Babytijd Babytijd

Babytijd

zonzee

zonzee

18-07-2011 om 15:26

Loslaten

beste mama's,
ik heb een dochtertje van 9 maanden. we hebben een beetje lastige start gehad (afwijking luchtwegen) maar nu gaat het heel erg goed met haar. wat ik heel erg lastig vind is om haar "achter te laten" bij anderen (kinderopvang, oppas). uiteindelijk gaat het altijd goed, maar ik zou zo graag wat luchtiger en losser hiermee om willen gaan. ik maak me zorgen vantevoren om niets en ik ben bang dat mijn dochtertje dat ook voelt.
heeft iemand tips en/of ervaring?
alvast bedankt!

Gewoon

'gewoon' accepteren dat jij dit gevoel hebt, dat ze een moeilijk start had en het dus ook logisch is dat het niet makkelijk is haar ergens achter te laten, ze is ook nog maar heel klein. Misschien hou je dit ook wel, ben je gewoon een beschermend type moeder, of misschien niet, verandert het weer of wordt je kindje een zelfstandig figuur wat je straks 'ga nou maar' bij de deur er niet meer bij hoeft te hebben.

Beredeneren

Je weet ook wel dat het goed is dat ook andere mensen voor haar zorgen, neem ik maar aan. Ik vond het zelf ook een angstige gedachte als die kinderen alleen maar mij hadden. En nog als ze ergens anders zijn dan voel ik het in mijn buik maar dan denk ik maar dat ik ze even mis maar ze hebben het elders wel naar hun zin en ze leren nieuwe dingen en andere smaken en andere routines en flexibiliteit en een hoop andere zaken die ik ze in mijn eentje niet kan geven.

dc

dc

18-07-2011 om 17:39

Vanzelf

Dat kun je niet afdwingen. Uiteindelijk gaat het vanzelf. Bij mij gebeurde dat pas vanaf het tweede kind, maar mijn oudste zwaaide me altijd vrolijk uit, dus merkte niets van mijn gevoelens.

Het is gewoon ook heel erg moeilijk! Ook als je kind geen lastige start heeft gehad!

Merel

Merel

18-07-2011 om 17:57

Bellen ofzo?

Ik herken dit wel hoor. Misschien kan je het een beetje dragelijker voor jezelf maken door af te spreken dat je mag bellen zodra je het gevoel krijgt dat je even wilt weten hoe het met haar gaat? Meestal werkte dit bij mij voldoende maar iedere nieuwe stap die mijn kind zette, was altijd gepaard met onrust gevoelens bij mij, maar daar wen je ook aan. Meestal nadat het een aantal keren goed ging, ging het met mij ook steeds beter en werd ik steeds geruster. (met oppassen, naar school, eerste keer naar een partijtje, eerste keer alleen naar de winkel enz.enz....)(en dat had ik ook met de tweede hoor ;-) wel ietsjes minder lang en vaak, maar toch)

Valkyre

Valkyre

19-07-2011 om 01:39

Heb ik ook wel hoor

En mijn zoon is al vier! De creche ging eigenlijk heel goed, op de aanhankelijke periode na dan. Nu op school en BSO ook. Maar als we een keertje incidenteel een oppas thuis hebben, iemand die hij wat minder goed kent, ben ik altijd gespannen van tevoren. Dan sms ik altijd even of alles goed gaat als ik weg ben.

Je bent zorgzaam (vrij normaal voor een moeder), EN je kind heeft een moeilijke start gehad. Je reactie lijkt me logisch. Probeer vrolijk afscheid te nemen van je kind, meer kun je niet doen. Als je ziet dat je kind het naar haar zin heeft op de creche, zal daar de stress wel afnemen neem ik aan. En blijven "oefenen," zodat je kind gewend raakt aan verschillende oppassituaties (en jij ook!) Sterkte:-)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Massi Nissa

Massi Nissa

19-07-2011 om 10:09

Ja, bellen!

Dat is echt een goede tip van Merel, vraag of je tussendoor even mag bellen.

Inderdaad

Bellen is echt helemaal niet raar of overdreven of zo hoor (mocht je daar bang voor zijn). Ons kdv vond het prima, en benadrukte steeds dat ik gewoon mocht bellen. Het hielp me echt!

zonzee

zonzee

21-07-2011 om 10:02

Loslaten

Dankjulliewel voor de lieve tips!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.