Babytijd Babytijd

Babytijd

Van de (Forum)redactie

Van de (Forum)redactie

15-07-2010 om 23:06

Let op veel mazelen in frankrijk!

RIVM en NVI waarschuwen!

Toename mazelen in Frankrijk

Op 14 juli heeft de Landelijke Coördinatie Reizigersadvisering (LCR) een spoedbericht uit
laten gaan over een mazelenepidemie in 5 departementen in Frankrijk. Sinds 2008 wordt er in verschillende delen van Frankrijk een toenemend aantal gevallen van mazelen gemeld: in 2008 604 gevallen, 1544 in 2009 en in de eerste maanden van 2010 1972 patiënten met mazelen.
De meeste gevallen worden gemeld in de departementen Vienne, Aveyron, Loire-et-Cher, Gers en Loire-Atlantique. De BMR-vaccinatiegraad in Frankrijk is 90%.

Vaccinatieadvies
Voor de meeste kinderen en volwassenen die in Frankrijk op vakantie gaan wordt geen vaccinatieadvies gegeven. Alleen personen die naar Frankrijk gaan én intensief contact hebben met de lokale bevolking, krijgen het advies zich te laten vaccineren. Het gaat dan bijvoorbeeld om familiebezoek, emigratie of verblijf in een gastgezin. Een vakantie op een camping of een bezoek aan een lokale markt valt hier niet onder.
Het advies is kinderen vanaf 6 maanden die in deze doelgroep vallen vervroegd te vaccineren met BMR. Dit kan op het consultatiebureau. Wordt de vaccinatie vóór de eerste verjaardag gegeven dan moet op de leeftijd van 14 maanden de BMR-vaccinatie herhaald worden.
Aan ongevaccineerde volwassenen geboren vanaf 1-1-1970 die in de doelgroep vallen, wordt ook een BMR vaccinatie aangeraden. Zij kunnen voor vaccinatie terecht bij huisarts of lokale GGD.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.