Babytijd Babytijd

Babytijd

Kruipen?

hallo
mijn dochtertje wordt 31 maart een jaar, maar nu vertikt ze t om te gaan kruipen! ze wil alleen maar zitten! nu, als ze in bed ligt, ligt ze dus op dr buik, met de beentjes onder dr, in kruiphouding dus, en vanmorgen schoof ze dus vooruit.......... mijn zoontje kroop al met 11 maand, trok zich op tot staan............. is ze nu gewoon wat later of is ze lui? hahaha.

Billenschuiven?

Misschien gaat ze billenschuiven? Mijn oudste zoon heeft nooit echt gekropen. Hij bewoog zich op gegeven moment voort op zijn billen en wist daarmee een wonderbaarlijke snelheid te behalen. Zelfs nu hij vier is, zie ik hem die beweging nog af en toe maken.

Niet te veel zorgen over maken, mijn zoon loopt als een kievit en is motorisch volledig normaal.

Chris

Kiki

Kiki

03-03-2009 om 12:05

Die van mij tijgert als een racemonster de hele kamer door

Maar kruipen, ho maar
Terwijl hij het wel kan. Maar dan doet hij een klein stukje, besluit dat het teveel moeite kost en tijgert weer lekker verder.

Ik zou me er geen zorgen om maken.

zon

zon

03-03-2009 om 14:39

Paar vraagjes

Als je haar op haar buik legt gaat ze dan zelf zitten? Als haar speelgoed niet binnen handbereik is, probeert ze dat dan te pakken? en hoe?
Gaat ze nog niet zelf zitten dan zou ik haar vooral niet neerzetten. Vanuit ligpositie gaan baby's nou eenmaal makkelijker kruipen.
Gaat ze wel zitten als je haar neerlegt dan vraag ik me af hoe ze dan bij haar speelgoed komt of op de plek waar ze heen wil. Schuift ze op haar billen, draait ze al liggende naar haar doel of beweegt ze helemaal niet?
Volgens mij is het erg lastig billenschuiven weer af te leren. Doet ze dit niet dan zou ik haar vooral stimuleren dingen te pakken door ze verder weg te leggen en positief te belonen.
Als je haar in kruiphouding zet, wat doet ze dan? ik zette mijn kinderen zodra ze dat konden in kruiphouding, deed voor hoe ze vooruit konden komen, ging vervolgens een stukje verder op liggen en probeerde ze heel enthousiast mijn kant op te roepen. Zo heeft de oudste al met 7 maand leren kruipen, de middelste met 8,5 maand. Maar of dat door het oefenen komt.....
Overigens zou ik me wel zorgen maken als ze helemaal niet probeert vooruit te komen.

joan55

joan55

06-03-2009 om 13:48 Topicstarter

Reactie vragen

Als je haar op haar buik legt gaat ze dan zelf zitten? Als haar speelgoed niet binnen handbereik is, probeert ze dat dan te pakken? en hoe?........... nee als ze op dr buik ligt wordt ze hartstikke boos, maar op de rug vind ze t goed, en dan gaat ze ook wel zitten!! en als t speelgoed niet binnen handberijk ligt wordt ze boos, en draait ze net zo lang totdat ze t heeft.

tjah de kruiphouding...... in die houding slaapt ze! beentjes onder de kont hahaha, op de knietjes......

nee rollen vind ze niets, want dan moet ze op de buik, en dat vind ze helemaal niet leuk!
op de rug beweegt ze wel in de ronte, zet ze zich af met de beentjes en schuift ze zo weg......

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.