Babytijd Babytijd

Babytijd

In leuven geweest [schisisteam]

Gisteren zijn mijn man, dochter en ik naar Leuven geweest voor een eerste gesprek met de verschillende disciplines van het schisisteam. We hebben er beiden een heel goed gevoel over (of Kiki dat ook heeft weten we niet, ze sliep als een roosje;-).
Er is ons door een professor haarfijn uitgelegd wat Kiki heeft (niet heeft) en wat daar aan gedaan zal worden tijdens de operatie die over een jaar plaats zal gaan vinden. Heel heldere uitleg middels een powerpoint. Vervolgens hebben we gesproken met de logopediste, orthodontiste en psycholoog. De logopediste had wat goede voedingstips en tips ivm met praten op de lange termijn en het gebruik van tong en verhemelte daarbij. Heel praktisch!
De psycholoog zei iets dat me lang bij zal blijven. Ik vertelde dat ik me schuldig voelde omdat Kiki toch in mijn buik gegroeid is en dat dus niet helemaal goed gegaan is. Allereerst vertelde ze dat het pure pech is en ik daar absoluut niets aan kan doen. Vervolgens drukte ze me op het hart dat Kiki er op dit moment geen enkele last van ondervind en dat dat ook mijn uitgangspunt moet zijn: heeft Kiki er last van? Zo ja, hoe kan ik haar last verlichten en vervolgens samen met haar genieten? Zo nee, geniet direct van haar! Ik vond dat heel mooi gezegd.
Toen ik gisterenavond in gesprek was met iemand en ik vertelde over mijn schuldgevoelens en daarbij benoemde dat er mensen zijn die nergens rekening mee houden tijdens de zwangerschap: drinken, roken, geen foliumzuur etc. etc. gezonde kinderen krijgen en ik een kindje met een schisis krijg. Als reactie zei de persoon: ik ben blij dat Kiki met haar schisis bij jou geboren is, daar is ze in ieder geval in goede handen. Ik moest dat beamen, bij mij (ons) is ze in zeer goede handen!
Ik zal haar zo goed mogelijk begeleiden in deze weg en haar al mijn liefde en aandacht geven die ze nodig heeft om als een volwaardig, gelukkig en blij mens groot te kunnen worden!

Massi Nissa

Massi Nissa

31-05-2011 om 16:00

Regien

Wat een weloverwogen bericht, en dat voor iemand die net bevallen is! Bij mij kwam er de eerste weken weinig meer uit dan onsamenhangend geprevel. Je hebt alles heel goed op een rijtje, hoor, en ik wens jou, je man en je dochter een heerlijk babyjaar toe.
Enne, stop al je schuldgevoelens in een potje, schroef het deksel dicht en begraaf het potje ergens achterin de tuin. Weg ermee.
Groetjes
Massi

Wat ik zo knap vind

Wat ik zo knap vind, Regien, is hoe ontspannen je in je berichtjes overkomt sinds de bevalling. Voor de bevalling leek je wel bij alles wolven en beren op de weg te zien, zorgen hier, zorgen daar, en nu... Kennelijk een loodzware bevalling achter de rug en dan ook nog een kind met een lichamelijk probleem dat weliswaar te verhelpen is maar toch wel jarenlang gedokter zal betekenen, maar je bent in je berichtjes werkelijk de rust zelve.

Ik was na de geboorte van nr 1 geloof ik een lichamelijk en geestelijk wrak, en dan had ik nog wel een tamelijk ongecompliceerde bevalling en een kind zonder medische toestanden ... Kortom: ik vind het reuzeknap/

Groeten,

Temet

Eens met temet

Ik ben het helemaal eens met Temet. Ik vind het mooi Regien dat je zo enorm kunt genieten van je meisje en zo je weg kunt vinden in deze medisch onzekere periode. Ik wens jullie heel veel mooie momenten (oh, straks het eerste lachje, het grijpen naar speelgoed, het herkennen van je gezicht... Er komen zoveel mooie momenten voor jullie aan!)

Maanve

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Regien

Regien

01-06-2011 om 09:53 Topicstarter

Zin!

Dank jullie voor de complimenten! Gisteren heb ik mijn eerste huilbui gehad (zie hierboven) hahahaha! Dus toch een geestelijk wrak;-)
Ik heb zoveel zin in de mooie momenten die nog allemaal komen gaan!!!!! Kan bijna niet wachten!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.