Babytijd Babytijd

Babytijd

Je kind huilt bij het afzetten op de creche

Het was vandaag weer dikke tranen toen ik dochterje (1) afzette op de creche. Ik vind het zo moeilijk om al die kleintjes bij elkaar te zien en dat huilen zo aanstekelijk werkt; binnen 1 minuut huilen er nog 5 mee. Wie voelt zich ook zo 'slecht' als je kindje zijn armpjes naar je uitstrekt op het moment dat je al bij de deur staat? snif snif

Zwelgje

"Wie voelt zich ook zo 'slecht' als je kindje zijn armpjes naar je uitstrekt op het moment dat je al bij de deur staat?"

Wie niet? Leuk is anders.

Hier had dochter een terugval na de vakantie (ze is nu anderhalf), en toen hebben we een paar weken gehuil bij het afscheid gehad. Wat mij hielp was dat ik op een gegeven moment hoorde dat het huilen was gestopt vrij snel nadat ik de deur van de groepsruimte achter me had dichtgetrokken (ik moet dan nog een trap af en beneden mijn schoenen weer aandoen - toen de tweede schoen aanhad was het huilen gestopt).

Bij dochter helpt het trouwens als iemand een boekje met haar gaat lezen, dat vindt ze leuk. Dus als dochter een beenhangmoment heeft vraag ik altijd aan de leidster of ze misschien een boekje hebben, dat helpt vaak wel.

Groeten

Temet

Mayte*

Mayte*

17-09-2010 om 12:35

Ja verschrikkelijk

vind ik dat moment. Ik fiets dan ook met een baksteen in mijn maag naar mijn werk en bedenk me dan dat er vast veel meer moeders zo de ochtend opstarten. Gelukkig ging het hier deze week iets beter. Inderdaad, net als bij Temet was hij al stil toen ik op de gang nog even met een leidster sprak. Bovendien haal ik wel altijd een heel blij jongetje op van de opvang. Het is alleen dat moment van scheiden dat ons allebei moeite kost.

Zwelgje

Zwelgje

17-09-2010 om 13:04 Topicstarter

Mayte

Het gekke is, dat dochtertje ook bij het ophalen weer in tranen uitbarst. Is dat een teken dat ze het daar daadwerkelijk niet leuk vindt? Gisteren bijvoorbeeld, ze was aan het spelen en toen ze mij zag, liet ze haar speelgoedje vallen, kroop naar me toe en begon hartverscheurend te huilen, ging op 'r buikje liggen met haar gezichtje naar beneden, alsof ze net de finish-streep van de marathon niet kon halen (lol) Is dit nou normaal?
Zoon (nu 5) heeft namelijk nooit gehuild bij het afzetten en ophalen dus dit vind ik erg moeilijk om aan te zien.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

17-09-2010 om 15:06

Ahh

Dat doet mijn zoontje ook wel eens, in huilen uitbarsten als hij mij ziet. Volgens mij is dat gewoon van opluchting, dat hij zich niet meer groot hoeft te houden ofzo.

dc

dc

17-09-2010 om 17:51

Pff

Ik bracht mijn kindje naar een oppas, en rond die leeftijd ook vaak tranen met tuiten. De oppas vertelde me dat het over was zodra de deur dicht was. Eens buiten blijven luisteren, en ja hoor, gelijk over.

Krokodillentranen noem ik dat!

elsje78

elsje78

20-09-2010 om 21:40

Zwelgje, dc

Hier heeft jongste het ook als ik wegga, duurt ook niet lang en hij gaat ook huilen als ik kom halen, maar dan omdat hij snel naar me toe wil. In mijn armen is het over. Dat doet hij ook bij oma/opa/papa als ik erbij ben, beetje een mama fase...

Maar dc hier zijn het echt geen krokodillentranen, dochter van 4 vindt het afscheid ook heel lastig, eerste 2 weken enorm gehuild op school als ik weg ging en nu gaat het goed, maar ze vindt het nog wel veel allemaal. Het is gewoon even verdriet van het afscheid, ze vindt school dus veel en intensief en zou dan het liefst weer met mij naar huis gaan...

Neemt niet weg dat je moet proberen duidelijk en kort afscheid te nemen en dan ook echt te gaan. Maar toen oudste naar school was ben ik in een week 3 kilo afgevallen zo erg vond ik het.
Ze huilde op de creche ook tussen 1 en 2,5 jaar maar dat was maar 1 dag in de week, school is veel vaker en dat vond ik lastig

groetjes

dc

dc

28-09-2010 om 10:39

Afscheid

"Neemt niet weg dat je moet proberen duidelijk en kort afscheid te nemen en dan ook echt te gaan. "

Dat hangt van het kind af. Mijn oudste vond het fijn als ik 5 minuten bleef, heel veel knuffelde, en op een gegeven moment vond hij het dan genoeg en voelde hij zich thuis. Als ik gelijk weg wilde was het huilen, zo niet.

De jongste gaat daarentegen steeds meer claimen als ik langer blijf, en daar moet ik het echt kort en krachtig houden.

elsje78

elsje78

28-09-2010 om 22:23

Had moeten zijn dat IK moet proberen enz enz

werkt hier het beste, maar hoeft natuurlijk niet voor iedereen te gelden

groetjes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.