Babytijd Babytijd

Babytijd

Sunja

Sunja

10-11-2008 om 18:19

Kolfruimtes *&^%$#*

Ik wil gewoon even zeuren over de 'verplichte kolfruimte'. Ik werk NOTABENE bij de overheid zelf (een gemeente) en WAT EEN GEDOE ik heb om te kolven, is absurd. Er is in de eerste plaats al geen kolfruimte. De eerste keer dat ik vroeg waar ik kon kolven mocht het na een half uur discussie tussen de jassen van de bodes in het stinkende achterkamertje van hun kantoortje. Ik was nog geen 10 minuten bezig of er werd al heftig aan de deur getrokken. Ik wist niet wat te doen (het was mijn eerste werkdag bij deze gemeente ook nog) maar kleedde me maar weer aan en daar stond een grote man met een rood hoofd iets te blazen over gemeentefietsen die altijd beschikbaar moeten zijn. Whatever. Daarna kon ik wel mijn sessie afmaken. Bij PZ werd mij vervolgens te kennen gegeven dat ik 'wel lang ermee bezig was'- welgeteld 25 minuten dus. En dat 2x per dag - terwijl er EEN KWART van je werktijd voor staat. Ook niet aardig, laat staan supporting. Ik had natuurlijk niet zo'n zin in weer een fietsavontuur toen ik de tweede keer ging kolven dus ik vroeg nogmaals naar een 'kolfruimte', een beetje aangevend dat zoiets er toch echt zou moeten zijn. Daarna mocht ik in de fractiekamer van een van de partijen. De luxaflex sloot maar half dus heb ik in het donker (en na 30 keer om de sleutel vragen, omdat ik toch echt OP SLOT wilde) met mijn rug naar de glazen (!) wand zitten kolven. Vandaag (een week later) was die ruimte bezet. Moest ik dus toch weer aandringen en guess what: ik mocht weer tussen de jassen. De dienstdoende bode begon wéér over dat ik vorige keer de deur had dichtgetrokken toen ik weg was gegaan en dat ze daarom niet bij hun spullen konden (ze dachten dat ik nog bezig was, urenlang, tja), daarom ging ze nu alles eruit halen toen ik het kamertje in ging. BELACHELIJK, ik ben nog geen 20 minuten binnen geweest. En dan heb ik het nog niet over de overvolle (niet schone) koelkast waarin ik mijn melk moet bewaren en de stopcontacten die zo laag zitten dat ik op de grond moet zitten om te kolven. Grrrrrrr.
Ik word er doodmoe van. Maar ook zo boos eigenlijk, je moet wel stevig in je schoenen staan om dit ontmoedigingsbeleid het hoofd te bieden. Dat is toch idioot, het is dezelfde overheid die roept dat je 6 maanden moet borstvoeden! Op mij heeft het een averechts effect trouwens, ik ben nu van plan het 9 maanden (de volledige tijd die je werkgever moet geven) vol te houden, gna.

liora

liora

10-11-2008 om 18:40

Werk van maken

Hoi,

Volgens mij kun je er het beste werk van maken door het aan te kaarten bij de arbo-arts.

Liora

Gnome

Gnome

10-11-2008 om 21:11

Inderdaad belachelijk

Ik ga vanaf morgen ook weer kolven, dan begint het werk weer. Ik heb dan wel beschikking tot een leeg kantoor in mijn avonddienst, maar ik ben ook de avondverantwoordelijke en ik de tijd dat ik kolf kunnen ze me dus storen als er iets met een bewoner is. Niet echt ontspannen zit je dan.

Bij mijn eerste zoontje kwamen ze mn pieper brengen toen ik aan het kolven was. Was ik niet blij mee, aangezien je toch in niet zo'n fijne pose zit.

Inderdaad jammer dat het nog steeds zo'n gedoe geeft als je wil kolven, heel jammer... en maar klagen dat we te kort borstvoeding geven...

