Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

03-06-2010 om 10:09

Laatste daagjes hier

Hoi allen,

Over vijf dagen wordt mijn jongste 1! Ik kan het niet geloven, maar dan verhuizen wij alweer naar dreumestijd (al vind ik toch dat hij nog wel een baby is ook).

Ik las of hoorde ergens: de dagen duren lang, maar de tijd vliegt.

Zo is het!

Liora

liora

liora

03-06-2010 om 10:22

Weemoed

Ben in een weemoedige bui en heb net het draadje nagelezen waarin ik zwanger werd. Zo leuk om dat te lezen!

En wat begon als een heel dun streepje op een Kruidvat-test, zit hier nu op de grond met autootjes te spelen.

Liora

Liora

De dagen duren lang, maar de tijd vliegt. Wat treffend zeg, die moet ik zeker onthouden.

Er zijn dagen bij met ons Truusje dat ik de uren aftel tot mijnheer Savon thuiskomt en soms is het zelfs zo erg dat ik de uren aftel tot een van de grote broers thuiskomt (voel ik me wel een slechte moeder hoor). En aan de andere kant: wààààt, hoe kan het nou dat ze zomaar opeens AL 19,5 maand is!

Gelukkig kan je in dreumes/peutertijd 3 jaar blijven.

Mayte*

Mayte*

03-06-2010 om 14:13

Tot over 6 weken

Dan volg ik je naar dreumestijd. Ik kan het ook nog niet geloven dat er al weer bijna een jaar om is. Dat eerste jaar van een kind blijft een mirakel om mee te maken. En hoe bewust ik het ook heb beleefd, toch lijkt het me weer door de vingers te zijn geglipt.

Gefeliciteerd (alvast) met de kleine man.

elsje78

elsje78

03-06-2010 om 15:29

Waaah mayte

och toch, wordt hij over 6 weken al 1! mijn hemel wat gaat de tijd toch snel!!

Oja dan wordt M dus over 14 weken 1...mmm dat is ook al over minder dan 4 maanden...

Liora: gefeliciteerd!

Vandaag is je jongste ook al 1! Ik hoop dat het een feestelijke dag was. Dat het al weer een jaar geleden is dat je eerder dan gedacht voor de tweede keer moeder werd. Ik hoop dat je heerlijk kan genieten van je beide mannetjes.
Alles goeds voor jullie 3-en!

Amaryllis

liora

liora

08-06-2010 om 21:54

Dank

Hoi Amaryllis,

Wat aardig dat je daaraan denkt! Ja niet te geloven hoor, een jaar geleden net bevallen.

Alles gaat zo goed en ik geniet zeker van mijn mannetjes en zij ook van elkaar.

De verjaardagen zijn allemaal perfect verlopen!

Liora

Oops

had er nog zo aan willen denken..... en dan toch weer vergeten. Maar alsnog gefeliciteerd met B.
Fijn dat alles goed is verlopen en dat jullie zo lekker van elkaar genieten!
Soms mis ik ons draadje wel een beetje, hebben jullie dat niet? Vooral ze nu weer zoveel ontwikkelen.....
Amaryllis hoe is het met jou kanjers? Slapen ze inmiddels wel helemaal door?

Gefeli

met je 1 jarige zoon !
Wat heb je gegeven ? Hier wordt het een zand/watertafel voor in de tuin.

hier nog een maandje, jemig, ik ben ook zo gek op mijn kinderen, ze zijn zo lief en gezellig tegen elkaar, ach snif...

Manda

wat fijn dat het bij jullie nu ook weer beter gaat met het slapen. Leuk die zandwatertafel. Ik moet nog even heel erg na gaan denken wat het wordt...... pfff.... lastig is dat met een derde zeg! Jullie nog leuke ideetjes? Mandarijntje en Maud waren bijna gelijk geboren toch. Maud is van de 12de

Loontje

gaat het goed met Maud en je andere kinderen ? Soms zwaar he ?

hier dus die zandwatertafel, ik heb geen 'groot' speelgoed van de oudste bewaard dus ik had vrij veel keuze en ik vind het wel fijn om iets te hebben wat niet in de woonkamer staat, die is nu al bezaaid met kleine speeltjes en de box (die box, vreselijk wat een ruimte vreter). mandarijntje is van de 9e juli.

liora

liora

09-06-2010 om 22:17

Cadeau

Ja ik mis ons draadje soms wel inderdaad. Zo leuk om te zien hoe die kleintjes zich ontwikkelen.

Ik ben wel blij dat het eerste jaar erop zit hoor. Een baby is geweldig en zo, maar het is toch echt heel hard werken. Nu het tweede jaar, wat weinig onderdoet voor het eerste, is mijn ervaring.

Het gekke is, dat ik wel merk dat ik toch minder moe ben geweest dit jaar dan bij mijn eerste. Je bent toch al zoveel meer gewend aan het ritme en je weet ook echt dat dingen tijdelijk zijn, maakt veel uit.

Het cadeautje voor B was een hele mooie stapeltoren van hout, gekocht bij een mooie houten speelgoedwinkel. Met ringen aan de buitenkant, en in het midden een soort cilindertjes. Hij vindt het erg leuk om alles uit elkaar te halen, en het zal wel een paar jaar duren voordat hij alles in elkaar kan zetten.

