Babytijd Babytijd

Babytijd

Sunja

Sunja

07-12-2008 om 21:44

Koude handjes, kruikje?

Hoi, mijn zoontje van 7 maanden slaapt in een slaapzak onder een lakentje en een dubbelgevouwen deken, met soms nog een extra dekentje erbovenop maar als hij 's nachts wakker wordt en ik geef hem borstvoeding, is hij soms zooooo koud. Zijn handjes zijn eigenlijk altijd ijskoud 's nachts, maar soms lijkt het doorgetrokken door heel zijn armpjes. Ik voel wel altijd ook zijn nekje, maar dat is ook niet altijd lekker warm (niet heel koud overigens). Ik heb wel de verwarming aan op zijn (onze) slaapkamer en een klein raampje openstaan voor de frisse lucht, maar van die verwarming word vooral ikzelf wakker met knallende hoofdpijn. Voor mijn zoontje lijkt het niet uit te maken. Ik leg soms zijn handjes onder de deken als ik zelf naar bed ga, maarja, die liggen zo weer boven natuurlijk.
Soms denk ik dat hij wakker wordt van de kou, maar zeker weten doe je dat natuurlijk niet met een baby. Hij is namelijk ook nog steeds (of eigenlijk: weer, was een 4 maanden niet en nu sinds een maand weer wel) 3 keer per nacht wakker om te drinken.
Heeft iemand tips, legt iemand wel eens een kruikje in bed als je kindje er ook in ligt? Ik verwarm namelijk wel voor met een kruikje maar durf het niet te laten liggen bij een 7 maanden oude baby.

Guinevere

Guinevere

07-12-2008 om 22:00

Jasje?

Ongelooflijk, wat een dikke laag heeft jouw zoontje over zich heen! Hoeveel graden is het dan 's nachts in de kamer?
Kruikje heb ik geen ervaring mee. Wat ik met de oudste deed: een badstof jasje aantrekken over zijn pyjama, onder zijn slaapzakje. De capuchon deed ik dan in koude nachten over zijn hoofd. De jongste heeft nu een winterslaapzak met lange mouwen, lekker makkelijk. Hij slaapt trouwens alleen in dat slaapzakje, niets eroverheen. Kamer is een graadje of 14 op het koudst van de nacht trouwens.

Sascha2

Sascha2

08-12-2008 om 16:57

Ik ook

Tja, ook ik sluit me aan bij de mening dat er wel heel veel lagen over je kind heen liggen. Mijn dochtertje van 9 maanden slaapt in een winterslaapzak (zonder mouwen) met een wat dikkere broek en shirt aan (met eronder een rompertje met korte mouwen). Zij heeft ook van die ijsklompjes in de nacht en haar nek voelt prima warm aan. Vaak liggen die kleintjes met hun handjes omhoog, naast het hoofd. Dat is de reden waarom juist de handen koud aanvoelen, heeft met de bloedcirculatie te maken. Maar dat zegt niets over de daadwerkelijke lichaamstemperatuur. Wat dat betreft is het goed dat je zijn nekje regelmatig voelt.

sandra helmink

sandra helmink

08-12-2008 om 20:30

Hier

ligt oze dochter van 5,5 maanden in een slaapzak van fleece met een normaal pyamaatje aan en een rompertje eronder. Ook zij heeft vaak steenkoude handjes maar ik heb altijd begrepen dat dat normaal was bij baby's en hoe warm haar kamertje is weet ik eigenlijk niet denk normaal. Ik schrok ook eigenlijk van wat jou kindje allemaal over zich heen heeft dacht eerst zou ik mijn dochter te koud aantrekken mmar ze slaapt heerlijk dus ze zou het wel warm genoeg hebben. groetjes sandra

Ik ook

Ik sluit me ook aan, lijkt me vrij veel laagjes!
Hier een kleintje van 6,5 maand. Zij slaapt in een rompertje korte mouwtjes met daarover een gewoon katoenen pyamaatje en sokjes. In een winterslaapzak zonder mouwen. Hierover een laken en dubbel dekentje. Haar handjes altijd koud, maar zij slaapt op haar rug, handjes stug naast haar oren en dus boven de dekens. Ik gok dat het 's nachts zo'n 16 graden is in haar kamertje.

Sunja

Sunja

08-12-2008 om 21:47

14 graden

Nou, ik heb het vannacht gemeten en het kamertje is ongeveer 14 graden, niet heel warm dus. Geen dubbel glas en overal kieren en gaten, dat krijg je met een oud huisje dat nog opgeknapt moet worden boven... En mijn kereltje was weer ijzig koud hoor! Maar een mutsje of capuchon op doen durf ik eigenlijk niet. Ik wil hem wel temperaturen 's nachts maarja, dan moet ik hem dus helemaal uitkleden en dan ben ik bang dat hij niet meer zo makkelijk in slaap valt, eenmaal wakker (nu is het halfslapend 5 minuten aan de borst en weer terug)
Gezien jullie reacties denk ik dat het misschien overdreven is, mijn bezorgdheid :-) Het lijkt mij alleen zelf ook zo onprettig, van die ijskoude handen!

-Wendy-

-Wendy-

08-12-2008 om 22:03

Oorthermometer?

