Babytijd Babytijd

Babytijd

Kiki!

Hallo dames!
Wat is het rustig hier, geen nieuws, goed nieuws zal ik maar denken:-). Hier gaat het in ieder geval heel goed! Kiki is vandaag precies 8 weken oud, groeit als kool en is heel tevreden. Ze lacht, volgt met haar ogen en begint wat te brabbelen, heerlijk om te zien!! Ik vind het alleen maar leuker en leuker worden!
Hoe gaat het met jullie en jullie kroost??
Groetjes, Regien

Massi Nissa

Massi Nissa

13-07-2011 om 11:28

Regien

Wat leuk om te lezen dat het zo goed gaat met Kiki. Dan gaat het vast ook heel goed met jou ;-). Ja, het wordt eigenlijk steeds leuker, zo'n baby - al wil je elke fase ook weer vasthouden, het gaat veel te snel.
Onze zoon groeit ook hard (nu bijna vier maanden en maat 74/80, pfff). Hij is erg vrolijk, maar ook driftig - een mannetje dat iedereen bezighoudt. Ik geniet met volle teugen van hem.
Groetjes
Massi
Groetjes
Massi

dc

dc

13-07-2011 om 21:16

Goed

Mijn meisje is echt superlief en echt heel makkelijk. Ik denk dat het echt even slikken zou zijn geweest als ik eerst zo'n baby had gehad en dan de jongens. Het is goed om zo!

Ik leg haar op bed, ze glimlacht en gaat slapen. Als ze echt boos is, dan doet ze iets van "wjoau", en dan weet ik dat ik moet rennen ;-) Verder kan ik haar rustig neerleggen en dan kijkt ze vrolijk om zich heen, als je haar oppakt geeft ze een lieve lach, en ze eet heel goed en geeft amper melk terug.

Ik heb de perfecte baby!

Wha! massi!

4 maanden en maat 74/80!? Mijn hemel. Wij hadden babyneefje op bezoek zaterdag, die dag precies 5 maanden, en die draagt 68. Wij vonden hem een flinke jongen.

Dochter draagt sinds nog niet zo heel lang maat 86. Ze is bijna 28 maanden.

Wat slik jij eigenlijk, dat het zulk krachtvoer oplevert?

Groeten,

Temet

Massi Nissa

Massi Nissa

14-07-2011 om 11:38

Temet

Ik heb werkelijk geen idee. Dochter kreeg precies hetzelfde krachtvoer en had met anderhalf nog maat tachtig. Sterker nog, ze is nu vier en aan de tengere kant, dus ze draagt nog rokjes en riemen maat 92/98. Ze is wel lang, trouwens, dat heeft ze gemeen met haar broertje.
Het cb krijgt elk meet-en-weeg-moment een nieuwe rolberoerte - ik kijk er nu alweer tegenop om volgende week te gaan. Ze hebben al dringend geadviseerd om minder borst te geven, wat zoon echt niet pikt. Minder voeding leidt tot urenlange krijsbuien en bezorgde benedenburen aan de deur (hebben we dus wel geprobeerd).
Nu is het wel zo dat mijn vader en broers allemaal twee meter lang zijn en rond de honderd kilo wegen, dus misschien gaat hij gewoon die kant op. Mijn moeder vindt hem dan ook een heel normale flinke baby, haha. Het zou wel betekenen dat de plannen van mijn man om hem op te laten groeien tot de nieuwe Messi een beetje moeten worden bijgesteld. Turks worstelen ligt dan meer voor de hand ;-).
Ik hoop voor zoon wel dat hij zo onderhand wat minder hard gaat groeien. Nu is het nog grappig, maar straks lijkt hij twee en is hij acht maanden.
Groetjes
Massi

En hier

Gaat het met dochter niet zo, ik heb het idee dat ze veel buikpijn heeft (zie ander draadje) Ik kan het wel hebben, ik huil nog niet mee :-) maar ik vind het wel zielig voor haar en ik loop dus veel met haar te wiebelen of in wipstoel tot ze goed slaapt...! Kortom ze houdt met lekker bezig, gelukkig is oudste een paar dagen bij opa en oma logeren dus is het ook niet erg dat ik alleen maar aandacht heb voor jongste!