Leuk om van jullie te horen!

Liora

Nu wordt het

ook pittig maar anders, ze gaan nu lopen bijvoorbeeld. Alle spullen moeten telkens een stukje hoger hier in huis ;-) Ik moet ook maar eens een traphekje kopen voor bovenaan de trap, eens kijken welke ik moet hebben want ik wil niet in de oude ornamenten boren.

Leuk!

Leuk Liora, dat B zo met zijn kado speelt en dat hij er nog lang mee kan blijven spelen! Zelf vind ik het eerste jaar toch echt het zwaarst, en met een tweeling helemaal. Terugkijkend blijkt het na de eerste 6 maanden geleidelijk makkelijker te zijn geworden, maar heb ik echt het idee dat ik pas toen ze 8 maanden oud waren weer wat wakkerder de dagen mee maakte. En nu zijn ze hier bijna 11 maanden (volgende week), en wordt er druk gekropen en trekken ze zich op. We moeten enorm alert zijn, want de 'grote' zussen zijn niet erg oplettend met hun speelgoed dat niet altijd geschikt is voor babietjes. En verder zijn de mannetjes op verkenning uit en is er niets leuker dan aan de stereotoren te komen, of aan de luxaflex te hangen, of in de toiletpot te spelen... Om maar niet te vergeten dat elk traphekje dagelijks even op stevigheid beoordeeld wordt. Maar, het is al weer een poosje geleden dat er 's nachts flesjes klaargemaakt moesten worden. Er wordt dus redelijk goed geslapen hier (maar nog wel wekelijks dat er eentje 's avonds moeite met inslapen heeft of rond 22:00 nog even wakker wordt.)
Loontje, hoe is het met Maud? En Manda, wat doet Mandarijntje zoal? Leuk dat je zo geniet van je tweetal!!!! En bevalt je huis nog steeds goed? Vorig jaar nog in de verbouwing!
Amaryllis

Ha amaryllis

ah wat gaaf, 4 kinderen ! Ik vind het zelf enig om de interacties tussen mijn 2 dochters te zien. Gisteren kwam oudste heel grappig verkleed naar beneden, deed een gek dansje en Mandarijntje lag in een deuk, zo gezellig die 2 samen.

ja traphekjes, ik heb er net eentje op marktplaats geschoord waarbij je niet hoeft te boren, scheelt weer.

het huis bevalt uitstekend, er moet nog heel veel gebeuren, met name lakken, veel van het hout is nog steeds lelijk geel (vande vorige bewoonster). Ik vind de buurt enig voor mijn kinderen maar zelf hoef ik hier niet voor altijd te wonen, het is toch wel erg een buurtje, ja hoe zeg ik het, ik mis het centrum en de diversiteit.

Mandarijntje kruipt heel veel, trekt zich overal aan op, loopt langs de bank/tafel/stoelen, is af en toe een kattenkop als ze iets niet krijgt en dan sist (hassss hatttt zegt ze dan en kijkt dan heel boos) en slaat ze om zich heen. Verder kan ze heel zoet een kwartiertje alleen spelen, dan doet ze poppetjes in een trommel, deksel erop en poppetjes weer uit te trommel, dat vind ze enig, veel kiekeboe, beetje stoeien.

Ze slaapt sinds een paar dagen weer heel makkelijk in en lang, eet goed, is tevreden en alert. Het waren wel heel pittige weken toen ze afgelopen tijd ziek was, vreselijk wat was ik moe.

Manda

Wat fijn dat Mandarijntje weer helemaal is opgeknapt. Het klinkt als een dametje die weet wat ze wil (en wat ze niet wil!). En wat herkenbaar, dat er nog geschilderd moet worden om de kleuren van de vorige bewoners weg te werken. Hier dacht ik net in een fase te zitten dat er nog wel geverfd moet worden, maar dat dat wel even kan wachten, toen mijn tweede dochter gisteren per ongeluk niet een streepje op haar kalender, maar op de muur zette, met een donkere permanente marker/viltstift. Dus nu hebben we de keus tussen op lage hoogte iets ophangen om deze streep te bedekken, wat dan waarschijnlijk meteen door ons tweetal gesloopt gaat worden, of toch maar binnenkort weer verf uitzoeken..
Hier komt er nu ook steeds meer interactie tussen de oudsten en de jongsten. Toen de babietjes nog heel klein waren, waren mijn oudste twee snel uitgekeken en speelden ze alleen met elkaar. Maar nu gaat de tweede geregeld bij haar broertjes zitten om ze het 1 en ander te 'leren'. Ze vinden het prachtig en af en toe schateren ze het uit.
Leuk idee, zo'n water-zandtafel als kado. Ik moet ook maar eens gaan bedenken wat ze hier gaan krijgen.
Amaryllis

Fijn

zo'n permanent marker, dat krijg je ook niet zo snel over geschilderd, je moet er een sorrt laagje tussendoen anders komt die inkt telkens weer terug in de nieuwe verf.

Je klinkt fit en vrolijk, ik vond afgelopen maand echt slopend en dan heb ik maar 1 baby en 1 oudste !

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.