Het forum van Ouders.nl is een online community waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven.
09-09-2010 om 22:46
Ik ben, ondanks dat dit ons tweede kind is, niet bekend met ingevroren voeding verwarmen. Bij de eerste was het altijd rapley met ons mee. Nu heb ik toch een aantal geprakte prutjes igevroren voor het gemak. Maar hoe maak ik het klaar? Langzaam ontdooien en dan een beetje verwarmen in de magnetron? Of moet je ontdooid eten altijd door en door verwarmen? (dat dacht ik ooit ergens gelezen te hebben) Maar goed, het gemak is dan ook ver te zoeken... Want dan moet het toch ook weer afkoelen, heb ik in die tijd toch al lang een aardappeltje en verse groenten gekookt!?!?
Eef
10-09-2010 om 09:12
Snel afkoelen kan best
Ik neem het niet zo nauw, maar gemagnetronneerde prakjes worden toch snel veel te heet. Toch kan je het best snel laten afkoelen als je het uit het bakje haalt waar je het in verwarmd had en in een nieuw bakje van aardewerk, glas of metaal doet. En dan flink roeren. Doordat je een kleine hoeveelheid eten in een koud bakje doet koelt het best snel af (desnoods per hapje nog even blazen). Dat gaat echt sneller dan vers koken.
Groeten,
Temet