Goed!

Leuk om even bij te lezen over de andere baby's.
Fijn Regien dat het goed gaat met Kiki en het klinkt of het met jou op dit moment ook goed gaat. Heb je een beetje je draai gevonden?
En pfff Massi, wat een heerlijk groeiende baby heb jij! Mijn zeer gemiddelde zoon (precies op het gemiddelde van de curves van het CB) draagt nu maat 74 en gaat langzaam naar 80 en hij is vandaag precies 9 maanden. Er komt vast een moment dat zijn groei wat stabiliseert, waarschijnlijk wanneer hij meer gaat bewegen?
En dc, heerlijk zo'n tevreden baby! Ik herken het erg van mijn zoontje die bijna altijd blij is. Zo van 'oh, ik ben omgekukeld en op mijn hoofd gevallen, ah daar is mama, even lachen'. Heel fijn!
MarSy, wat verevelend van die buikpijn. Ga zo je draadje hieronder even lezen...
En wat verder mijn baby-hoogtepunt was de afgelopen weken... Zoon zegt nu heel vaak mamamamama en heel soms ook mama (heb niet de illusie dat hij weet dat ik mama ben hoor), En als hij dan 's morgens in zijn bedje ligt en wij nog half slapen en ik hem dan hoor kletsen in zijn eentje 'mamamama mama!'. Een beetje zoetsappig, maar alsof je je hart voelt overstromen van liefde. Dan ga ik hem snel halen en knuffelen bij ons in bed.

100%mama

100%mama

14-07-2011 om 17:04

Hier

nog in maatje 50 hoor :-) maar we zijn hier dan ook pas 15 dagen verder, hihi

Fijn dat alle baby's het zo lekker doen behalve dan de krampen....

Hier hebben we weinig te klagen....hij slaapt overdag en is 's nachts wakker, hahahahahaha. Nee hoor, komt iets meer ritme in nu gelukkig! We hebben echt een vreselijk tevreden en zoet ventje op de wereld gezet!

dc

dc

14-07-2011 om 18:57

Wow

Maatje 50 pasten ze geen van allen bij geboorte in. Mijn dochter begint nu al (3 mnd) uit maat 68 te groeien. 6 mnd kleding past ze net, maar 9 maanden is prima. Maar ik was dat al gewend met mijn 2e, die was ook al zo groot.

Het enige nadeel van zo'n grote baby is dat ze ook veel moeten drinken. Ze drinkt 3 keer per nacht. Kan niet wachten tot ze 6 (of 5) maanden is en ik er wat stevigers in kan gooien :-)

Massi

Als hij vooral lang wordt en niet al te spekkig kan hij natuurlijk altijd nog keeper worden.

Groot en breed: zwemmer of rugbyspeler zou ik zeggen. Turks worstelen alleen als hij haar op zijn rug heeft :-)

Ja, als de mannen in jouw familie zo groot zijn dan is het ook niet zo gek natuurlijk. Ik heb het wel eens verteld denk ik, maar dochter draagt dus tweedehandsjes van een meisje dat geloof ik zes weken ouder is (of misschien iets meer, maar beslist niet meer dan 3 maanden) en dat kind draagt al 104/110. Een kind van twee! Maar die ouders zijn ook groot, vader is ruim twee meter en moeder haalt zeker de 1.80 wel.

Groeten,

Temet

Regien

Regien

14-07-2011 om 22:08 Topicstarter

Leuk!