Sunja

Sunja

10-11-2008 om 21:39

maar vinden jullie nou ook niet dat er wel een boel rechten zijn maar dat je soms wel heel veel moeite moet doen om dat allemaal op te eisen, en dat dat eigenlijk de werksfeer niet bevordert allemaal?
ik zou het fantastisch vinden naar mijn mannetje te fietsen om te voeden (bijvoorbeeld) maar om dát nou ook nog aan te kaarten durf ik niet eens na die opmerkingen over dat het 'wel lang is' die 2x 20 minuten kolven op een dag...

Sunja

Sunja

10-11-2008 om 21:53

Binnenlopen

dat is nou ook echt zo a-sociaal - daar snap ik helemaal niets van, dat je inderdaad een pieper komt brengen of een fietssleutel halen, tsssssssssssssssss
ik dacht eerst dat het ook erg aan het 'mannencultuurtje' lag, waarin al vies wordt gekeken als je het woord moedermelk uitspreekt. maar op dit werk (nieuw dus, sinds een week) is het net zo erg op de afdelingen waar ook veel vrouwen werken (pz, bodes), dus ofwel deze vrouwen zijn geinfecteerd met het mannencultuurtje of het ligt daar niet aan maar is een 'algemeen cultuurtje' geworden

Linda99

Linda99

10-11-2008 om 22:29

Kan ook goed geregeld zijn

Ik werk ook bij de overheid en was echt heel blij met de TWEE kolfruimtes die we hebben. De ene was wat luxer ingericht als de ander (koelkast, bank, wastafel bij beide in elk geval), maar dan nog was het echt goed geregeld. Je gaf van te voren even aan welke tijdstippen je er gebruik van wilde maken en dan kon je de sleutel ophalen.

Zouden ze toch overal moeten hebben.........

-Wendy-

-Wendy-

10-11-2008 om 22:34

Inderdaad

Ook op mijn werk is het goed geregeld. Ik heb inmiddels drie kinderen. Bij de oudsten heb ik negen maanden gekolfd in de 'baas' zijn tijd (in het begin zelfs 3x p.d.) en de jongste is ook alweer bijna acht maanden. Het is ook geen probleem als ik 's ochtends vanwege een voeding iets later binnenkom en als ik na de negen maanden nog één keer per dag wil kolven is dat ook geen probleem (ik gebruik daarvoor m'n kwartier pauze + 5 min, maar die moet wel aangepast worden).

Overigens snap ik jouw probleem wel, vooral omdat je net nieuw bent. Toch zou ik overwegen om thuis te gaan voeden. Sterkte!

juno

juno

11-11-2008 om 13:47

Kolven

Ik vind dat kolven maar een raar gedoe, geef gewoon de borst!

Sunja

O, wat herkenbaar! Bij m'n 1e heb ik gekolfd op m'n eigen werkkamer (die had ik toen nog, luxe). Bij m'n 2e zat ik in een soort opslagruimte, tussen de rommel, een sinterklaaspak enz. Luxaflex kon niet dicht en het was er akelig koud. Bij de 3e was er een echte kolfruimte (volgens de mensen van facilitair). Dit bleek een soort kleedkamer te zijn, die niet meer werd gebruikt, niet op slot kon, maar waar echt noooooit iemand kwam. Toen ik de 1e keer wilde gaan kolven stond een man zich er om te kleden.

Ik heb toen de speurtocht naar een kolfkamer opgegeven. Ik ben in een leegstaande kamer gaan zitten, brief op de deur "NIET STOREN" en stoel achter de deur. Dit ging goed. En verder maakte ik er geen geheim van dat ik kolfde. Er is nooit iemand binnen gekomen en het is beter dan tussen jassen/sinterklaaspakken etc te zitten, bah wat een armoe.

Misschien ook een idee voor jou. Hopelijk is er een leegstaande kamer ergens. In elk geval: sterkte en houd vol. Je doet het niet alleen voor jezelf maar ook voor de vrouwen die na jou komen!

En je kunt je baas natuurlijk wel even fijntjes wijzen op het feit dat je 25% van je tijd mag besteden aan kolven. Bijna niemand weet dat.

