Babytijd Babytijd

Babytijd

Diana

Diana

29-10-2008 om 03:57

Kolf problemen

Hoi
Kolf 4 dagen per week voor zoontje van 4 maanden. Is tot deze week allemaal goed gegaan, geen problemen. Maar nu...maandag super gemakkelijk, in tien minuten flesjes van 150 cc. Dinsdag had ik een erg drukke dag, was nogal gestresst en had weinig tijd, en kolven lukte dus niet...heb wel drie keer gekolfd en met moeite 1 flesje vol! Nu ben ik dus in paniek dat ik het niet meer kan! Vandaag lukt het ook niet, net met veel moeite zo'n 60 cc..
Ik weet dat het probleem tussen m'n oren zit, want ik ben er zo mee bezig en word er helemaal nerveus van want ben zo bang dat het nu dus nooit meer gaat lukken.. wat waarschijnlijk onzin is, maar toch.
Vroeg me af of er hier meer zijn die dit ook wel eens hebben ervaren en waar het ook weer goed kwam? Zou ik heel fijn vinden om te horen...

Groetjes, Diana

dc

dc

29-10-2008 om 06:36

Ik kan het niet

ik heb het geprobeerd, maar ik kreeg op een dag nauwelijks 1 voeding bij elkaar. Ik vind het dus al knap dat je het toch voor elkaar krijgt.

Wat mijn zus toen zei, was dat het beter was om aan te vullen met kunstvoeding, dan allemaal gestressd te zijn. Dat heb ik toen gedaan. Tot 6 maanden heb ik nog wel gekolfd, en mijn oppas mengde dat met kunstvoeding. Toen ben ik gestopt met kolven, maar nog wel 's ochtends en 's avonds een voeding gegeven tot 18 mnd. Beter lang en relaxed dan kort omdat je gestressd bent toch? :-)

Wat je ook kunt proberen is zo'n neusspray. Hier in frankrijk kenden ze het niet (dokter en apotheek), maar er wordt op het forum veel over gepraat.

-Wendy-

-Wendy-

29-10-2008 om 08:11

Neusspray

Een neusspray (Syntocinon) kan inderdaad helpen, maar alleen als je geen toeschietreflex krijgen. Je kunt hem krijgen via je huisarts. Zelf krijg ik er zonder spray vrijwel niets uit, met spray 100 cc (voor dochter van 7 mnd). Nog steeds niet genoet, maar dat los ik op door bij de eerste ochtendvoeding wat te kolven.

Het kan ook zijn dat je produktie wat is teruggelopen door een naderende menstruatie.

Wendy

Tink

Tink

29-10-2008 om 11:46

Stress

... werkt vreselijk contraproductief! Ik heb dat zelf gehad op mijn werk, nadat ik een keer op een heel vervelende manier gestoord was bij het kolven. Daarna duurde het steeds ruim 20 minuten voor ik eens wat voelde toeschieten, en dan was mijn tijd al bijna om. Dikke stress natuurlijk want ik zag de voorraad al slinken...
Thuis nergens moeite mee, ik kolfde hele flessen zomaar vol.
Ik heb toen via de huisarts zo'n syntocinonspray gehaald en dat hielp wel goed, ik zat in elk geval niet meer te stressen dat de tijd al haast om was, binnen 2 minuten schoot het toe.
En verder zorgen dat het lekker warm is, ik stookte aan het begin van de middag altijd de verwarming in mijn kolfhok flink op, anders was het er ijskoud. Thuis ging ik lekker onder een deken op de bank zitten.
En ik pakte er altijd iets te lezen bij, wat een keer fantastisch hielp was een oud nummer van Kinderen met een artikel over borstvoeding erin :))), die heb ik toen maar in mijn postvakje gelegd en elke keer meegenomen. Samen met een foto van mijn baby.