Leuk om te lezen hoe het met de kinderen gaat!
(heeeeeel) hard groeiende kinderen, tevreden kinderen, veelvragende kinderen.....waar zal ik Kiki eens onder scharen;-)

Massi Nissa

Massi Nissa

15-07-2011 om 08:51

Driftkikker

Haha Regien, veelvragend is hier niet het juiste woord, meer driftkikkerig. Heb zoon net in slaap gekregen door met enig geweld een speen in zijn mond te duwen (en te houden) en tegelijkertijd het wagentje te wiebelen. Dan protesteert hij eerst nog enorm, zwaait met alle ledematen, produceert woedende (door de speen wat gemoffelde) uithalen en ineens, van de ene seconde op de andere, is hij weg. En dan is het ook meteen een engeltje van Botticelli zoals hij daar ligt met zijn gordijnachtige wimpertjes en dat handje langs zijn oor.
Temet, keeper wordt inderdaad in het achterhoofd gehouden als optie (man is zelf lang keeper geweest ondanks zijn zeer gemiddelde lengte). Haar op zijn rug: mmmm, hij heeft nog wel veel nestdons, telt dat ook?
En ik ken dat, kleertjes krijgen van een groter kind. Hier groeit nichtje van zes minder hard dan mijn dochter, dus ik vrees dat ze elkaar binnen een jaar gaan 'kruisen' en dan is het afgelopen met alle gratis Barbara Farber-setjes, snik. Zo te horen zullen jullie daar voorlopig geen last van hebben.
Groetjes
Massi

Yaron

Yaron

15-07-2011 om 15:04

Massi (beetje ot)

Ik herken veel van jouw verhaal over je zoon, mijn zoon was bij zijn geboorte 10 pond en begon in maat 62, na 3 maanden had hij al maat 74 aan. Op het cb maakten ze zich er gelukkig niet druk om, als hij honger had mocht hij gewoon drinken. Na 5 maanden ben ik overgestapt op kv, want ik trok het niet meer met zoveel voedingen, hij kreeg toen in totaal 1,5 tot bijna 2 liter voeding voor hongerige baby's. De huisarts heeft toen met een kinderarts gebeld of dit een probleem zou zijn voor zijn niertjes, maar dat was het gelukkig niet anders kon ik hem niet tevreden houden. Hij is nu bijna 7 en even groot als een 9 jarige en precies "goed" met zijn gewicht. Hij eet en drinkt overigens niet zo heel veel meer sinds hij anderhalf is. Zijn volwassen lengte is nu geschat rond de twee meter. En zijn grote hobby is voetbal en dat gaat erg goed.

Marleen

Marleen

15-07-2011 om 21:22

Handenbindertje!

Hoi, dochter is net 10 maanden en ze doet het erg goed. Ik vind haar erg rap in vergelijking met oudere broer en ook ivm mezelf op die leeftijd, ze loopt nog net niet maar het scheelt niet veel. Ze klimt heel snel de trap op, trekt alle kasten leeg, kortom, je moet er bij blijven :) Eerst was ze alleen lief en vonden we haar zo rustig, nu is ze nog steeds lief maar dus niet meer zo rustig :)Ze drinkt nog steeds aan de borst en lust geen andere melk. Vind ik wel jammer want dat kolven wil niet zo vlot. Gelukkig drinkt ze ook graag sap en zo. Doorslapen heeft ze nu een paar keer gedaan maar dat was van korte duur, nu wordt ze weer om 5:00 wakker om wat te drinken. Ze slaap dan wel lekker verder maar ik ben zelf dan niet gelijk weer in slaap :( Ik weet niet of het daardoor komt of door de bv maar ik ben behoorlijk moe. Heb het ook erg druk gehad. Ben zelf wel benieuwd hoe het, naast jullie kleintjes, met jullie zelf gaat. Maar ik geniet vooral van haar, bij de vorige zat ik niet in een goede relatie en nu wel, dat maakt zoveel uit! En je bent toch relaxter bij nr 2 (en nr 1 is al groot). Liefs, MArleen

