Babytijd Babytijd

Babytijd

miemamoeder

miemamoeder

13-04-2009 om 13:37

Melkbehoefte

Mijn zoontje van 10 maanden drinkt de laatste week zijn flessen amper meer leeg. We geven hem over de dag 3 flessen van 150 cc melk, maar hij laat er bijna standaard 50 á 60 cc van staan. Dat betekend dat hij over de dag aan net 300 cc opvolgmelk komt, met daarbij nog het yoghurtje in de avond en een flesje van 100cc thee met één schep opvolgmelk in de ochtend.
Nu is mijn vraag. krijgt hij zo wel voldoende melkproducten binnen?
Met mijn oudste zoon kan ik het niet vergelijken, want dat was zo'n melkliefhebber dat hij op deze leeftijd nog makkelijk 3 flessen van 180 cc melk naar binnen klokte....

zon

zon

13-04-2009 om 20:24

Zelfde probleem

Onze zoon van 8 maand wil ook nauwelijks melk meer. Eten doet hij als de beste maar melk, ho maar. 's Morgens drinkt hij een halve fles. Hij wil echt niet meer maar eet vervolgens nog wel een hele boterham. 's Middags wil hij helemaal geen melk. Na het warm eten wil hij wel vaak een toetje en vervolgens krijgt hij om 22.00 uur nog een fles. Misschien slaapt hij zonder die fles ook wel door maar ik weet niet hoe hij dan nog aan zijn melkproductie moet komen. Gelukkig drinkt hij wel sap tussendoor.
Onze middelste dronk nadat ik met 9 maand ben gestopt met bv ook helemaal geen melk meer (en ook 2 maand nauwelijks iets anders). Bij haar zijn we er toen achter gekomen dat ze wel karnemelk met diksap wilde, uit een rietjesbeker. Zolang het echter niet echt nodig is wil ik bij de jongste nog niet beginnen met allerlei andere dingen.
Als je jongste aan de 300 cc komt is dat volgens mij voldoende. Helemaal als er ook nog yoghurt bij komt.

H.

H.

14-04-2009 om 09:55

Thee met melk?

Mijn zoontje was ook niet echt een melkdrinker maar thee met melk ging er wel in. En dan geen zwarte thee maar kruidenthee.

Sunja

Sunja

14-04-2009 om 23:15

Gewone melk ipv opvolgmelk

Wij zijn toen ons zoontje bijna elf maanden was overgegaan op gewone koemelk (volle) ipv opvolgmelk en dat deed wonderen. Hele bekers drinkt hij ervan, na een wenperiode wel hoor. Maar nu (na 2 weken) geen enkel probleem meer. En Biogarde-yorhurt, gewoon zo zonder suiker of vruchten ofzo vindt hij ook heerlijk! Misschien zou je zoiets ook kunnen proberen.
Overigens denk ik dat 300cc melk genoeg is per dag, maar dat zou je voor de zekerheid bij cb na kunnen vragen.

miemamoeder

miemamoeder

16-04-2009 om 19:33

Melkbehoefte

Dankjewel voor jullie reacties. ik zit er ook al aan te denken om ipv opvolgmelk over te gaan op gewone vole melk....misschien dat het dan beter gaat. Tot nu toe gaat het aleen maar slechter...vandaag heeft hij 150 cc opvolgmelk op..

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.