Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

29-04-2009 om 14:09

Maxicosi op de fiets

Hoi allen,

Als mijn baby drie maanden is, zal ik hem waarschijnlijk vervoeren met de maxicosi op de fiets. De maxicosi kan bij mijn fiets voorop, wel een fijn idee.
Graag hoor ik ervaringen hiermee. Is het prettig of eng?

Ik zit er ook nog mee dat ik liever als ik bij de creche aankom, de baby eruit haal, zonder de maxicosi mee te nemen, want dat ding is loodzwaar (heb de cabriofix en die is echt zwaar). Kan je met een slotje misschien de maxicosi vastmaken aan die baby-mee?

Liora

Voorop?

Wij hebben een tijd met een babybike gefietst, dat is gelukkig niet zo'n loodzwaar ding en vanwege het tentje zit je kind ook in de regen droog.

Maar volgens mij stond er destijds op de site van de Fietsersbond dat je dit soort dingen niet voorop moest doen, omdat het te zwaar en daardoor gevaarlijk was!

liora

liora

30-04-2009 om 10:28

Speciale fiets

Hoi Dirksmama,

Het is een babymee (niet zwaar) en ik heb een speciale fiets met een voorrek dat tot 30 kilo belast mag worden. Het rek beweegt niet mee met het stuur maar zit aan het frame, dus geen probleem. Ik vind voor ook wel fijner omdat je dan tenminste de baby ziet.

Ik hoop dat er nog meer reacties volgen.

Liora

Zwaar

Maar je schrijft dat je cabriofix loodzwaar is!

Klein kabelslot

geen ervaring met een maxicosi voorop, maar wel met een maxi-cosi in de bakfiets. Ik heb wel een fiets met bagagerekje voor, maar daar zou ik geen maxi-cosidrager op doen! Met veel bagage voorop is altijd wel lastig sturen, dus lijkt me een beetje eng.
De maxi-cosi laat ik ook bij voorkeur in de bakfiets achter en als ik ga winkelen doe ik de baby in de draagdoek. Voor de maxi-cosi heb ik dan een klein kabelslot, voor het geval dat iemand hem ongeoorloofd mee zou willen nemen.

liora

liora

01-05-2009 om 18:03

Verduidelijking

Hoi Dirksmama,

Die maxicosi is loodzwaar, met een korreltje zout. Maar hij is zwaarder dan de oude maxicosi en met een kind erin, lijkt het me geen pretje om er steeds mee te sjouwen. Vandaar dat een slotje me handig lijkt.

Wat betreft voorop: zoals ik al schreef: het voorrek zit niet vast aan het stuur maar aan het frame. Als er twee zware tassen in mijn kratje zitten (er zit nu een kratje op) dan voel ik dat niet.
Dus sturen zal echt geen probleem zijn.

Liora

liora

liora

03-05-2009 om 11:54

Zwelbast

Hoi Zwelbast,

Dank voor je reactie. Ik vind het toch een eng idee, met twee kinderen op de fiets, waarvan eentje nog in de Maxicosi.

Nee ik heb de oude Maxicosi niet meer, als ik die had, zou ik nu geen nieuwe hebben gekocht.

Liora

Vraag het de fietsersbond

Ik zou zeggen, vraag het even na bij de fietsersbond, die waren destijds namelijk vrij duidelijk in het afraden. En dan ging het om fietsen die voor een bagagedrager hadden (dus aan het frame vast).

liora

liora

05-05-2009 om 14:13

Ik vraag helemaal niks na

Dirksmama,

Als jij het zo graag wil weten, vraag jij het toch na?

Mijn vraag heeft misschien verwarring opgeroepen. Daarom formuleer ik deze opnieuw, nu wat duidelijker:

"Als mijn baby drie maanden is, zal ik hem waarschijnlijk vervoeren met de maxicosi op de fiets.

Graag hoor ik ervaringen hiermee. Is het prettig of eng?"

Liora

Na je formulernig

Dirkszusje ging vanaf een maand of 3 achterop mee in de Babybike. Prettige dasrvan was het bijbehorende tentje waardoor ze zelfs door regen en sneeuw meekon.

liora

liora

05-05-2009 om 17:14

Iemand ervaring met de babymee?

Heeft iemand ervaring met de Babymee? Ik ben benieuwd hoe jullie het vonden daarmee te fietsen.

