Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

07-01-2009 om 15:48

Kinderwagen

Hallo allemaal,

Ben nu nog maar 15 weken zwanger, maar graag hoor ik van de 'ervaringsdeskundigen' welke wagen ideaal is als hij licht moet zijn, heel klein inklapbaar (niet al te grote achterbak, Toyota Corolla hatchback), en met wiegje, zitje en autostoeltje kan. En niet al te duur of tweedehands nog goed.

Liora

Heleentje

Heleentje

08-01-2009 om 21:25

Mijn beste keuze ooit

Ik ben nog steeds heeeeeel tevreden met mijn quinny.
Heel licht met besturen, ik kan de kleinste bochtjes nemen tussen bijvoorbeeld de schappen door.
Nu heb ik wel de versie waar je geen wieg bij hebt maar IK heb dat ook niet nodig gehad.
Misschien was het 1 of hooguit 2x handig geweest maar dat bleek ook op een andere manier op te lossen.
Er is ook een versie met wel een wieg.

Ik denk iedere keer nog.. dit was het beste wat wij hebben gekocht voor de hele kindertijd!
Zo tevreden ben ik er mee.

Groetjes
Heleentje

liora

liora

09-01-2009 om 09:17

Quinny

Hoi Heleentje,

En is dat dan de Quinny Buzz of de Quinny Zapp?
Waarom heb je ervoor gekozen om zonder wieg te nemen? En ben wel benieuwd hoe je dat oploste? Lag de baby dan meestal in het autostoeltje op de wagen?

Liora

silvester

silvester

09-01-2009 om 12:27

Buzz

Wij hebben een quinny buzz; hij is echt heel handig bij in- en uitklappen vind ik en ook wel redelijk klein in te klappen en goed hanteerbaar. Alles past er op dus wiegje, wandelwagen en maxi cosi (voor de maxicosi wel adapters nodig)
Nadeel van de buzz is dat hij eigelijk alleen op een effen ondergrond (gewone stoep,asfalt)goed rijdt, op oneffenheden,drempels, heel gladde of natte (zeil)vloeren en bij sneeuw enzo rijdt hij ronduit slecht. OOk als je een verhoginkje op wil en even alleen een heel klein stukje op het voorste wiel moet rijden ben je de 'stuur'kwijt.
Ook is het voorwiel hard (ggen luchtband)wat heel erg hobbelt en schokt oor de baby vind ik persoonlijk).. Er schijnt nu ook een variant te zijn van de buzz met twee voorwielen, misschien rijdt die beter.

Hobbeltjes nemen

dat hebben wij geleerd toen we de wagen kochten. Eerst je voorwiel op de stoep zetten en dan de achterwielen er gewoon opduwen. Zodat er altijd meerdere wielen op de grond blijven, zo kan de wagen nooit kiepen.....

hout anne

hout anne

09-01-2009 om 18:33

Maxi cosi mura

Heb deze zelf ook aangeschaft, via de website kinderstoeltjes.nl. Deze site is van Tom Kolonel (beroemde coureur) en is betrouwbaar. Zij hebben ook een winkel in Naarden.
Mij kostte de wagen met alles erop en eraan (dus ook voetenzak, paraplu, etc.) ongeveer 650 euro. Mijn collega heeft een paar weken later een andere kleur bij hen besteld en was voor die kleur maar 450 totaal kwijt. Dit omdat deze kleur eruit ging. Dus als de kleur je niet uitmaakt zou ik via de site kinderstoeltjes.nl een mail sturen voor een offerte en de vraag stellen of er één in de aanbieding is. Ik heb zelf de Mura3 (3 wielen ipv 4, maar 4 is ook verkrijgbaar)
Ik vind het een heerlijk lichte wagen, heel wendbaar en praktisch in gebruik. Makkelijk en vrij klein in te klappen (heb zelf een opel corsa, dat past)

Succes!

hout anne

hout anne

09-01-2009 om 18:36

O ja

Maxi cosi is van hetzelfde concern als Quinny. Een wat bekender merk qua kinderwagens. Maxi cosi is vooral bekend van de zeer goede (en populaire) autostoeltjes.
Voordeel van de mura is dat je geen adapterhulpstukken nodig hebt voor de maxicosi autostoel. Deze zitten er nl. al op. Heel handig!

Ardnax

Ardnax

09-01-2009 om 19:50

Hout anne

Misschien wilde hij wel dat hij Kolonel was, in plaats van "ik ben goed, maar net niet goed genoeg"-coureur, maar deze jongeman heet net zoals z'n broers Coronel.
Grtz.
Ardnax

hout anne

hout anne

09-01-2009 om 20:06

Hihi ardnax

Ik zeg die naam altijd verkeerd! Krijg het er ook niet goed in, sorry. Maar de site is dus wel van de coureur.

groetjes

Liora

Tja, er zijn legio merken waar je uit kunt kiezen. In ieder geval moet je een wagen kiezen met een reiswieg. Je baby moet het eerste half jaar namelijk plat kunnen liggen. In een Quinny Zapp kan dat bijvoorbeeld niet. Dit is een buggy die alleen rechtop kan en ook geen slaapstand heeft. Na dat eerste jaar gaat de reiswieg eraf en kun je bij de meeste wagens het buggygedeelte installeren.

Ik heb zelf de Bugaboo Frog nu voor mijn tweede in gebruik. Tweedehands zijn deze volop te krijgen en zouden lijkt me minder duur moeten zijn dan de nieuwere Bugaboo Cameleon. Zeer compact in te klappen, lekker smal en wendbaar. Tweedehands kun je wagens trouwens meestal overnemen met alle toeters en bellen eraan, bijvoorbeeld adapters voor de maxicosi als je geen Quinny neemt.

Ga eens naar een goede babyzaak in de buurt en test ze eens lekker uitgebreid uit. Je hebt nog even de tijd!

Groeten,
Chris

Bugaboo bee

Hi Liora,

Wilde zelf een compacte buggy, niet alleen vanwege de auto, maar ook omdat we niet veel ruimte thuis hebben voor reiswiegen etc.

Heb de bugaboo bee gekozen. Op marktplaats vind je ze nu als voor rond de 350.
De baby kan er vanaf dag 1 in (met speciaal 'nestje' voor de 1ste maanden) omdat de buggy helemaal achterover kan en ze kunnen erin tot ze 18 kilo wegen. De buggy is compact, makkelijk in- en uitklapbaar en weegt zo'n 7,5 kilo. De maxicosi kun je erop klikken met behulp van adapters. Heb bij de maxi-cosi zo'n onderstel genomen, om makkelijk de cosi uit de auto kunt halen.

Groetjes Alice

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.