Massi Nissa

Massi Nissa

16-07-2011 om 09:42

Yaron en marleen

Yaron, wat leuk om te lezen over jouw beer van een zoon! Ja, als ik kolf in plaats van een voeding, komt er ook iets van 200 cc uit in amper twintig minuten. Ik vermoed dat onze zoon ook aan de voeding voor hongerige baby's zou moeten als we overstapten. Eerst maar eens zien hoe het gaat met kolven als ik weer begin met werken. En wat leuk dat jouw zoon nu ook voetbalt! Geeft mijn man weer hoop, haha.
Ik kreeg trouwens vandaag een email van Nutrilon en de titel was: Geeft u borstvoeding? Ik heb hem weggeklikt, maar ik vond het wel frappant. Waar bemoeien jullie je mee? denk ik dan.
Marleen, ik merk dat ik bij deze tweede ook relaxter ben, terwijl hij qua karakter een wat lastiger baby is dan de oudste. Leuk zeg dat je dochter zo vlot en ondernemend is. Heeft ze later alleen maar profijt van. Ik voel me zelf eigenlijk goed. Ben compleet hersteld van de bevalling, val heel langzaam iets af (mag van mij wel sneller, maar ik moet tegen de klippen op eten om zoon bij te houden) en geniet van de vakantie. Onze echte lakmoesproef is straks als we allebei weer vrijwel fulltime werken en de kinderen moeten dagelijks naar allerlei lokaties.
Groetjes
Massi

100%mama

100%mama

16-07-2011 om 12:54

Verschillen

ik vind het hier geweldig om de verschillen te zien! Eerste zoon, nu 7 heeft ook nooit maat 50 gedragen maar gelijk 62 den heeft nu maat 134 en schoen maat 35. Hj was ruim 8 pond bij de geboorte. Kleintje hier verzuipt in maat 50, behalve zijn armen want die zijn van eide lang en woog 3430. Grote broer is blond,ook al bij de geboorte, terwijl kleintje zwart haar heeft van papa. Grote broer was een vreselijk handenbindertje die alleen gedrag wilde worden, kleintje maakt het niet uit waar je hem legt, is zowiezo wel tevreden. Grote broer zoop letterlijk binnen 2 minuten de fles leg en is uiteindelijk over gegaan op voeding voor hongerige baby's waar hij ook niet genoeg aan had terwijl kleintje gisteren om 8 uur de fles heeft gekregen, die op zijnd ooie akkertje op drinkt en vervolgens pas om 04.30 eens wakker werd....heb getracht 2x de fles te geven in de tussentijd maar meneertje wilde liever slapen......met geen mogelijkheid wakker te krijgen! Dat uitslapen hebben ze dan wel weer beide, grote broer ligt nu ook gerust tot 9 uur te pitten!

Ben beniewd hoe zich dat verder gaat ontwikkelen!

liora

liora

17-07-2011 om 07:55

Massi (nutrilon)

Hoi Massi,

Ik kreeg die mail ook. Ze hebben een product voor moeders die borstvoeding geven. Het is dus voor de moeder, niet voor de baby :-)
Ik denk een soort speciale verrijkte melk of zo.

Liora

Massi Nissa

Massi Nissa

17-07-2011 om 09:28

Liora

O, dan viel het nog mee :-).
Groetjes
Massi

Nutrilon

ik heb de reclame in een blad gezien, het is geen melk maar vitamine pillen. Wel slimme bedacht, ze mogen geen reclame maken voor nummer 1, maar door dan dit te doen kunnen ze je wel alvast binden aan hun merk.

Met mijn gaat het verder goed al hoewel ik gisteravond voor het eerst moeite had met het huilen en ik bijna mee ging huilen omdat ik haar maar niet stil kreeg. Verder zit ern nog 10 kilo teveel aan die er af moet, maar daar ga ik in september weer eens mee beginnen door naar de sportschool te gaan!

Ook al in nederland?

In Indonesie maken ze moeders wijs dat Ze alleen maar kunnen voeden ALS ze zelf nutricia poedermelk drunken. Kwalijk dat ze nu in Nederland ook al voedende moeders gaan belagen.