Liora

Fransien

Fransien

05-05-2009 om 21:41

en ik vond het een ideaal ding. Ik heb mijn drie kinderen al heel vroeg (vanaf 6 weken incidenteel een ritje) op deze manier op de fiets meegenomen en je actieradius wordt stukken groter. Zo'n babymee heeft vering, maar ik lette toch altijd erg op de drempels, stoepranden en dat soort dingen, hoe jonger hoe kwetsbaarder per slot van rekening, maar over een beetje goed fietspad gaat het als een trein.
Zet zo'n ding alleen nooit op een bagagedrager voor op je fiets (zo'n ding die er later op gezet is en dus niet geintegreerd met het frame zit), dat fietst erg zwaar en moeilijk en sturen gaat stukken lastiger. Achterop merk je zo'n ding niet eens, behalve als mevrouw of meneer lekker gaat trappelen in je rug ;-).
Absoluut doen!
Fransien

Maxi cosi in baby-mee

Hoi Liora,

Heb ook de baby-mee op de fiets. Ik begrijp wat je bedoelt met de bagagedrager voor die uit het frame komt, ik rijd op zo'n fiets, een Filipak. En je hebt gelijk, daarvoor maakt het niets uit met sturen als je m voorop zet.
Ik heb de baby-mee even goed achterop zitten, zodat ik nog steeds de boodschappen in de krat voorop kwijt kan :-)
Ben ik ook niet in de verleiding om mijn lieve kleine continu in de ogen te kijken ipv op het verkeer te letten ;-)

Ik vind het heerlijk rijden, de baby-mee veert goed mee. Mijn kleine is ook wel in slaap gevallen achyterop. En ja het in je rug trappelen is een erg leuk gevoel :-).

Kan het dus aanraden, achterop, en voorop lijkt me ook prima.

Groetjes,
Sprinkel

liora

liora

07-05-2009 om 00:28

Sprinkel

Dank je Sprinkel, ik heb dezelfde fiets! Achterop kan bij mij niet, want daar zit mijn zoon al. Of eigenlijk moet ik zeggen 'mijn oudste zoon' maar dat is een beetje gek want de jongste is nog niet geboren.

Lijkt me toch eng met twee kinderen op de fiets, zal ik even doorheen moeten denk ik.

Dank voor je reactie, het is laat, ik moet gaan slapen.

Liora

Dees 68

Dees 68

08-05-2009 om 15:53

Ooh baby mee

Ik heb zo'n beugel al jaren in de schuur liggen, maar nog nooit gebruikt (of toch een keer bij mijn oudste). Ik wist tot nu toe niet dat zo'n ding zo heette...

Mij lijkt, maar ik ben dus geen ervaringsdeskundige, dat het niet veel uitmaakt of je nu een fietsstoeltje aan de voorkant van je fiets vast maakt of zo'n maxicosibeugel, qua verdeling van het gewicht enz. En het is altijd beter dan de methode van mijn man: maxicosi los in de hand :-(. Vandaar dus ook dat ik dat ding aangeschaft heb.

Is niet echt een antwoord op je laatste vraag Liora, kweettet. Maar meer heb ik niet te bieden....

An.

An.

10-05-2009 om 17:46

Maxicosi op de fiets een keer gezien en ik slaakte gewoon een kr

Ik stond eens voor een stoplicht te wachtent tot ik verder kon (met de auto). Toen zag ik daar een vader met baby in de maxicosi achterop. Ik had toen zelf net een baby en ik slaakte gewoon een kreet. Je wilt namelijk niet weten hoe dat ding op die fiets bewóóg zeg. Ik vermoedde dat 't kind in kwestie gewoon misselijk moest zijn en in het vervelendste geval er iets aan over moet hebben gehouden. Het was echt een rot gezicht.

Voorzichtig fietsen

is dan ook wel erg belangrijk lijkt me. Wij hebben een bakfiets waar onze baby af en toe in gaat (3 maanden oud), in een maxicosi op zo'n drager die je ook achterop de fiets kunt doen. Maar op klinkerweggetjes fiets ik tergend langzaam, want inderdaad, anders rammelt zo'n kind de maxicosi uit. Maar goed, met een bakfiets (heb een driewieler) val je ook niet om als je maar 5 km. per uur rijdt :-)
Ik heb wel eens gelezen dat je baby's eigenlijk niet eerder op de fiets moet meenemen voordat ze fatsoenlijk hun hoofd rechtop kunnen houden (vanwege dat schudden, neem ik aan), dus pas vanaf 4 of 5 maanden?

Ja, het veert

...die maxi-cosi beweegt achterop ja, met vering gelukkig, dat viel me alles mee. Dus wel op je fietsgedrag letten natuurlijk. Ik geloof dat in de handleiding voor de baby-mee ook staat dat ie geschikt is voor vanaf 4 maanden. of ik heb het ergens anders vandaan, maar wij gebruiken m idd pas vanaf 4 maanden.
Mijn kleine vindt het schudden blijkbaar niet al te erg - hij valt regelmatig in slaap.

Groetjes,
Sprinkel

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.