Babytijd Babytijd

Babytijd

#~ TESS ~#

#~ TESS ~#

01-01-2010 om 16:28

Kraamkado?

ik wil voor mijn zus zo'n leuk kraampakket geven zodat ze iedere dag een kadootje krijgt na de bevalling, maar ik wil er allemaal aparte dingetjes indoen, wie heeft er leuke suggesties of heeft er zelf leuke originele kadootjes gekregen na de geboorte van je kindje?

alvast bedankt TESS

ps iedereen een fijn 2010 gewenst!!

Ayanna

Ayanna

01-01-2010 om 16:42

1e kindje?

Toen mijn vriendin een half jaar geleden bevallen is van haar 1e kindje, heb ik haar een mand kado gedaan met oa. wat practische zaken erin. Dingen waar ik zelf tegenaan liep als 'verse' mama. Denk dan bijv. aan een snotzuiger of een flessenborstel. Dat soort spul. Maar ook een aantal verwen-dingen voor haar erin, omdat je als moeder nogal snel de neiging hebt om jezelf weg te cijferen. Dus een lekker luchtje, een bodylotion en dergelijke.

#~ TESS ~#

#~ TESS ~#

01-01-2010 om 19:24

Even verduidelijken

het is het 2e kindje van mijn zus en haar vriendin, mijn man is donor geweest van zowel het 1e zoontje als het 2e kindje wat nog geboren moet worden, we hebben een hechte band met elkaar en ook dit kindje wordt weer heel bijzonder voor ons... dus leuke suggesties zijn welkom...

liora

liora

01-01-2010 om 20:10

Bijzonder

Hoi Tess,

Wat bijzonder zeg, geweldig van je man en van jou ook.

Wat ik leuk vond: een mooi opschrijfboekje om alles van de eerste maanden in op te schrijven. Van mijn bevallingsverhaal, tot en met de voedingstijden, tot en met de vragen die ik aan de verloskundigen moest stellen en wie ik morgen moest bellen.

Liora

Mayte*

Mayte*

01-01-2010 om 22:24

Wat mooi!

De kinderen van je zus zijn naast neefje of nichtje ook halfbroer of zus van jullie eigen kinderen. Wat een mooie verbanden tussen jullie twee gezinnen! Kan me voorstellen dat je iets heel moois wil geven.

Ik heb zelf een geboortekaartje laten ontwerpen door een kunstenares. Het is een inkttekening/aquarel op een formaat van 70x70 cm. Ze heeft het helemaal op mijn aanwijzingen gemaakt, met alle symboliek erin die wij zochten. Zij doet het als hobby naast haar werk en vraagt er niet veel geld voor. Misschien een idee? Als je wilt, mail ik je haar site wel.

Maar goed, dat is niet wat je vroeg. Kraamcadeautjes... Ik vind Weleda producten altijd fijn om te krijgen zowel voor mezelf als voor de baby. En andere dingen waar ik aan denk: een dromenvanger voor boven het wiegje; een bijtring (die gebruik je toch maar voor 1 kind); lekkere zachte omslagdoek voor tijdens het voeden.

Succes met het samenstellen van het pakket. Wat geeft dat vast al een hoop voorpret!!

Appel

Appel

01-01-2010 om 23:44

Mooi verhaal, tess

Wat een bijzondere situatie, Tess! Ik ben zelf ook aan het nadenken over een kraampakket: mijn zusje hoopt begin maart te bevallen van haar eerste.
Dus ik lees lekker met je mee voor tips.

Aïda

Aïda

02-01-2010 om 13:09

Ideetjes

Voor de moeders een bon voor de schoonheidsspecialiste (mits ze dat lekker vinden) en wat verzorgings producten.

Voor de zwangere een kleding bon, om na de bevalling een leuk nieuw outfit uit te kiezen.

Voor de oudste zoon wat leuks. Misschien een daagje pretpark na een paar weekjes om weer heel even centraal te staan.

Voor de baby, ik vond bijna alles leuk wat ik kreeg. Van nieuw badjasje, tot kleertjes tot speeltjes. Maar het bestekje met naam er in vond ik heel leuk. Ik had graag een baby schommeltje willen krijgen/hebben.
En van mijn man heb ik de voorkant van ons geboorte kaartje op een mooi groot canvasdoek gekregen. (was namelijk foto).. Ik kijk elke dag er tegen aan en denk steeds weer terug aan toen.... nov 2008.

Wat ik altijd deed

wat postzegels en evt wat mooie kaartjes om te bedanken voor dingen die je over de post krijgt. Speciaal velletje zegels dan wel.
notitieblokje om ontbrekend moedergeheugen te vervangen.
kleine mooie speelgoedjes
iets voor een oudere broer of zus
bestek/bekertje

word weggeroepen door het gezin... kom later nog wel ff...

Malihu

Malihu

02-01-2010 om 19:37

Iets lekkers

wat ik deed was cakejes gedoopt in gesmolten witte chocolade en daarna gedoopt in muisjes, geeft een erg leuk effect! Voor de 1e dag, om aan te sterken na de zware inspanning :-)

En nog 2 flodderromannetjes om de kraamtranen lekker bij te laten stromen :-)

Ik was een paar maanden eerder bevallen en heb de zoogkompressen die ik overhad ook als cadeautje erin gedaan, ha, ha (was voor mijn beste vriendin).

Een knuffeltje voor de baby, iets om te relaxen voor de partner. En in dit geval zou ik ook een cadeautje voor de grote broer doen.

Voor wie ervan houdt

wat mij een reuze origineel kraamcadeau lijkt, en wat ik zelf ook beslist zou hebben kunnen waarderen, is het boek " de Larf" van Midas Dekkers (dat gaat over kinderen). Maar dan moet je wel zeker weten dat de nieuwe moeder van zijn werk houdt, anders kan het al snel als een belediging worden opgevat, Midas is niet bepaald een grote kindervriend.

Overigens liep hier (of was het een andere rubriek?) laatst een draadje waarin een film 'Babies' aan de orde kwam - die dvd lijkt mij dus echt een geweldig kraamcadeau, maar aangezien de film nog niet eens uit is, is dat rijkelijk voorbarig.

Groeten,

Temet

Appelboom

Een leuk en apart cadeau dat onze jongste kreeg was een appelboom, www.adopteereenappelboom.nl. De boom staat ergens in een boomgaard in nederland (kun je uitkiezen) en je mag er in augustus/september heen om appels te plukken. Onze dochter is nu 3 en we hebben de boom nog steeds!

Clo

Clo

05-01-2010 om 09:41

Kraammand

Ik ben nu bezig met mijn derde kraammand, voor mijn zusje die net als de zus van Appel begin maart haar eerste krijgt. Mijn recept voor een kraammand is: voor ieder wat erin stoppen. Voor de baby natuurlijk (is makkelijk: van slabbetjes naar knuffel en voorleesboekje), voor de mama zit er altijd een mooie mok in met eventueel borstvoedingsthee of ontspannende thee, voor de vader ook een mooie mok voor de hoognodige koffie, misschien iets voor een ouder kindjen(ik heb alleen maar manden voor eerste kindjes gemaakt). Verzorgings- en verwenspullen ook voor de papa en mama. Mijn tip, houd het origineel (bv een slaapmaskertje of twee setjes oordopjes, voor degene die aan de beurt is om door te slapen ;-) als grapje natuurlijk). Als mand gebruikte ik een grote mand om daarna speeltjes in te doen of een mooie doos met dessin. Ook leuk is om op elk cadeautje een klein kaartje te plakken met een hint over het cadeautje erin.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.