Dirksmama

Ik dacht al gisteren: volgens mij heb ik dit soort dingen in Indonesië gezien. Maar dat had ik dus goed. Poedermelk inderdaad, ik dacht eerst dat het de Ind. variant van Nutrilon was maar het bleek dus voor de moeders te zijn.

Ik kan alleen maar concluderen dat de borstvoedingspropaganda zijn werk zo goed gedaan heeft dat Nestle te weinig zuigelingenvoeding verkoopt :-)

Groeten,

Temet

Tirza G.

Tirza G.

19-07-2011 om 11:57

Daar zit wat in temet

Lange tijd concurreerden kv-fabrikanten met elkáár. De bv-cijfers waren dermate laag, dat dat geen serieuze concurrentie was. En bovendien was er nog een segment op de markt, wat de afgelopen 10 jr helemaal is verdwenen: het zelf maken van zuigelingenvoeding; dus geen bv geven maar ook geen kv kopen. Gewoon, zelf een mengsel bereiden met melk en wat toevoegingen. (Gaat overigens heel goed, het is niet eens zo moeilijk). Dat segment heeft de kv-industrie er helemaal uit weten te krijgen - voornamelijk via de gezondheidszorg, want babyvoeding is natuurlijk zó bijzonder en zó speciaal en zó moeilijk te maken, dat kunnen zij alleen maar in hun fabrieken. Hier en daar komt 'zelf maken'nog voor bij strikt macro-biotische mensen ofzoiets. En een enkele asielzoeker; voor die doelgroep hebben ze op het CB nog altijd een blaadje liggen met daarop het recept voor 'babymelk'.
De laatste jaren is bv echter een concurrent. En je ziet de kv-industrie daar hun campagnes meteen op afstemmen; althans, hier in NL.

Tirza

Regien

Regien

19-07-2011 om 12:54 Topicstarter

Ander geluid..

Even een ander geluid.....met alle risico's van dien;-)
Ik wilde/kon geen borstvoeding geven, over de redenen wil ik hier verder niet uitwijden.
Wat ik wel fijn had gevonden is dat ik een weloverwogen beslissing had kunnen nemen tussen het verschillende aanbod van flesvoeding. Nu wordt enkel borstvoeding breed uit de doeken gedaan met al zijn voordelen maar kan ik amper iets vinden over flesvoeding en zijn voor- en nadelen. Waarom geen informatie over flesvoeding? Als borstvoeding zoveel beter is dan blijft dat toch zo, ook als er informatie/reclame gemaakt wordt voor flesvoeding??

dc

dc

19-07-2011 om 14:44

Regien

Ik denk dat er ten eerste wel info te krijgen is over flesvoeding, maar dat het in feite niet zoveel is, omdat ze eigenlijk allemaal hetzelfde zijn. Behalve degenen voor kinderen met koemelkallergie. Een hoop merken, met mooie verpakkingen voor allemaal dezelfde melk...

Tirza G.

Tirza G.

19-07-2011 om 15:30

Informatie over flesvoeding bestaat niet

Er is geen neutrale informatie over kunstvoeding beschikbaar, de enige informatie die er is is afkomstig van fabrikanten. En dat wordt 'reclame' genoemd. De praktijk is eenvoudig: er is vrijwel geen verschil tussen de verschillende merken, je kunt gewoon de goedkoopste nemen.
Voor- en nadelen van kunstvoeding vallen (net als bij borstvoeding) uiteen in twee segmenten: het persoonlijke stukkie en het 'grotere beeld'. Het persoonlijke stukkie: tja, dat is dus heel persoonlijk. De een vindt flesvoeding bereiden leuk en moet er niet aan dénken om elke keer haar borst te voorschijn te moeten halen, de ander vindt flesvoeding klaarmaken een gemier en de borst geven lekker makkelijk.
Het 'grotere beeld' kun je opsplitsen in gezondheid baby, gezondheid moeder en maatschappelijke factoren - zoals bijv. milieu. Dan is kv de grote verliezer, op alle terreinen. De milieuaspecten, bijv., van het produceren, verpakken en vervoeren van kv - daar hoor je nooit iemand over, maar die zijn toch niet echt te verwaarlozen - integendeel.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

