Babytijd Babytijd

Babytijd

Maak me zorgen

Dochterlief eet sinds een dag of 5 haar flessen niet meer leeg, spuugt meer dan anders en slaapt veel. Haar temperatuur is niet hoger geweest dan 37,7 en ze blijft meestal goedgehumeurd: lachen en brabbelen.
Natuurlijk is het fijn dat ze goedgehumeurd blijft maar het baart me toch zorgen dat ze beduidend minder drinkt en vaak spuugt. Ik zit een beetje met mijn handen in het haar. Naar de huisarts gaan....maar ja, wat kan die voor me doen? Nog langer afwachten...maar ik vind het al zo lang duren. Weet iemand raad?

Plast ze goed?

Als ze helder is, vrolijk en geen hoge koorts heeft dan hoef je je vziw geen zorgen te maken als ze maar goed plast. Dat is namelijk een bewijs dat ze genoeg vocht binnenkrijgt. Uitdroging is een gevaar bij die kleintjes dus daar wordt erg op gelet.

Je zegt dat ze meer spuugt dan normaal waaruit ik afleid dat ze niet overgeeft maar gewoon een 'mondje teruggeeft' zoals die kleintjes dat doen (hoewel ik 'mondje' een wat verhullende term vind, er blijkt toch wel erg veel in zo'n mondje te passen). Vziw lijkt het dan al snel heel veel, maar toch echt veel minder dan erin gaat.

Als ze een paar keer per dag een flinke plasluier heeft zou ik me nog geen zorgen maken. Plast ze weinig of word ze suf, dan naar de huisarts. Maar je kan natuurlijk altijd ook gewoon de praktijk bellen voor advies.

Groeten,

Temet

Regien

Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt.
Heb je al eens gekeken voor ors? Verkrijgbaar bij de etos.

Ik heb 1x gebeld naar de ha omdat ik ook niet zo goed wist wat ik moest doen. En die zei toen tegen mij dat hij in ieder geval de helft van z'n fles leeg moest drinken. (hij had toen buikgriep, melk was toen niet zo goed omdat ze hier meer van gaan overgeven dus moest ik hem limonade geven)

Sterkte. En mijn huisarts zegt altijd beter te vaak komen of bellen dan 1x te weinig komen. De assistentes helpen ook altijd erg goed.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Regien

Regien

16-08-2011 om 09:04 Topicstarter

Dank

Ze plast wel goed volgens mij. Ik vraag me alleen af wat haar nu zo dwars zit, waar ze last van heeft??? Maar ja, dat kunnen jullie mij ook niet vertellen natuurlijk;-)

liora

liora

16-08-2011 om 09:57

Huisarts

Hoi Regien,

Ik zou even naar de huisarts gaan als je je zorgen maakt. Vijf dagen vind ik ook lang en ze is nog erg jong!

Liora

100%mama

100%mama

16-08-2011 om 16:46

Hopende

dat het vandaag goed gaat en mijn berichtje overbodig is....

ik zou zelf toch liever even langs de HA gaan. 5 dagen spugen voor zo'n klein humpie en minder eten dan gewoonlijk zou mij ook een beetje zorgen geven. 1 dag okee, 2 dagen ook nog, maar de derde dag ij zo'n kleintje....wel een geruststelling dat ze vrolijk is en goed plast!

Kinderziekte

Misschien zit er een kinderziekte aan te komen of een verkoudheid of zo. Zou inderdaad wel even naar de huisarts gaan als ik me zorgen zou maken.
Dan is die gelijk al op de hoogte mocht het erger worden.

Regien

Regien

16-08-2011 om 18:43 Topicstarter

Beter!

Vandaag lijkt het een stuk beter te gaan!!! Fijn!!
Morgen wordt ze weer gewogen, eens zien of ze nog is aangekomen. Hopelijk blijft het zo, bedankt voor het meedenken en leven! Lfs!

Asa Torell

Asa Torell

17-08-2011 om 09:45

Ha gelukkig

Waarschijnlijk was ze toch een beetje ziek, en nu dus gelukkig weer beter.

100%mama

100%mama

17-08-2011 om 17:53

Gelukkig!

Dat zijn berichten waar we van houden! Fijn Regien!

Gerdina

Gerdina

17-08-2011 om 21:46

Fijn!

Wat kun je je toch een zorgen maken om zo'n klein hummeltje hè?

Regien

Regien

18-08-2011 om 16:38 Topicstarter

Aangekomen

Ze is gisteren gewogen en is vanaf zaterdag 210 gram aangekomen, en ik me maar zorgen maken:-)
Overigens drinkt ze nu wel weer alle flessen leeg en spuugt ze niet meer. Op aanraden van de vroedvrouw doen we er nu ook nutriton bij wat de melk wat dikker maakt en het minder snel terugvloeit. We zullen zien wat dat voor een effect heeft!
En ja Gerdina, wat kan een mens zich zorgen maken om zo'n kleintje. Ik hoor mijn vriendin nog zeggen tijdens de zwangerschap: nu maak je je zorgen maar als ze er dadelijk is wordt het alleen nog maar erger! Ik kan dat alleen maar beamen:-)
Gelukkig geniet ik vooral van mijn lieve, kleine meid!!

Massi Nissa

Massi Nissa

18-08-2011 om 20:29

Opluchting

Regien, ik herken het, hoor! Hier een joch van vijf maanden, tweede kind, en nog zijn er dagen dat ik naar hem kijk en denk: wat *is* er toch met je? Wat wil je nu? Wat is er mis? Ik denk het trouwens ook nog regelmatig bij mijn kleuter van vier, want kinderen blijven soms raadselachtig. Maar baby's zijn zo klein en teer dat je meteen in de stress schiet als ze even wat minder drinken of meer huilen o.i.d. Geniet lekker van je dochter!
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.