Met dat alles heb ik 2x tot 9 maanden succesvol kunnen kolven.
Het kwam dus inderdaad weer goed, de stressdag die jij beschrijft is echt genoeg om een keer flink minder te kolven. Heb dat ook wel eens gehad toen hier in huis mensen rondliepen (verbouwinkje), ik zat weliswaar in de badkamer met de deur op slot, maar toch lukte het toen niet.
En wat Wendy zegt kan ook, tegen dat mijn menstruatie eraan kwam had ik altijd een behoorlijke dip in de produktie. Komt vanzelf goed.
Succes!

-Wendy-

-Wendy-

29-10-2008 om 13:42

Mmmm, slordig

Ik zie nu dat er taalfouten in mijn berichtje staan. Iets te snel verzonden. Nou ja, je begrijpt wel wat er staat.

Wendy

Anne Marie (VBN)

Anne Marie (VBN)

29-10-2008 om 16:38

Ontspan

Diana,

Eigenlijk heb je hierboven al antwoord gekregen- stress werkt contraproductief op je kolfopbrengst. Omdat het een keer na stress niet lukte, kan het inderdaad zoals je zelf al aangeeft de keer daarop minder lekker lopen omdat je je afvraagt of het dan nu wel goed gaat.... Lastig, maar als je de knop weer om weet te zetten gaat het vast weer goed komen!
Met rust en warmte kom je waarschijnlijk weer een heel eind. Misschien zie je kans om een warm kompres te gebruiken voor je gaat kolven? Er zijn bijvoorbeeld handige gel'kruiken' te krijgen, die je in de magnetron maar ook op de verwarming wel warm krijgt. Wat warms te drinken kan ook helpen. En je kunt ook vóór het kolven je borsten masseren, dit staat inclusief tekeningetjes goed uitgelegd op www.borstvoeding.com.
Succes ermee! Als je nog vragen hebt dan lees ik het wel!
Groet, Anne Marie (VBN).

Anne Marie (VBN)

Anne Marie (VBN)

29-10-2008 om 16:52

Ervaringsverhalen

He, ik had nog even over je vraag naar ervaringsverhalen gemist. Als je er meer wilt lezen dan je hier krijgt, kun je ook nog eens kijken op www.borstvoedingsforum.nl, en dan natuurlijk in de rubriek kolven. Zelf heb ik nooit op de werkvloer gekolfd (bij gebrek aan werkvloer), maar dat het kolven niet lukt als je naar het flesje zit te turen of er al melk komt, dat kan ik beamen! Maar ik weet ook uit ervaring dat als het je lukt om 'de knop om te zetten', het ook weer goed komt. Nogmaals succes,

Anne Marie (VBN)

linda c

linda c

29-10-2008 om 19:25

Ook geen kolfheld

hier, het gaat maar moeilijk helaas.

maar laatst volgde ik een link hierboven over een youtube voed filmpje, en ik had zomaar 100cc! Dat is voor mij echt veel (maar het is geen kolfsessie die een voeding vervangt, het is extra)

Dus ik kolf ook in de avonden en voor en na een live voeding (hij drinkt gewoon wat langer, ik kolf nie heel veel dan) om de voorraad aan te vullen. Ben benieuwd hoe het op mijn werk zal gaan volgende week... heb een electrische gekocht.

Diana

Diana

30-10-2008 om 13:48

Dank!

Dank voor alle reacties! Het is fijn te horen dat het kolven niet bij iedereen van een leien dakje verloopt...net als bij mij. (dat wist ik natuurlijk wel, maar toch..)
Crisis is trouwens ook al weer voorbij..pff :)
Ga ook maar eens proberen zo'n neusspray te vinden. Lijkt me heel handig om achter de hand te hebben, voor als het nog eens zo niet lukt. Woon in Thailand, dus weet niet of ze het hier hebben overigens.
Nogmaals bedankt!

Drinken

Nog even mijn ervaring; ik 'vergat' ook wel eens voldoende te drinken de dagen dat ik werkte. Toen ik me daar bewust van werd en genoeg dronk, kon ik ook meer melk kolven!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.