Babytijd Babytijd

Babytijd

mamavanelin

mamavanelin

02-02-2010 om 11:41

Kortere middagslaapjes en voeding

Hoi allemaal!

Onze dochter van 12 weken was tot een week geleden nog een slaapkop die we echt wakker moesten "schudden" voor de volgende voeding.
Nu lijkt alles inene heel anders te worden.
Een half uur/3 kwartier na de voeding leg ik haar in bed (dan is ze ook echt moe, gapen, jengelen), maar wordt dan anderhalf uur later weer wakker. Geruime tijd voor de volgende voeding dus. Ze lijkt dan vrolijk en uitgerust, maar wordt al snel weer moe. Het is dan echt uitzitten tot de volgende voeding want ze laat zich niet nog een keer neerleggen. Gevolg: slecht drinken door vermoeidheid.
Herkennen jullie dit? Ruim voor de volgende voeding wakker worden? Logisch natuurlijk, ze worden naarmate ze ouder worden wakkerder, maar eigenlijk is t voor mijn dochter toch nog een te lange ruk.

Hoop op ervaringen van jullie en evt tips!
Bedankt!

dc

dc

02-02-2010 om 12:31

Kan zoveel zijn

sprongetje, tandje, bijna ziek, etc etc.

In mijn ervaring kun je nooit echt van een bepaald ritme aan. Ben je er net aangewend wordt het weer overhoop gehaald door babylief.

In mijn ervaring, kun je je er maar het beste niet al te druk over maken. Wat je kunt proberen bijvoorbeeld :
- Niet te snel uit bed halen. Wat gebeurt er als je haar even laten pruttelen (5 à 10 minuten)? Vaak valt een baby dan wel weer in slaap.
- Zo niet, dan drinkt ze die maaltijd maar een keer wat minder.
- Of dan voedt je eerder (gelijk wanneer ze wakker wordt) en leg je haar weer terug op bed wanneer ze moe wordt.

kien

kien

02-02-2010 om 14:09

Borst?

Misschien moet je haar gewoon vaker voeden? Dan is de tijd tot de volgende voeding niet zo lang...

Kien

Mayte*

Mayte*

02-02-2010 om 14:52

Gniffel

Hij is flauw, Kien, maar ik dacht bij het lezen van dit berichtje (in relatie tot de reactie van mamavanelin in het draadje hierboven) precies hetzelfde.

Maar Mamavanelin, ook flesvoeding kan je op verzoek geven. Als je baby het niet trekt om te wachten op het door jouw uitkozen tijdstip, dan vervroeg je dat tijdstip toch? Ik zie werkelijk niet in waarom je dochter met honger zou moeten wachten tot ze oververmoeid is en het flesje niet meer leeg kan drinken.

kien

kien

02-02-2010 om 14:59

Ik weet het , mayte...

...maar soms wil je die inkopper toch even lekker inkoppen:-)

Kien

dc

dc

02-02-2010 om 15:22

Flesvoeding op verzoek

Mamavanelin, flesvoeding kun je inderdaad ook gewoon op verzoek geven. Je moet alleen wel het maximum over de gehele dag aanhouden.

Als ze honger heeft dan heeft ze honger

en dan zou ik dus gewoon een voeding geven. Het is wel veel handiger denk ik om een strak schema te hebben, wij kloten hier wat af soms (bij beide kinderen gehad) maar ik ga niet wachten als mijn baby honger heeft, dan krijgt ze gewoon te eten.

mamavanelin

mamavanelin

03-02-2010 om 09:35

Inkoppertje...

