon op zijn beloop laten en wordt die opgehoopte melk dan gewoon afgevoerd?

Raar

Als je afbouwt en je geeft vaste momenten en plekken aan voor wanneer je voedt, dan is het helemaal niet verwarrend voor een kind, maar juist duidelijk.

Borstvoeding geeft kinderen vertrouwen en een vaste basis. Door zo abrupt te stoppen zaag je de poten onder de stoel van een kind weg.

Ik zou dus gewoon weer aanleggen, het liefste gewoon op verzoek, dat is het beste voor een baby die nog zo jong is. En wil je dat niet, pak dan vaste momenten en een vaste plek, bijvoorbeeld de slaapkamer of zo.

Sunja

Sunja

20-04-2009 om 00:28

Dirksmama

Punt is niet dat ik weer aan ga leggen, ik ben gestopt en hou dat zo. Een baby van 11 maanden is bijna een dreumes en dan officieel geen 'zuigeling' meer dus is hij ook niet meer 'zo jong' in die zin. Ik vind bijna een jaar bv genoeg en heb daar zo mijn redenen voor. Eigenlijk heb ik ook geen zin in dat gedoe over die stoelpoten, maar ik snap dat ik dat over mezelf heenroep bij een vraag op een forum. Ik wil alleen graag weten of ik niet een borstonsteking krijg ofzo, bij abrupt stoppen na 11 maanden (en nog een keertje of 3 voeden per dag)

dc

dc

20-04-2009 om 06:39

Mogelijk

ik voed nog twee keer per dag, en dat sinds ik weer werk vanaf 6 maanden (hij is nu 14mnd). Maar een maand geleden had ik toch een borstontsteking. Ik zou dus inderdaad maar gaan kolven en langszaam afbouwen.

Hangt van je borsten af

Hallo Sunja,
Of je last krijgt van je borsten en kans hebt op borstvoeding is niet bij voorbaad te zeggen. Zelf heb ik hele flexiebele borsten en kon toen de jongste twee was zo een week weg zonder af te hoeven kolven en de borstvoeding daarna weer oppakken. Andere vrouwen krijgen gelijk harde schijven als ze maar één voeding overslaan.
Ik zou zeggen hou het gewoon in de gaten en ga alleen wel direkt afkolven als je het idee krijgt dat je borsten op springen staan of als je harde plekken voelt.
De afgekolfde melk kun je natuurlijk wel prima aan je zoontje geven in een (tuit)beker.
Groetjes Jessicah

Rembrand

Rembrand

20-04-2009 om 08:42

Sunja.

Voor sommige vrouwen kan het te abrupt zijn om van ongeveer drie voedingen naar nul te gaan ( zoals Jessicah al zegt ) en voor anderen niet. Het kan best zijn dat je nu toch al wel een stuwingsgevoel hebt. Je kan dan een beetje kolven zodat het niet meer onaangenaam voelt. Als het volle-borsten-gevoel wel meevalt kan je kijken of je het zonder kolven gaat redden. De melk die nog in je borsten zit word weer opgenomen in je lichaam en de melk dikt dus langszaam in, en verdwijnt.
Je melkklieren blijven overigens nog een korte periode in verhoogde staat van paraatheid zodat je het voeden toch weer op kunt pakken zonder al teveel problemen. Wellicht kan je zoontje wel een ochtend en een avondvoeding ( voor het naar bed gaan ) krijgen zonder dat hij in de war raakt. Met twee voedingen krijgt hij nog alle antistoffen mee die hij voorheen verspreid over de dag kreeg en heeft hij bijna geen andere melk nodig.
M.

Asa Torell

Asa Torell

20-04-2009 om 12:35

Hier wel gekolfd

Na het stoppen heb ik in de 1e week nog 2 x gekolfd om de spanning van de borsten af te halen. Dat bleek genoeg. De tweede keer was ik wel eerst in bad geweest om de borst alvast wat zachter te maken. Kortom ik sluit me aan bij de anderen: afwachten of je borsten gespannen worden en zoja, dan wel een keertje kolven.

Sunja

Sunja

20-04-2009 om 22:32

Dankjewel

Haa, dank voor de reacties. Ik heb inmiddels toch maar even gekolfd vanmorgen (sinds zaterdagavond geen bv meer gegeven) omdat ze inderdaad op springen stonden! Mijn kereltje daarentegen had ik protest van verwacht maar doet het heel erg goed, gaat probleemloos slapen etc. Beter zelfs dan een paar dagen geleden toen ik nog bv gaf... Ineens slaapt hij ook de hele nacht door, pff. Ik lijk er dus zelf meer moeite mee te hebben dan hij! En nee, ik ga het niet weer oppakken tenzij onze droom in vervulling gaat - maar daar gaan de nodige hormoonkuren aan vooraf en daarom wil ik nu echt stoppen (want dat is hoe dan ook niet gezond voor mijn mannetje, liever een beker koemelk)

Daar over zijn de meningen erg verdeeld hoor

Of je wel of niet borstvoeding kunt geven tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling, daarover verschillen de meningen enorm. De norm in Nederland is inderdaad stoppen met bv, en als je je daar goed bij voelt moet je dat doen.
Maar in andere plaatsen van de wereld zijn de normen anders.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.