Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

08-03-2009 om 21:54

Kolf van een ander gebruiken

Hoi,

Ik heb vandaag van een kennis een kolf gekregen die zij heeft gebruikt. Ze is er altijd heel netjes op geweest. Mag ik deze kolf hergebruiken, of moet ik bepaalde onderdelen straks vervangen? Het is een Medela Swing (electrisch).

Liora

Onderdelen te koop

Hoi,

Je kunt bij de thuiszorgwinkel een pakket kopen dat is te gebruiken voor een huurkolf of een leenkolf. Hierdoor heb je je eigen setje met met opzetstuk, slangetjes en flesjes. Je gebruikt dan alleen de kolf. Zo heb ik het ook gedaan toen ik een elektrische kolf kon lenen van een vriendin.

Onderdelen

Bij prettymum kun je via internet ook losse onderdelen bestellen. Ze hebben echt alles, veel meer dan thuiszorgwinkel ofzo.

Rembrand

Rembrand

10-03-2009 om 08:56

Artikel Ouders Online ;-)

Hoi Liora,
De lactatiekundige die vragen beantwoord voor Ouders Online ( Nanny Gortzak ) heeft hier een helder artikel over geschreven. Kijk maar eens via http://www.ouders.nl/mpro2004-borstkolven.htm
Groetjes M.

heb net een 2e hands avent handkolf gekocht. IK doe dat ding straks in de sterilisator en klaar.

Heb een paar weken geleden mijn Medela mini electric aan iemand verkocht. Ik dacht altijd dat goed steriliseren voldoende was. Beetje gek dat melk in een motor terecht kan komen, dan loopt het hele ding toch vast of krijg je kortsluiting? Je moet zo'n ding toch volledig kunnen schoonmaken!

"Melk in het motordeel (of op de behuizing) is lastig, omdat de motor moeilijk schoongemaakt en de behuizing moeilijk gesteriliseerd kan worden. Daarom wordt het gebruik van zulke tweedehands kolven sterk afgeraden. Vroeger werden dergelijke kolven wel verhuurd, maar in verband met de mogelijke risico's van besmetting via de motor wordt dat niet meer gedaan."

Zo snap ik wel waarom er zoveel kolven worden verkocht....

Nu ben ik (nog een keer) blij dat ik nooit meer hoef te kolven.

Linda

liora

liora

10-03-2009 om 11:52

Dank

Hoi Rembrandt,

Dank voor de link! Ik durf het wel aan met een nieuw set hulpstukken, omdat ik degene ken die deze kolf heeft gebruikt en zij is echt keurig netjes.

Melk in de motor vind ik ook wat vergezocht.

Wel vond ik de plastic onderdelen er wat vergaan uitzien, dus dat van die barstjes en zo, dat geloof ik wel.

Liora

Daphne mv Jochem

Daphne mv Jochem

11-03-2009 om 08:54

Dan zou ik mijn eigen kolf ook niet kunnen gebruiken

Dus eigenlijk wat het artikel zegt: theoretisch zou er na één keer gebruiken al melk in de motor van de kolf kunnen komen. Dus bij het tweede gebruik, als die melk al bedorven is, is je melk al niet meer veilig.....
Dat zou dus betekenen dat ik mijn kolf (medela pump in style) dagelijks helemaal zou moeten steriliseren ;-)

Het maakt toch niet uit of ik of iemand anders gebruik maak van die kolf. dat neemt niets weg van het "gevaar" van bacterien/schimmels uit de motor. Dus volgens mij kan het helemaal geen kwaad om een tweedehands kolf te kopen. Scheelt een heleboel kosten.

Toen ik met mijn tweede ging kolven, heb ik wel nieuwe borstschelpen en nieuwe slangen gekocht, daar zit het grootste risico denk ik.

dus gewoon doen, lijkt mij

Daphne

Rembrand

Rembrand

11-03-2009 om 09:04

Daphne.

De Pump in Style heeft een gesloten motorblok. Er kan onmogelijk melk in de motor terecht komen. ( en dus ook geen bacteriën en schimmels ).
M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.