Op zich hou ik wel van inkoppertjes en gevatte reacties daarop, alleen gaf ik t advies hierboven omdat dat kindje steeds honger heeft en die mama maar steeds BV bleef geven. Vaak vult een fles beter. En dat is nu net waar t om draait: mijn dochter heeft helemaal geen honger. Ja pas weer na 4 uur. Wat dat betreft heeft zij een keurig schema, pas dan begint ze weer te huilen en te vragen om voeding. Dus Mayte, ik laat haar echt niet met honger wachten tot t weer haar tijd is. Maar misschien is t wel een idee inderdaad om haar gewoon wat eerder een voeding te geven, ook als ze er nog niet om vraagt, zodat ze eerder naar bed kan. Alleen laat ze dan ook vaak wat staan, maar goed dat doet ze ook als ze te moe is...
Bedankt voor de reacties tot nu toe!

kien

kien

03-02-2010 om 10:45

Nee hoor, mamavan elin

die mama hierboven zei helemaal niet dat haar kindje steeds honger heeft. Misschien moet je het hele draadje nog even lezen, dan weet je dat daar een ander probleem speelt.
Maar meer to the point, als jouw dochter niet eerder honger heeft dan 'volgens schema', wat is dan precies het probleem? Wordt niet helemaal duidelijk uit jouw vraagstelling.

Kien

mamavanelin

mamavanelin

04-02-2010 om 09:03

Kien

Je hebt gelijk, maar dat was eigenlijk de conclusie die ik uit t hele verhaal trok. Steeds maar huilen en veel BV geven, ik had zelf t idee dat ie misschien niet verzadigd raakt. Sommige moeders hebben nml wel veel melk, maar weinig voedingsstoffen. EN dan kun je bezig blijven.
Wat mijn dochter betreft:
Mischien is t handig mijn verhaaltje nog n keer te lezen;- (Inkoppertje-flauw he?;-))

Het gaat erom dat mijn dochter te moe is.
Als ze bijv om 12-12.30 uur een voeding heeft gehad, gaat ze om 13.00 slapen. Voorheen sliep ze dan helemaal door tot haar volgende voeding (in dit geval 16 uur), maar nu ze groter wordt slaapt ze korter en wordt dus al om 14.30 wakker. Gewoon omdat ze dan uitgeslapen is.
Maar haar volgende voeding is pas om 16 uur en dat betekent dus dat ze nog anderhalf uur wakker moet zijn voor die volgende voeding. Eerder heeft ze ook nog geen honger, maar ze wordt wel al weer eerder moe en zou eigenlijk ene uur of 15.30 haar bed wel weer in kunnen. Maar ja, dan is t alweer bijna voedingstijd dus dat doe je ook niet. Snappie t een beetje??? En als ze dan honger heeft om 16.00 is ze eigenlijk alweer te moe om te drinken.
Conclusie: ze zou eigenlijk gewoon langer moeten slapen, maar ja dat kun je nou eenmaal niet dwingen natuurlijk.
Hoop dat je er nu een beetje wijs uit wordt.
Bedankt!

Roosje Katoen

Roosje Katoen

04-02-2010 om 09:51

Eerder voeden

Vier uur tussen de voeding lijkt me nog een beetje te lang voor een baby van 12 weken. In jouw voorbeeld zou ik gewoon een half uurtje eerder voeden, dan is ze verzadigd en kan ze daarna lekker gaan slapen. Een schema is best leuk en handig, maar helaas kunnen babies nog niet klokkijken ;-)

Hanne.

Hanne.

04-02-2010 om 10:51

Wel laten slapen

".... zou eigenlijk ene uur of 15.30 haar bed wel weer in kunnen. Maar ja, dan is t alweer bijna voedingstijd dus dat doe je ook niet...."

Eerlijk gezegd doe ik dat dus wel bij mijn dochter (10 weken). Moe=naar bed. Als ze honger heeft wordt ze wel weer wakker, al is het al na een half uurtje, maar dan heeft ze wel lekker een half uurtje geslapen.