19-07-2011 om 15:34

Pelle

Die hoge kwaliteitseisen, dat valt wel mee hoor :-) Zo is kunstvoeding bijvoorbeeld niet steriel verpakt - en dat hoeft ook helemaal niet van de warenwet (of weet ik wie daar op toe ziet). Kunstvoeding wordt regelmatig teruggehaald vanwege besmettingen. Wat fabrikanten niet hóeven te doen, doen ze ook niet. Het gaat hen namelijk om de winst - en als het gesteriliseerd moet worden, zijn ze veel duurder uit.

Tirza

Regien

Regien

19-07-2011 om 16:04 Topicstarter

Pelle

Het valt me op dat jou naam opduikt als iemand een andere mening heeft dan de jouwe...verder lees ik je niet. Nu lees ik natuurlijk niet alles maar goed. Ook valt het me daarbij op dat je nogal scherp/hoekig bent in je reacties. Ieder is vrij om te reageren zoals hij/zij wilt reageren natuurlijk, ik zeg alleen maar wat me opvalt. Het zorgt er wel voor dat ik er een wat vervelend gevoel bij krijg maar goed, ook dat kan ik hebben;-)
Je schrijft dat het allemaal hetzelfde is. Nu ik een dochter heb van 2 maanden ontdek ik toch allerlei verschillende soorten kunstvoeding. Jammer dat ik dat nu pas, in de praktijk, moet ondervinden.

Tirza G.

Tirza G.

19-07-2011 om 19:32

Regien

Er zit geen verschil in de verschillende merken 'basis'-voeding. Waar fabrikanten in verschillen, is in de tralala. De één voegt omega-hotseflots toe, de ander een aminozuurtje, of een linksdraaiend ietsje. Dat is voor 99,9% flauwekul. De toegevoegde hotseflots is vaak minder dan 0,1% van het totaal ofzo en heeft geen wetenschappelijk aantoonbaar effect.
Dan zijn er nog de categorie 'semi-dieet'-voedingen, daaronder vallen de voedingen voor spugertjes, hongerige baby's en weetikwat niet allemaal. Ook die zijn grotendeels hetzelfde, trouwens. Het is wel enigszins te vergelijken met Andrelon-shampoo, die hebben ook voor íeder haardinges wel iets. Maar als je de inhoud vergelijkt, is het voor 99% hetzelfde en zit er in de ene 1% bierextract en in de ander 1% frambozenextract. Zo is het met kv ook.
De enige voeding die echt afwijkt, is hypoallergene voeding. Maar die hoef je alleen maar te geven als je een allergisch kindje hebt. Voor de rest is Kruidvat of AH eigen merk net zo goed als Nutricia Omnio 173 of Nestle My First Baby 83. Alleen de prijs verschilt.

Tirza

Vic

Vic

19-07-2011 om 20:27

Regien

Maar jij hebt er toch een paar maanden geleden een vraag over gesteld? Volgens mij stond in dat draadje ook dat het allemaal niet zoveel uitmaakt. Er zijn drie A-merken en een heleboel huismerken. Die verschillen in prijs en de mate van verkrijgbaarheid.

Meer over kv dan over mm te vinden

volgens mij is er veel meer info te vinden over soorten, smaken en kleuren kv dan over verschillende soorten moedermelk.
Volgens mij gaat alle info die je vindt uit van maar een soort mm.

Over kv is HEEL VEEL te vinden, je moet gewoon even om je heen kijken.

Massi Nissa

Massi Nissa

19-07-2011 om 21:48

Dirksmama

Ik heb toch echt maar een soort moedermelk, hoor. De mijne. Hele vette, haha. Zoon is vandaag gewogen en gemeten. Vier maanden, 67 cm. en 8,9 kilo. Ga er maar aanstaan.
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.