Waarom temp je hem niet met een orthermometer? Dat kan terwijl hij gevoed wordt. Natuurlijk moet je dan ook overdag even kijken, zodat je weet of hij heel erg afkoelt. Overigens koelt mijn vijfjarige dochter makkelijk af tot 35,5 (oor), terwijl ze overdag 36,8 is.

Hier verder nog een baby van 8,5 mnd. Ze draagt een dikke pyjama met winterslaapzak zonder mouwen of een dunnere pyjama met winterslaapzak met mouwen. Ik gok dat haar kamer 15-16 graden zal zijn.

Staat het bedje van je zoon niet op de tocht?

Guinevere

Vind je dat niet eng met een capouchon op slapen?
Draait je kleine zich dan niet in die capouchon?
Groetjes Sanne

Sunja

Hoi,
Mijn ervaring is bij mijn eerste dat als ze zich onprettig voelde tijdens het slapen... bv. te koud; ze ging huilen. Vaak geven kleintjes al goed aan als ze het bv. te koud of te warm hebben.
Groetjes

Guinevere

Guinevere

09-12-2008 om 09:31

Capuchon

Ja, daar heb ik eigenlijk nooit over nagedacht dat zo'n capuchon bv. te warm kan zijn. Het scheelt wel dat hij hem pas op kreeg met 6 maanden, en alleen in echt koude nachten waarbij het op zijn kamertje beslist niet boven de 13 graden was. ZIch erin draaien kon hij niet, het was een klein capuchonnetje. Alles is gelukkig goed gegaan, inmiddels is die baby een 6 jarige die zelfs in dit seizoen in een dun pyamaatje onder een zomerdekbed ligt! Anders vindt hij het te warm.....
Wat je misschien wel kun opzetten is zo'n katoenen babymutsje, dat laat teveel warmte ook goed door. Veel haar hebben de meeste baby's nog niet tenslotte.

Valt wel mee met hoeveelheid laagjes

Ik vind dat het wel meevalt met de hoeveelheid laagjes waaronder je je zoontje bedekt hoor. Je schrijft niet hoe dik de slaapzak is waar hij in ligt en hoe dik het dekentje is. Het idee dat je kindje het koud heeft is gewoon erg vervelend. Die van mij heeft 's nachts ook ijskoude handjes, maar zijn nekje en lijfje voelen warm (hij ligt in een combisleeper, dus dubbele 4-seizoenen slaapzak met mouwtjes) en we slapen met de ramen open en zonder verwarming. Drie keer per nacht eruit om te voeden is gewoon ook zwaar en als je dat aantal terug zou kunnen brengen door hem warmer te laten slapen, is dat de moeite van het proberen waard.
Nogmaals, ik denk niet dat zijn handjes een goede graadmeter zijn, zijn nekje en lijfje wel. Ik zou investeren in een goede warme winterslaapzak met lange mouwen en er eventueel een dekentje overheen leggen als je echt denkt dat hij het nog steeds koud heeft.

Ik lig nu zelf met dit weer ook in bed met een pyama en pyamabroek en soms wollen sokken aan onder mijn donzen dekbed. Op het voeteneind ligt nog eens het wollen babydekentje dat ik over mijn zoontje heenleg als ik hem voed (haal hem daarvoor altijd uit de slaapzak). Dus dat hij ook wel wat warme bedkleding nodig heeft, lijkt me niet zo vreemd.

Chris

MamavanB

MamavanB

12-12-2008 om 14:58

Idem

op de kamer van mijn 10 maanden oude zoontje kan het 's nacht ook zakken tot 15-16 graden.
hij light in een winterslaapzak zonder mouwen, met dubbelgevouwen dekentje. En idd ijsklompjes van handjes de volgende ochtend. Maar hij slaapt lekker, van 8 tot 7 in de ochtend. Misschien dat ik een winterslaapzak met mouwen moet kopen, maar daar houd het mee op.
Een kruikje vind ik ook eng.
Ik ga er maar van uit dat wanneer hij zelf hinder heeft van de kou wakker wordt en gaat huilen!

Sunja

Sunja

13-12-2008 om 00:14

Ook winterslaapzak

Dus hij ligt erg ingepakt, namelijk ook nog in een winterslaapzak met lange mouwen met daaronder een (gewoon katoenen) pyjama en een rompertje.
Maar intussen is na een huisartsbezoek gebleken dat hij een dubbele oorontsteking heeft, dus het kan ook zijn dat hij daarvan zoveel wakker is geweest. Nog steeds trouwens, eigenlijk huilt hij nu pas echt veel - bizar genoeg 3 dagen nĂ¡ starten met antibiotica maar dit terzijde - maar of het van de kou is, is onduidelijk. Zijn nekje voelt trouwens doorgaans niet heel erg warm aan (overdag is het warmer) maar ook niet echt heel koud.
Misschien is het gewoon een koukleum, net als zijn vader (of ik ben toch overbezorgd)! Die oorthermometer is een goede tip trouwens, nu heb ik spijt dat ik er niet toch eentje heb gekocht toen ze in de aanbieding waren bij de Etos een paar weken geleden :-( En ik ga eens op die tocht letten. Ik heb wel standaard een raampje open, i.v.m. die zo belangrijke frisse lucht.
Hey dank voor de tips!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.