Andere optie is inderdaad om haar dan om 15.30 al een voeding te geven. Als ze tenminste drinkt als ze nog niet zo'n honger heeft. Dat doet mijn dochter nl absoluut niet (ja 10 slokken, maar dat zet geen zoden aan de dijk)

elsje78

elsje78

04-02-2010 om 12:21

Terug naar 6 flessen

Zou ik doen, dan zit er maar 3 uur tussen een voeding en gaat het beter. Blijkbaar heeft jouw kindje meer kortere slaapjes nodig nu, dus iets minder in de fles en over 6 ipv 5 flessen verdelen.

Dan kan je voeden als ze wakker wordt, dan nog even spelen en weer naar bed. Dan kan ze met energie drinken en daarna beetje spelen en weer naar bed.

Als ze langer wakker kan blijven (hier nu 4,5 mnd en blijft al wel 2 uur op) dan kan je makkelijker terug naar 5 flessen...

succes

Net als elsje..

Ik sluit me aan bij Elsje,. terug naar om de 3 uur. Dan Kan ze toch in een soort ritme blijven en redt ze het misschien allemaal wat beter.

1.5 uur slapen achter elkaar vind ik overigens keurig hoor voor zo'n kleintje!! ER zijn er zat die elke keer weer na 3 kwartier wakker worden. Dus wat dat betreft zou ik me niet druk maken. maar ik snap je probleem hoor.

kien

kien

04-02-2010 om 12:59

Simpel

Mij lijkt het vrij simpel: moe is naar bed en honger is eten. Dat hoeft met 12 weken toch nog niet echt volgens een schema? En de tijd tussen twee voedingen kan toch, ook met flessen, gewoon variëren? Maar goed, ik weet niets van fv, misschien is dat wat minder simpel dan bv.

Kien

Fv op verzoek

Hoi mamavanElin

Waar ik woon in Canada is het standaard advies bij flesvoeding op verzoek te voeden. En bij 12 weken is een wakkere baby een baby die voeding aangeboden krijgt. Ik heb een tweeling van 6 maanden, ons derde en vierde kind, en mijn eerste ervaring met flesvoeding. Ook hier werden de eerste weken veel geslapen en daarna veranderde dat in meerdere hazeslaapjes overdag, met een maximale duur van anderhalf uur, maar vaker 30-45 minuten. Zo rond vijf maanden veranderde dat weer en nu slapen ze 3 (soms 4) keer overdag, zo'n anderhalf uur a twee uur en soms langer. Ze doen het beiden prima en ik vind het heerlijk dat ik niet neurotisch met schema's etc in de weer ben geweest. Gewoon je baby volgen voelt hier het prettigst.
Amaryllis

Rembrand

Rembrand

04-02-2010 om 19:40

Mama van elin.

Ik ben benieuwd wie je verteld heeft dat sommige moeders wel voldoende melk hebben maar niet genoeg voedingstoffen ?
Dit is namelijk een heel hardnekkig bakerpraatje !
M. ( lactatiekundige ).

mamavanelin

mamavanelin

04-02-2010 om 22:06

Schema

Geloof me, ik werk ook niet met een schema, maar ik weet gewoon, juist door naar mijn dochter te kijken, dat ze elke 4 uur eten wil. Pas na 4 uur krijgt ze weer trek. Maar ik kan er inderdaad voor gaan zorgen dat ik om de 3 uur ga voeden en dan wat minder in de flessen doe.

En wat het bakerpraatje betreft:
Een vriendin van mijn zus moest stoppen met BV geven omdat haar kind totaal niet aankwam. Die dronk de hele dag door en toch bleef ze heel erg achter in haar gewicht. Haar was toen verteld (zal wel door CB of arts zijn geweest) dat sommige vrouwen niet genoeg voedingsstoffen hebben. Maar goed, daar weet ik verder het fijne niet van, Ik weet wel dat sommige kinderen beter verzadigd raken van een fles dan van BV, maar dat komt natuurlijk omdat BV lichter verteerbaar is.

In ieder geval erg bedankt voor de reacties op MIJN hulpvraag!:-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.