Mama Marjan

Mama Marjan

11-11-2008 om 14:12

Ellende

hahaha, wat een gedoe hè?! Bij mijn eerste heb ik 9 maanden gekolfd: op mijn werk was het goed te doen (eigen kamer) maar ik doe ook een opleiding en dat was wat moeilijker: op zich kreeg ik wel medewerking van de mensen, maar er was vaak geen geschikte ruimte: overal zal glas naast de deur en elke kamer keek met een grote glazen wand uit op een soort computerlandschap....Tja, ik heb vaak moeten improviseren en met m'n bovenlichaam achter een plant/ pc of zo gaan zitten. Er was ook nooit een kraan, zodat ik mijn kolf moest schoonmaken in de koffieruimte waar meestal mensen zaten te pauzeren. Máár: er werden steeds meer studenten zwanger en nu ik mijn tweede voed is er een heuse kolfruimte! je zit er dan wel met een paar vrouwen tegelijk, maar da's soms nog wel gezellig ook. Dus: geef niet op, zoek een handlanger (want mensen die "met" je zijn maken het makkelijker) en eis je rechten op, niet alleen voor je zelf maar ook voor de vrouwen na jou!
Succes

Nasha the first

Nasha the first

11-11-2008 om 16:54

Briefje op de deur...

dat voorkomt zomaar binnenwandelen....en inderdaad, opkomen voor je recht!!! Gelukkig heeft mijn werkgever altijd heel goed meegewerkt en in het nieuwe pand was er zelfs een speciale ruimte voor gemaakt, hoewel het een EHBO/Kolf-ruimte was, maar goed, het stond wel op de deur!!!! hahahahahahahah

Sunja

Sunja

11-11-2008 om 17:40

Zoo hee

Ik heb het geregeld hoor, ik mag hem gaan voeden - tadaa. Er was vandaag weer geen ruimte beschikbaar (ook niet tussen de jassen) dus toen heb ik het aangekaart bij mijn leidinggevende, in officiële setting en guess what hij zei: 'doe maar het meest praktische' Super! Nu heb ik uiteraard de on-ge-loof-lijke luxe dat ik op nog geen 10 minuten rijden van het kinderdagverblijf/huis af werk dus is het goed te doen. En ik heb ook fijntjes gewezen op die 25%, gna. Dát moest worden gecheckt bij PZ maarja, het is natuurlijk een feit. Dus tenzij mijn kereltje overstuur raakt van een mama die 2x per dag weggaat (dat moet ik nog even afwachten), is het nu echt heel goed geregeld. Beter!

Juno

Wat kortzichtig zeg! Ik heb samen met alle gespecialiseerde verpleegkundigen in het ziekenhuis alle mogelijke moeite gedaan mijn dochter aan de borst te krijgen, maar ze snapt het echt niet. Om haar toch het goede van bv mee te geven kolf ik inmiddels minstens 5 keer per dag. Ik vind kolven absoluut niet leuk, sterker nog, ik heb er een hekel aan, maar keus had ik niet. Hooguit de keus vanaf het begin flesvoeding te geven en dat wilde ik niet. Hoe lang ik het vol hou weet ik niet, het is heel vermoeiend en ik heb meer kinderen die ik aandacht wil geven.

Storen

Na een poosje kolven werd ik erg stoicijns. Briefje op de deur 'hier wordt gekolfd', en verder geen slot of wat dan ook.
Ik was bezig, en als ze binnenkwamen, pech voor hun, konden zij zich gegeneerd voelen. Ik had er geen last van, want ik concentreerde me op het kolven.

Nasha the first

Nasha the first

12-11-2008 om 14:49

Lol dirksmama

ja dat wel, maar ik ging toch altijd wel enigszins strategisch zitten, met de rug naar de deur....zeker toen er eens een uitzendkracht binnen was gewandeld, ondanks het briefje overigens.....

Dees 68

Dees 68

12-11-2008 om 22:09

Hee savon

Leuk om je ook in dit draadje tegen te komen!

En trek je vooral niet te veel aan van Juno, iedereen reageert op zijn of haar niveau....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.