Babytijd Babytijd

Babytijd

Luieruitslag en antibiotica

Hallo,

Mijn dochter krijgt antibiotica ivm een nierbekkenontsteking. Alleen ze heeft nu vuurrode billen wat erg pijnlijk is. Billendoekjes zijn al opzij, ik smeer zinkzalf erop maar het wordt niet echt minder. De kuur duurt nog tot en met zondag dus wat raden jullie aan? Langs de huisarts voor een andere creme? MOet ik nu ook bedacht zijn op spruw (dezelfde bacterie?) alhoewel zij en ik daar nog geen tekenen van vertonen?

Graag jullie advies!

Groet Xaren

BUWELDA

BUWELDA

18-11-2008 om 15:42 Topicstarter

Mieke

Hoi Mieke,

Ik geef inderdaad borstvoeding. Ik zal morgen even bellen en alert zijn op spruw.

Ik neem aan dat maizena etc geen kwaad kunnen. Klopt dat?

Groet Xaren

Puck2

Puck2

18-11-2008 om 15:57

Antibiotica en schimmel

Antibiotica heeft vaak als bijwerking dat je gevoelig bent voor schimmels. Spruw is een schimmel, niet een bacterie, dus dat kan heel goed en heel goed om daar bedacht op te zijn. En diezelfde schimmel kan ook heel goed de luieruitslag veroorzaken.

Guinevere

Guinevere

18-11-2008 om 20:01

Apotheek

Antibiotica kunnen deze rode billen ook veroorzaken. De apotheek heeft ons indertijd een eigengemaakte billencreme (met zink) geleverd die nog beter werkte dan die uit de winkel.
Spruw heb ik gelukkig geen verstand van.

BUWELDA

BUWELDA

19-11-2008 om 08:53 Topicstarter

Wat te vragen aan arts?

Hoi,

De dokter belt mij vandaag even terug. Wat zou jij adviseren voor de billen? Vaak als ik iets voorstel, wordt dat ook voorgeschreven. Vooralsnog drinkt en eet ze prima dus de spruw blijft vooralsnog uit.

De maizena werkt trouwens wel, het is veel minder vurig. Ze heeft ook emt name last als ze heeft gepoept merk ik.

Groet Xaren

Tink

Tink

19-11-2008 om 10:46

Miconazol inderdaad

En die kun je ook gewoon bij de drogist of apotheek halen, zonder recept. Ik zou zelf niet met maizena gaan prutsen, heb wel eens gelezen dat dat juist een prima voedingsbodem zou zijn.
Mijn dochtertje heeft ook regelmatig last van rode billetjes, soms is het ineens zo erg dat het bloed erlangs loopt, echt zielig.
Hier werkt het best: miconazolzalf en daar een laagje zinkzalf overheen (de zalf die je van de huisarts krijgt is meestal een mengsel van miconazol en zinkzalf, dat kan ik ook zelf :)). Binnen 2 dagen zijn de rode billetjes verleden tijd. En dan smeer ik nog een tijdje door met de miconazol om de schimmel echt goed de kop in te drukken.

mama van Linde

mama van Linde

19-11-2008 om 12:24

Rode billetjes of schimmel

Als je twijfelt lijkt het me toch verstandig om er door de huisarts even naar te laten kijken. Bij rode billetjes werkt maizena prima, maar als het idd om een schimmel gaat, vraagt dat toch om een andere behandeling.

Hier heeft dochter ook 2x een schimmel gehad, daarvoor een zalfje van de apotheek gekregen (weet helaas niet meer hoe dat heette). Dit soort zalfjes moet je zeker twee weken (dus niet maar een paar dagen) na het verdwijnen van de verschijnselen blijven smeren. Een schimmel zit onderhuids en steekt als je te snel stopt met de zalf zo de kop weer op.

Nogmaals, bij twijfel, niet zelf gaan dokteren maar huisarts laten kijken.
succes ermee

BUWELDA

BUWELDA

19-11-2008 om 14:30 Topicstarter

Arts gesproken

Hoi,

Ik heb mijn huisarts even gesproken. Hij gaf aan dat eerst veel in de blote billen soms ook al verlichting geeft en anders kan ik een miconazol zalfje erop smeren.

Bedankt voor het meedenken!

Groet Xaren

Tink

Tink

20-11-2008 om 14:28

Twee weken inderdaad

... doorsmeren met die antischimmelzalf.
We hebben hier trouwens ook nog een keer iets sterkers gehad, voor een van de andere kids waar de schimmelinfectie maar niet bij over wilde gaan. Dat was een mengsel waar naast miconazol en zinkzalf ook nog hydrocortison doorheen zat. Hormoonzalf dus. Dat is alleen op recept te krijgen. Werkte wel als een trein moet ik zeggen!
Maar normaalgesproken zou miconazol genoeg moeten zijn om de schimmels te killen. En nogmaals, met zinkzalf erbij (gewoon over de andere zalf heen smeren) werkt het nog beter. Dat houdt het huidje ook mooi droog.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.